VV Dongen na soap op weg naar nacompetitie

Dat verwacht je toch eigenlijk niet op hoofdklasse niveau. Je komt na een busreis van twee uurtjes aan op plaats van bestemming ergens in Zuid Limburg. In Heerlen om precies te zijn. Je gaat je als speler voorbereiden en dan hoor je tijdens de warming-up dat de scheidsrechter het veld heeft afgekeurd. “Hij kan de zestien meter niet zien.” Wat nu te doen! ,,Wij hebben hier geen kalkwagen,” deelt een bestuurslid mee. ,,Maar wij hebben twee uur in de bus gezeten en zouden niet graag zien dat deze wedstrijd zou worden afgelast.

En dan nog eens moeten terugkomen om in te halen,” merkt teambegeleider Hans Kuijsters op. ,,En wie gaat deze financiële debacle dan betalen?”  Gelukkig was scheidsrechter Wiemer, die drie uur had gereisd vanuit Capelle aan de IJssel, resoluut in zijn optreden. Tot 15.00 uur kreeg de thuisploeg de gelegenheid om het veld speelklaar te krijgen. Anders zou een rapport volgen. Opgemerkt dient te worden dat Bekkerveld voorlopig van veld verhuisd is i.v.m. de renovatie van hun eigen accommodatie.
En dan begint de soap echt. Nadat het bestuurslid werd gevraagd, doch vriendelijk gesommeerd, om ergens een kalkwagen op te snorren, begon het speurwerk. Uiteindelijk is er dan ergens een kalkwagentje gevonden en kan het karwei beginnen. Dat dacht je. Niemand kreeg het apparaat aan de gang. Inmiddels gingen ook bestuursleden van Dongen zich er mee bemoeien. Ook Leon Driessen en Toon Beerens kregen het apparaat niet aan de praat. Dus is goede raad duur en dan maar de kalk verdunnen en met een bezem en, zoals die sporters met curling dat doen, in het gras invegen. Ja, u gelooft het niet: Toon Beerens trok zijn nette zondagse schoenen uit en op kousenvoeten veegde hij de kalk in het gras. De wedstrijd was gered! Tegen de klok van 15.00 uur  kon worden afgetrapt.
Het was geen excuus, de ploeg van Ron Timmers was geheel van slag door dit oponthoud. De scherpte was eraf waardoor de 1e helft veel balverlies. Ook zat er weinig beweging in het spel van de geel blauwen. Dongen had weliswaar het betere van spel, maar het liep niet. De inmiddels gedegradeerde thuisploeg liet zich inzakken en hoopte via een snelle uitbraak Dongen de das om te doen. Na 22 minuten was dan zo’n moment. Bekkerveld counterde via de linkervleugel waarop de bal naar het midden werd gestuurd op de inkomende Ruben Hensen die vrij voor Timen Beijes de openingstreffer voor zijn rekening nam. Wat Dongen ook probeerde, de thuisploeg beet zich vast op de magere 1-0 voorsprong en wilde deze laatste thuiswedstrijd op dit niveau winnend afsluiten.
Na een hartig woordje van Timmers in de rust verscheen een heel ander Dongen binnen de kalklijnen. Dit resulteerde kort na het begin van de tweede helft in een subliem doelpunt van aanvoerder Fatih Kamaci. Zijn schot vanaf randje zestienmeter werd door de doelman slecht verwerkt en viel uiteindelijk in het doel. Dongen kroop tien minuten voor tijd nog door het oog van de naald toen een inzet van Bekkerveld via de paal het veld weer in ging. Dongen drukte nog verder door en zocht naar meer. Aanval op aanval volgde. Voor Bekkerveld leek er geen houden aan. Alles wat bal was, werd ver weg getrapt. Voor scheidsrechter Weimer het sein om zes minuten extra speeltijd toe te voegen. En juist in deze periode was het weer Kamaci die een solo prachtig afrondde. Hij speelde vanaf de achterlijn de bal onder de Bekkerveld doelman door en zo de 1-2 op het scorebord.
Wissels aan Dongenzijde: Djordi Smout voor Sander de Bont, Stijn Biemans voor Jaap van der Waarden en Mart van Bree jr. voor Mounir Maamaar.
Komende zondag komt buurman Baronie naar Dongen. De eerste wedstrijd werd op een schlemielige manier gelijk gespeeld(1-1). Baronie is uitgespeeld en richt zich op volgend seizoen. Dongen gaat voor de 3e periodetitel. Maar dan moet het wel winnen. Dongen voelt in deze strijd de hete adem van De Valk en Deurne in de nek. Salaint detail: De Valk moet winnen bij Groene Ster. Bij verlies kan het mee gaan doen in de nacompetitie om degradatie. Deurne zit link af te wachten, maar moet thuis ook winnen van Gemert om kans te maken.
De Dongen supporter zal zeggen: ,,Geen gezeik. Mouwen opstropen en de overwinning afdwingen!” Bij winst, en dus periodekampioen, staan er nog een tweetal leuke wedstrijden op het programma. Maar eerst komende zondag om half drie op sportpark De Biezen tegen Baronie (Breda). Na afloop een grote loterij met prachtprijzen en een feestelijk afscheid van de competitie met DJ Tom en Vinzzent. Dongen heeft nog nooit zoveel punten gehaald in de hoofdklasse als dit seizoen!