Karige beloning voor DVVC in laatste thuiswedstrijd: 2-2

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2013-2014 trad DVVC onder ideale weersomstandigheden aan tegen het bezoekende DSE uit Etten Leur. Voor beide teams stond er feitelijk niets meer op het spel. DVVC had zich al veilig gespeeld en DSE is in voorbereiding op de nacompetitie voor eventuele promotie naar de 3e klasse. Er ontspon zich desondanks een boeiend duel waarbij de vele toeschouwers een overvloed aan prachtige doelkansen kon aanschouwen waarbij DVVC de meeste wist te creëren. Uiteindelijk moest DVVC genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2

In de beginfase gebeurde er niet zoveel voor beide doelen. Beide teams kwamen een keer gevaarlijk door doch zonder verdere gevolgen. Alhoewel ook DSE daarna enkele keren gevaarlijk uitbrak richting doel van Rian Vermeulen was het toch DVVC dat de meeste doelkansen wist te noteren. In de 24e minuut kwam de ploeg uit Etten Leur toch op voorsprong. Na een snel uitgevoerde uitval was het Thomas Laming die een voorzet op waarde wist te schatten en onberispelijk inschoot achter de kansloze Rian Vermeulen: 0-1
DVVC herpakte zich hierna en Osman Cemrek leek, na aangeven van Koen Swanen, op weg naar de gelijkmaker. De robuuste Rob Coremans wist dit echter ten koste van een corner te voorkomen. Uit deze corner schoot Stefan Celi van grote afstand over. Tien minuten voor de pauze ging Dennis Kras op volle snelheid richting het vijandelijke doel. Zijn harde schot belandde helaas voor de thuisploeg op de paal. Vijf minuten later kwam DVVC alsnog en verdiend op gelijke hoogte. Na gegoochel met de bal van Osman Cemrek bediende hij Mo Yusuf Ali die direct een steekpassje gaf aan Maikel van Bragt. Oog in oog met de keeper faalde hij niet en zorgde hiermee voor de 1-1. Op slag van rust werd een indraaiende corner van diezelfde Maikel van Bragt van de lijn gehaald door een verdediger van DSE.
Kansenfestival in tweede helft
In het tweede bedrijf bleven de toeschouwers genieten van de vele kansen die beide ploegen wisten te creëren. Beide sluitposten, Rian Vermeulen van DVVC en Rob Coremans van DSE, wisten met vaak fantastische reddingen een hoge score van de wedstrijd te voorkomen. Rian Vermeulen bleef in de 54e minuut overeind bij twee inzetten van vrijstaande aanvallers van DSE.
DVVC kwam na een uur spelen toch op voorsprong toen Dennis Kras perfect voorzette en Osman Cemrek doeltreffend afrondde: 2-1.  Kort hierna had Koen Swanen pech toen hij alleen voor de keeper de bal via de paal weer het veld in zag springen.  Ook DSE bleef de aanval zoeken en kwam, vooralsnog zonder succes, enkele malen gevaarlijk in de buurt van het DVVC-doel. Nadat ingevallen jeugdspeler Mathijs van Dooremalen zijn kopbal net naast het doel zag belanden counterde DSE hierna vliegensvlug en bracht Alex van Dorst DSE toch op 2-2.
Hierna was er een spervuur aan kansen te noteren voor DVVC maar vervolgens Koen Swanen (2x) Maikel van Bragt en Kevin Zijlmans konden die kansen niet omzetten in meer doelpunten. Telkens kwam doelman Rob Coremans van DSE als winnaar uit de strijd. In de laatste vijf minuten was wederom Maikel van Bragt tot tweemaal toe gevaarlijk. In de slotminuut leek DVVC alsnog de winst naar zich toe te trekken. Jeugdspeler Jeffrey Siemons kopte uitstekend in na een mooie voorzet maar in een reflex wist de DSE-doelman zijn ploeg voor een nederlaag te behoeden. Kort hierna floot de goed leidende scheidsrechter de Witte af en moest DVVC genoegen nemen met een gelijkspel. Volgende week zondag 11 mei wordt de laatste wedstrijd in de competitie gespeeld. DVVC gaat dan op bezoek bij Right’Oh in Geertruidenberg, aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.
Opstelling DVVC: Rian Vermeulen, Stefan Celi, Jan Willem Siemons (Maaten van Leerdam), Kevin Zijlmans, Hasan Uzun , Mo Yusuf Ali , Koen Swanen, Ferit Saygilli (Jeffrey Siemons), Maikel van Bragt, Dennis Kras, Osman Cemrek (Mathijs van Dooremalen).