Dongen wint van Baronie en gaat verder in nacompetitie

Dit was nou echt een wedstrijd waarbij de harde kern, vaste supporters en bestuursleden nagelbijtend en met samen geknepen billen de laatste tien minuten van deze derby volgden. Op de tribune werd gekscherende opgemerkt de klok op het scorebord gewoon op 90 minuten te zetten en de scheidsrechter er op te attenderen dat het tijd was. Allemaal gedachten die horen bij een spannend slot. De spelers van Dongen stelden hun aanhang wel heel erg op de proef. Volop mogelijkheden en kansen, veel te veel om op te noemen werden gemist! De 1-0 op slag van rust, door aanvoerder Fatih Kamaci binnen gewerkt, was genoeg om de ‘volle’ buit binnen te halen. En daarmee was ook de na competitie veilig gesteld. Wie maalt er dan nog om de voorafgaande 90 minuten?

In aanloop naar de aftrap werd in het druk bezochte sponsorhome nog even het vuurtje aangewakkerd. In een direct mondeling duel tussen de teambegeleiders van beide elftallen, Eric van de Wiel en Hans Kuijsters die ooit samen speelden in Dongen 1, eindigde de confrontatie in een opmerking van Kuijsters: ,,Wij gaan er voor. Vanaf het begin pakken wij ze bij de strot en laten ze niet meer los!” De strijdlust spatte er vanaf! En dat was ook strijdwijze van Dongen dat deze wedstrijd dan ook beheerste. Voor Baronie was het seizoen al afgelopen. De ploeg handhaafde zich en kon vrij voetballen. De derby tussen Dongen en Breda kende geen handje klap overeenkomsten. ,,Wij zijn niet zo’n ploeg die er zich bij neerlegt,” merkte Jack Sweres na afloop op. De trainer doelde op het feit dat zijn ploeg er een wedstrijd van wilde maken. Tot 1 minuut voor tijd bleef zijn ploeg gevaarlijk. De laatste bal richting doel viel uit een voorzet van links boven op de lat. Sweres ziet zes basisspelers vertrekken maar kan zich daar niet druk om maken. ,,Er komen vanzelf een aantal anderen!”
dnv8oagb6l7aou1h7p2j8golh
Tom Kolkert mist een enorme kans op de 2-0
Op deze speciale wedstrijdmiddag liepen eerst nog de kampioenen een ere rondje waarna de hoofdrolspelers van de middag het veld betraden. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de bedoeling duidelijk. Zo snel mogelijk naar voren en proberen op voorsprong te komen. Al snel leidde dit tot de eerste mogelijkheid voor Robert Mutzers. De beweeglijke vleugelspits kwam de zestien binnen kreeg de bal in zijn voeten. Doorat hij verkeerd draaide werd de bal achter getikt. Na twee kleine kansjes voor Dennis Peragon en Joris Peeters, moest Baronie het daarna hebben van spelhervattingen. Na een kwartier beging de heersende Revy Rosalia een nuttige overtreding die hem een gele kaar kostte. Uit deze vrije trap, genomen door Jorn Sweres, ontstond een gevaarlijk situatie. Doelman Timen Beijes kon de bal net overtikken. Dongen bleef hierna in balbezit en alles ging te gejaagd. Het dicteerde de wedstrijd wel, maar was voor het doel van de boomlange Ralf van Gestel niet bij machte de bal in het net te schieten. Tussen de 40e en 45e minuut kreeg Dongen drie grote mogelijkheden om echt te scoren. Eerste verzuimde Remon Koenen een voorzet van Daan Poelmans af te ronden. Zijn inzet ging rakelings over. Drie minuten later kwam Sander de Bont een teenlengte te kort op een prima voorzet van Paul van Zon. Uiteindelijk was het aan Kamaci de score te openen. Een prima voorzet van Mutzers werd in eerste instantie ingekopt door De Bont maar belandde over doelman Van Gestel bij de ingelopen Kamaci. Ondanks dat hij flink belaagd werd, kreeg hij de bal over de doellijn. Dat moet lekker zijn geweest op slag van rust de score openen.
sdy6abkztl8vikp84o0ksbunr
Eindstand 1-0, Dongen heeft het gered
Na de rust regende het kansen. En daar gingen prima aanvallen aan vooraf. Helaas werden deze niet omgezet in doelpunten. Invaller Tom Kolkert (voor De Bont) miste twee riante mogelijkheden. Bij het laatste fluitsignaal was het een en al vreugde en vloeide de champagne rijkelijk. Het feest kon beginnen. Maar eerst werd nog even afscheid genomen van een aantal mensen en spelers die stoppen of vertrekken. Bij Dongen namen de volgende spelers afscheid: Mathieu Kops, Timen Beijes en Yeswendum Gire.