Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart zijn er weer twee Dongenaren doorgedrongen tot de halve finale. Gerard Gabriëls en Arthur Snoeren plaatsten zich deze week. Met 0.795 zette Gerard het hoogste algemeen gemiddelde neer. Hij speelde ook het meest boven zijn gemiddelde: liefst 33%. Hij werd eerste in zijn poule. Hij won drie van de vier partijen. Ook Arthur Snoeren werd eerste in zijn poule. Hij won alle vier zijn partijen.

Ook Theo Laros (Kaatsheuvel) en Jan Versprille (Breda) plaatsten zich voor de halve finale. Theo Laros liet deze week de hoogste serie voor zich noteren. Hij kwam uit op een fraaie reeks van vijf. Bovendien zette hij in een partij het formidabele gemiddelde van 1.800 neer. De Dongenaren Hans Verbunt, Jos Hamers en Hans Claassen konden zich niet kwalificeren voor de halve finale. Ook voor komende week staan er weer kwartfinale partijen op de rol.
Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Winst Jos Brouwers Schilderwerken
In sportcafé ’t Vaartje won team Jos Brouwers Schilderwerken Dongen van team De Eekhoorn. Het werd 28-24. Jan Ligtenberg was de enige speler die won. Jan had maar 47 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij gaf hiermee zijn opponent geen schijn van kans. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.659.  Embert Broekhoven en Ad Faro kwamen beiden maar één luttele carambole te kort.  Team Brouwers bezet op dit moment de derde plaats.
Winst voor ‘t Vaartje
In Oosterhout won team ’t Vaartje met 26-25 van team de Eekhoorn. Winst was er voor Jan Smeekens en Ton Kemmeren. Frans Kemmeren moest verlies incasseren. Ton speelde een geweldige wedstrijd. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.870. Hij liet hiermee andermaal zien waartoe hij in staat is. Jan Smeekens hield het hoofd er goed bij. In de slotfase profiteerde hij optimaal en pakte de winst. Zijn rivaal kwam slechts twee caramboles te kort. Door dit resultaat staat dit team nu op de vierde plaats.
Aankondigingen
Biljartsport Landelijke tweede divisie:
Team Hultermans naar het NK?
Team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen heeft een fantastische prestatie geleverd. Het is poulekampioen geworden in poule 4. Met de kampioen van poule 1 gaan zij uitmaken wie er naar het Nederlands Kampioenschap mag. Aanstaande vrijdagavond 16 mei speelt team Hultermans de eerste wedstrijd tegen team Snip in Heerhughowaard. Op woensdagavond 28 mei volgt dan de return in sportcafé ’t Vaartje. Team Snip bestaat onder meer uit de sterke spelers Herman Slikker en Hans Handgraaf. Team Hultermans bestaat uit Jack Wijnen, Daniël v.d. Geld, Bart Hultermans en Willie Damen.
Jos Brouwers Schilderwerken thuis
Op dinsdagavond  20 mei speelt team Jos Brouwers Schilderwerken thuis. In sportcafé ’t Vaartje wordt de strijd aangebonden met team de Eekhoorn uit Oosterhout. Team Brouwers heeft de punten nodig om zich te handhaven in de kop van het klassement. Het team bestaat uit: Ad Faro, Jan Ligtenberg en Embert Broekhoven. De wedstrijd begint om 19.30 uur.