Wiek Claassen wint het ’t Karrewiel Masters Darttoernooi

Na weer een fantastisch Karrewiel Masters Darttoernooi zijn dinsdag 6 Mei tijdens de finale de prijzen weer verdeeld. We zijn 18 maart begonnen met 30 deelnemers in 3 poules waarvan er 15 naar de winnaars en 15 naar de verliezersronde gingen. Via de kwartfinales en de halve finales bleven er voor elke finale 5 deelnemers over. Het is dus sowieso al een prestatie als je de finale haalt.

In de verliezersronde was het niet de avond van John Trommelen, in de koppels wist hij maar 2 punten te halen. Dat was niet meer goed temaken in de singles en dus werd John  5e met 6 punten. Pim Bollen die mee mocht doen doordat Marcel pruijssers verhinderd was werd 4e met 9 punten. De ander 3 zaten zeer dicht bij elkaar en het was dus super spannend wie de winnaar was geworden. Dat bleek aan het einde van de streek de oudste deelnemer aan het toernooi te zijn, namelijk Toon de Laat uit Made. Hij haalde 20 punten, in de koppels was Toon al goed bezig en in de singles won hij al zijn partijen. 2e werd Dennis Hendrickx die van te voren werd gezien als de grote kanshebber met 15 punten, hij verloor zijn single van Toon anders was het andersom geweest. Ook Jelger Jansma uit de Moer deed tot het eind toe mee en haalde uiteindelijk 14 punten, de hoogste uitworp in de verliezersronde was ook voor Jelger met 114.
k1rbybre5iie0q5wevoxdq2w2
finalisten winaarsronde
Wiek Claassen speelde al enkele keren meer de finale van het Masters Toernooi maar stond nog niet op de trofee. Het zag er in eerste instantie ook niet naar uit dat daar verandering in zou komen toen hij na de singles 501 maar 4 van de 16 te behalen punten had. Hij vocht zich echter terug door in een superieure tactics alle 8 de punten te pakken. In de singles versloeg Wiek Mark Goos die op dat moment bovenaan stond met 3-0 en won hij ook van Dennis van Strien en Antoine Zanoni met 2-1. Wiek verloor met 2-1 van Kevin Laurijsen. Toen de punten opgeteld werden bleek alles zeer kort bij elkaar te zitten maar de trofee was voor Wiek met 20 punten. Toen bleek ook dat Mark Goos maar 1 puntje tekort kwam en tweede werd, dat had dus omgedraaid geweest als hij 1 puntje had kunnen pakken van Wiek. Hoe spannend kan het zijn, zowel Dennis van Strien als Kevin Laurijsen hadden 18 punten en Dennis werd 3e op onderling resultaat 2-1. Antoine Zanoni stond lekker mee te speren maar kon niet op tegen al dat geweld, toch ook voor hem 15 dik verdiende punten. Daar pakte hij een chocomel op.
mffcg757sf5pt6fll6jnvccm9
winnaars verliezersronde
De hoogste uitworp was ook voor Wiek Claassen die al meteen in de voorronden een 152 finish liet noteren. Het was weer een mooi toernooi met een hoog niveau, er werden 14 100+ finishes genoteerd, waarvan 3 in de finale. maar liefst 30 keer werd er 180 gegooid. Hiervan kwamen er 6 op naam van Kevin Laurijsen, 5 voor Wiek en 4 voor Dennis van strien. Ook John Genet deed mee met 3, Erwin de Laat, mark Bakx en Hans de Jong hadden er twee. Alle deelnemers en iedereen die zijn  steentje heeft bij gedragen op wat voor manier dan ook van harte bedankt, in het bijzonder JVH-Games als nieuwe sponsor.