Olympia’60 kijkt weer fier omhoog

Dankzij een indrukwekkende eindsprint, heeft het eerste team van Olympia’60 toch nog een fraaie eindscore gegeven aan het seizoen 2013/2014. Na een teleurstellende start bungelde het team onderaan de ranglijst, maar na de winterstop was Olympia één van de best presterende en frist voetballende ploegen in de vierde klasse D.

Een reeks van vier overwinningen, twee gelijke spelen en nog maar twee keer verlies (beide keren met 1 doelpunt verschil, ook tegen de kampioen) leverde bijna nog een periodetitel op. Daarmee toonden technische staf en spelers aan te beschikken over veel mentale kracht, trots, talent en ambitie. Samen vonden ze de weg omhoog en dat is ook precies de koers die het technisch team en de technische commissie van Olympia voor de komende seizoenen hebben uitgezet.
Tijdens de winterstop werd het nieuws bekend gemaakt dat de ervaren trainer/coach Arne Koeman vanaf komende zomer terugkeert bij Olympia. Onder zijn kundige leiding vierde Olympia in een vorige periode van samenwerking, zijn grootste sportieve successen, zoals een kampioenschap en voetballen in de tweede klasse. Inmiddels heeft Arne Koeman diverse gesprekken gevoerd met de spelers van de selectie.  Daarbij zijn de doelstellingen voor komend seizoen uitgesproken. Olympia wil met verzorgd voetbal graag hogerop. In samenwerking met technisch team en technische commissie, en op basis van een driestappen-plan, heeft Koeman daartoe gesprekken gevoerd met mogelijke nieuwe spelers. Zij moeten passen binnen de groep en daadwerkelijk een versterking betekenen. Die aanpak werpt zijn vruchten af. Olympia krijgt volgend seizoen een kwaliteitsinjectie. Binnenkort meer en concreet nieuws daarover.
De sportieve ambitie beperkt zich niet alleen tot het eerste team. Ook het tweede team (dat een knappe prestatie leverde door zich met een nieuw team keurig te handhaven), krijgt volgend seizoen een extra impuls door oud-selectiespeler Dillis Chabot toe te voegen aan het technisch kader.
Verder sprak Arne Koeman onlangs op een zeer druk bezochte avond voor alle jeugdtrainers en -leiders. Als hoofdcoach van Olympia gaf hij zijn visie op het voetbalspel. Daar werd ook bekend gemaakt dat Olympia voor het opleiden van jeugdtrainers gaat samenwerken met een voetbalschool uit Tilburg. Elke maand in het seizoen 2014/2015 is er een bijeenkomst (totaal tien), met als doel: Alle jeugdtrainers meer bagage meegeven om het spelplezier en de voetbaltechnische ontwikkeling van de Olympia-jeugd structureel te bevorderen.
Daarmee wil het bestuur van Olympia aan iedereen duidelijk maken: Olympia’60 is een leuke, gezellige club, waar sportieve ambities en ontwikkeling van het voetbal hoog in het vaandel staan.