Dames VV Dongen winnen beker

Deze keer niet op zondag, maar op zaterdag 17 mei op weg naar sportpark De Vijf Eiken in Rijen voor de Finale van de KNVB-BEKER District Zuid I. Terwijl de dames van Dongen de zenuwen onder controle proberen te krijgen, hebben de dames van Terheijden in de eerste tien minuten van de wedstrijd al meteen een paar kansen om de score te openen, maar keepster Rebecca Bliekendaal weet dit te voorkomen. Dongen speelt slordig, maar in de 20ste minuut van de wedstrijd is het Judith de Kruijf die de corner van Marianne van der Schans in het doel kopt 0-1.

Tot aan de rust blijft het spannend, de dames van Terheijden blijven druk zetten en krijgen meerdere kansen op de gelijkmaker, maar ook de dames van Dongen creëren mogelijkheden om hun voorsprong te vergroten, de paal en de keepster weten dit te voorkomen.
Na de rust gaat het nog een kwartier lang gelijk op, met wederom kansen voor beide ploegen, maar in de 67ste minuut weet Judith de Kruijf wederom een corner in het doel te koppen en hiermee de stand op 0-2 te zetten. Meteen na de aftrap weet Dongen de bal weer te veroveren en Marianne kan via links doorlopen naar het doel en scoort 0-3. Terheijden blijft voetballen, maar ook voor hun staat keepster Rebecca en de lat in de weg. Dan is het Sylvana Bliekendaal die met een heuse hattrick (71, 73 en 83ste minuut) de eindstand op 0-6 bepaalt.
De dames nemen voor het eerst in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal De Beker mee naar Dongen. Daarna natuurlijk de traditionele rondrit door Dongen en aansluitend feest bij VV Dongen en de after-party bij de Gouden Leeuw. De dames van VV Dongen willen graag iedereen heel hartelijk bedanken, die deze dag onvergetelijk hebben gemaakt, als eerste natuurlijk alle supporters die ons in Rijen hebben aangemoedigd, verder bedanken de dames UNIEK Beenmode & Lingerie, DA Ingrid, KS Printing, Van Loon Dongen en uiteraard Bestuur & Kantine personeel VV Dongen.