Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In Heerhugowaard heeft team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen een eerste stap gezet naar plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap. Er werd gewonnen met 2-6 van team Snip. In de eerste sessie was er winst voor Bart Hultermans en Willy Damen. Willy speelde zijn partij eenvoudig uit. 

Bart had meer moeite en werd in eerste instantie op een flinke achterstand gezet. Toen rechtte Bart nog een keer de rug en wist de winst asng te pakken met het fraaie gemiddelde van 0.814. Bart maakte achttien caramboles in tien beurten. Voorts maakte hij een prachtige serie van zes. In de tweede sessie zag het er aanvankelijk somber uit. Zowel kopman Jack Wijnen als reserve Daniël v.d. Geld hadden het moeilijk. In een niet hoogstaande partij trok Jack de winst toch naar zich toe. Hiermee was de winst een feit. Jack bleef met 1.026 nog wel net boven het gemiddelde van één. Daniël weerde zich kranig, want een rol als reserve is altijd moeilijk. Op een gegeven moment was de stand 33-33 in 33 beurten. Er was dus nog van alles mogelijk. Toch moest hij in de slotfase capituleren. Met een 2-6 stand in de uitwedstrijd beschikt team Hultermans over de beste papieren. Deze moeten echter nog wel verzilverd worden in de thuiswedstrijd.
Biljartsport: driebanden-klein ‘t Vaartje:
Netten en De Vaan naar ½-finale 
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart zijn er weer twee ½-finalisten bekend geworden.Dongenaar Rini Netten wist zich te plaatsen voor de halve finale. Rini won drie van de vier wedstrijden en werd eerste in zijn poule. Hij verloor alleen van Rini de Vaan (Vlijmen) die tweede werd. Rini de Vaan zette met 0..706 het hoogste gemiddelde neer. Rini Netten speelde weer het meest boven zijn gemiddelde (27%). De Dongenaren Evert de Leeuw en Corné Verbunt werden uitgeschakeld. Evert won nog wel van Corné. Corné hield echter de sterke speler: Anton de Ronde uit Raamsdonksveer uit de halve finale. Corné pakte de winst op hem. Anton speelde samen met Rini de Vaan de beste partij van de week. Beide spelers kwamen uit op een gemiddelde van precies 1.000. Op dinsdagavond 27 mei wordt de eerste halve finale gespeeld. Op vrijdagavond 30 mei volgt de tweede.  
Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Verlies voor ‘t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje met 19-30 van team d’n Ondeugd uit Oosterhout. In de eerste partij kreeg Frans Kemmeren weinig kans. Zijn opponent was al na 37 beurten bij de finish. Ook Jan Smeekens moest het onderspit delven. Jan kreeg maar 43 beurten. Et het gemiddelde van 0.488 was Jan de best presterende biljartsporter van zijn team. Tot slot was er ook voor kopman Piet Kamp verlies. Piet maakte nog wel een mooie serie van zes. Door dit resultaat is team ’t Vaartje afgezakt naar een zevende plaats. 
Winst Jos Brouwers Schilderwerken
In Oosterhout verloor team Jos Brouwers Schilderwerken Dongen van team De Eekhoorn. Het werd 30-26. Alleen Leo Loonen wist een gelijkspel af te dwingen. Met 0.828 speelde hij echter wel een formidabele partij. Jan Ligtenberg speelde niet onverdienstelijk. Toch kwam hij bij de finish nog drie caramboles te kort. Kopman Ad Faro moest meer toegeven. Hij maakte nog wel een mooie serie van vijf. Team Brouwers handhaaft zich met dit resultaat op de derde plaats.
Aankondigingen:
Biljartsport Landelijke tweede divisie:
Team Hultermans naar het NK?
Team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen heeft een fantastische prestatie geleverd. Het is poulekampioen geworden in poule 4. Met de kampioen van poule 1 gaan zij uitmaken wie er naar het Nederlands Kampioenschap mag. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-6 overwinning voor het Dongense team. Aanstaande woensdagavond 28 mei (dag voor hemelvaartsdag) is de return in sportcafé ’t Vaartje tegen team Snip. Team Snip bestaat onder meer uit de sterke spelers Herman Slikker en Hans Handgraaf. Team Hultermans bestaat uit Jack Wijnen, Daniël v.d. Geld, Bart Hultermans en Willie Damen. De toegang is gratis. 
Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
’t Vaartje thuis
In sportcafé ’t Vaartje speelt team ’t Vaartje op 27 mei een wedstrijd tegen team De Eekhoorn uit Oosterhout. Team ’t Vaartje heeft de punten nodig om mee te blijven doen in het klassement. Team ’t Vaartje bestaat uit Piet Kamp, Jan Smeekens en Frans Kemmeren. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.