DVVC A1 kampioen

Zaterdag stond de kampioenswedstrijd tegen NOAD A2 op het programma. NOAD verloor vorige week van SC ’t Zand waardoor zij kansloos waren voor het kampioenschap en dus was de enige overgebleven concurrent DESK A3. Het verschil tussen DVVC en DESK was 3 punten waardoor de opdracht duidelijk was voor DVVC A1 “1 punt minimaal halen” en anders was het hopen dat DESK niet zou winnen van Gilze A2.

Je zag toch de spelers van DVVC iets van spanning voelde, maar gelukkig niet genoeg om fouten te gaan maken. De aanvallers van NOAD werden kort op de huid gezeten door de verdedigers Gunter, Daan, Luke en laatste man Bradley kwam er een keer iemand door dan liet doelman Lesley van Delft zien dat hij niet te passeren was vandaag. Ook op het middenveld was DVVC toch feller dan de tegenstanders Max, Geert, Jeffrey en Menno wisten ook daar hun tegenstanders uit te schakelen. En dan heb je nog de 2 rappe aanvallers Stefan en Dion die met hun snelheid voor de nodige problemen zorgden bij de verdedigers van NOAD. Na een paar kansjes voor NOAD en toch zeker wel 5 kansen voor DVVC was het na een minuut of 20 voor de 1ste keer raak, de bal werd achter de verdedigers van NOAD gelegd en de uitkomende keeper van NOAD werd gepasseerd door Dion Karten, hij omspeelde de keeper maar moest even een rondje om de bal lopen omdat de bal verkeerd ineens stil lag maar het was een koud kunstje om de bal een meter voor de goal binnen te tikken (0-1).
e7ii4nb8al1jf8pbqghi6hcgz
Na de 0-1 ging DVVC verder de bal werd onderschept op het middenveld Stefan van Dongen kreeg de bal en kon samen met Dion Karten en Jeffrey Siemons op 2 verdedigers van NOAD af Stefan legde de bal breed op Jeffrey die de bal even aannam en daarna achter de keeper tegen de touwen schoot (0-2). Na de 0-2 kwam DVVC met de schrik vrij dat het geen 1-2 werd een diepe bal viel over laatste man Bradley Clemens heen en ook keeper Lesley van Delft kon de bal niet pakken waardoor de aanvaller van NOAD een vrije kans had voor open goal gelukkig legde de aanvaller van NOAD deze naast de goal en was het gewoon een doeltrap. DVVC sloeg hierna meteen toe ze kregen een corner die genomen werd door Geert Jacobs en hij legde de bal bij de eerste paal waar voorstopper Daan Dankers de bal op zijn hoofd kreeg en raak kopte in de korte hoek (0-3). Kort hierna floot de scheidsrechter voor de rust.
xnhsxirf61ms1j3vbhk5xo3nc
In de 2e helft kwamen ook Sander Pijnenburg en Mathijs van Dooremalen in het veld. Eerstgenoemde kreeg al een grote kans aan het begin van de 2e helft Geert Jacobs gaf de bal aan Jeffrey Siemons die de bal voorgaf en Sander knalde de bal net over de goal. Ook Mathijs stond zijn mannetje in de verdediging en zijn tegenstander kwam hem toch niet voorbij. Het was op een paar kansjes na voor NOAD toch veel eenrichtingsverkeer richting het doel van de Tilburgse Goalie. Dion, Stefan en Geert waren net zoals in de 1ste helft een plaag voor de verdediging van NOAD met hun snelheid. Ongeveer halverwege de wedstrijd gingen een middenvelder van NOAD en Jeffrey Siemons allebei voor de bal en raakte de middenvelder van NOAD het bovenbeen van Jeffrey, de speler van NOAD kreeg een gele kaart en Jeffrey had daar duidelijk last van en werd gewisseld voor Menno Campenhout, maar met ongeveer nog 10 minuten te gaan keerde Jeffrey weer terug in het veld. Hierna gebeurde er eigenlijk niet heel veel meer op een paar kansjes voor DVVC na. En om half 5 floot de scheidsrechter voor de laatste keer en was DVVC A1 KAMPIOEN!!. Ook de spelers  van NOAD deden mee met het feesten nadat de DVVC spelers allemaal bij elkaar waren gekomen in een kring stonden er ook NOAD spelers tussen.
gg6biig05bwzzagdje2dazvuz
DESK A3 had hun wedstrijd ook gewonnen met 5-1 van Gilze A2 maar deze uitslag was niet meer belangrijk voor DVVC omdat DVVC de competitie met 24 punten afsluit en DESK 21 punten bij elkaar sprokkelde. Na het omkleden van de spelers van DVVC kwam de terugreis naar Dongen. In Dongen stapten de spelers van de A1 op de platte kar en reden een rondje door Dongen en kwam rond 6 uur aan bij Sportpark Dongekant waar vele supporters de spelers en leiders stonden op te wachten en toe te juichen.
Tekst: Jan-Willem Siemons
Foto’s: Carlinde Photo’s & More