Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In Oosterhout pakte team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen het kampioenschap. Tegen team Balans werd met 2-6 gewonnen. De enige verliespartij kwam op naam van Bart Hultermans. Bart kwam niet goed in zijn spel, waardoor een nederlaag onvermijdelijk werd. Kopman Jack Wijnen won met het fraaie gemiddelde van 1.212. Hij maakte onder meer een geweldige serie van tien. Willie Damen speelde een degelijke partij en pakte de winst. 

Dingeman Picocrie had een sterk optreden. Hij kwam uit op 0.714. Dit was ruim voldoende voor de winst. Hij maakte bovendien een formidabele reeks van negen. Doordat twee punten werden meegenomen naar Dongen-Vaart is team Hultermans niet meer te achterhalen en werd het kampioenschap veilig gesteld. Hiermee is terugkeer naar de eerste divisie een feit. Een prachtige prestatie na de degradatie van vorig jaar.  
Biljartsport: driebanden-klein ‘t Vaartje:
Drie Dongenaren door 
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart zijn er opnieuw drie Dongenaren in geslaagd om de volgende ronde te bereiken. Deze week plaatsten Arthur Snoeren, Rini Netten en Jos Hamers zich voor de volgende ronde. Ook Leo Loonen uit Oosteind wist zich oor de volgende ronde te plaatsen. Wilma Kemmeren (Dongen) en Arie Chabot (’s Gravenmoer) werden uitgeschakeld. Leo Loonen zette met 0.775 het beste algemeen gemiddelde neer. De beste partij kwam op naam van Rini Netten met 1.142. Rini speelde ook het meest boven zijn gemiddelde ((25%). Jan Ligtenberg (Kaatsheuvel) en Rini de Vaan (Vlijmen), hebben nog kans om door te gaan, als één van de beste derden. Ook komende week worden er weer verschillende wedstrijden gespeeld. 
Biljartsport Landelijke 3e divisie driebanden-groot:
Lion van Loon speelt gelijk
In Rosmalen speelde team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 4-4 gelijk tegen team de Hazelaar. Winst was er voor kopman Marrie Groeneveld en Leo Loonen. Marrie speelde prima en liet het mooie gemiddelde van 0.744 voor zich noteren. Reserve Leo Loonen kweet zich uitstekend van zijn taak en speelde bekwaam naar de winst. Zijn opponent kwam slechts één carambole te kort. Reserve Embert Broekhoven had het zwaar. Hij moest aantreden op bord twee. Toch kwam Embert aan de meet maar vier luttele caramboles te kort. Ook reserve Jan Ligtenberg weerde zich geducht, maar moest verlies incasseren. Door dit resultaat eindigt team van Loon op een fraaie achtste plaats.
Biljartsport vierde divisie:
Schrijvers excelleert voor ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje speelde team ’t Vaartje zich van de laatste plaats. Het won van naaste concurrent Michielsen uit Breda. Het werd 6-2, ondanks de afwezigheid van kopman Jan Ligtenberg. In de eerste sessie een wervelende Patrick Schrijvers. Lange tijd had Patrick uitzicht op een moyenne van boven de één. Hij maakte liefst twee series van zeven. Uiteindelijk kwam hij uit op het fantastische gemiddelde van 0.937. Op de andere tafel won Willy v.d. Wiel in een degelijke partij. Willy kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.444. Zijn tegenstander kwam in het stuk nauwelijks voor. In de tweede sessie moesten Ton Kemmeren en Piet Kamp vol aan de bak om de winst veilig te stellen. Ton kweet zich van zijn taak. Met het gemiddelde van 0520 gaf hij zijn rivaal geen enkele kans. Dat Piet daarna nog verloor was alleen van belang voor de statistiek. Door dit resultaat eindigde team ’t Vaartje op de tiende plaats. De laatste plaats werd overgedaan aan Kloens uit Dordrecht. Door dit resultaat eindigde ook Michielsen nog onder het team uit Dongen-Vaart. 
C. v.d. Nieuwenhuizen pakt winst
In Oosterhout sleepte team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg een puntje uit het vuur tegen het sterke Eekhoorn. Embert Broekhoven speelde een geweldige partij. Hij kwam uit op 0.694 en pakte hiermee bekwaam de winst. Ook Toon Verbunt had een sterk slot. Hij won zijn partij en stelde daarmee een gelijkspel veilig. Hij maakte onder meer een prima serie van vijf. Leo Loonen kreeg niet veel kans. Zijn tegenstrever was al na 39 beurten bij de finish. Ook Ad Faro kon deze keer geen vuist maken. Toch kan team v.d. Nieuwenhuizen tevreden terug kijken naar de competitie. Het eindigde op een prachtige zesde plaats. 
Brabant Service verstoort kampioensfeest 
In sportcafé ’t Vaartje verstoorde team Brabant Service Zonwering Tilburg het kampioensfeestje van team Hoog-Laag uit Zundert. Bij winst was dit team zeker van het kampioenschap. Bij een gelijkspel of verlies was het afhankelijk van het resultaat van mede titelkandidaat Vissenberg. Na de eerste sessie keek het team uit Zundert al tegen een 4-0 achterstand aan. Gerard Gabriëls en Jos Hamers pakten de winst. Jos was zelfs al na 37 beurten bij de finish. Hij liet het fraaie gemiddelde van 0.540 voor zich noteren. Gerard speelde een moeizame partij, maar zag dat zijn opponent er niets van bakte. Hierdoor kon hij de winst veilig stellen. In de tweede sessie was er nog één puntje nodig. Anton Smulders pakte bekwaam de winst. Met het schitterende gemiddelde van 0.595 gaf hij geen kansen weg. Hij zette het beste gemiddelde van de avond neer. Kopvrouw Anja Verbogt wam niet in haar spel en verloor. Door de winst van team Brabant Service en het gelijke spel van team Vissenberg, werd team Vissenberg kampioen. 
Biljartsport districtscompetitie driebanden-klein:
Jos Brouwers Schilderwerken verliest
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Jos Brouwers Schilderwerken Dongen met 26-28 van team de Eekhoorn. De enige winstpartij kwam op naam van Jan Ligtenberg. Jan speelde een solide partij. Embert Broekhoven speelde gelijk. Ad Faro kwam uit op het moyenne van 0.656. Toch kwam hij er niet aan te pas en verloor kansloos. Zijn tegenstrever was al na 32 beurten bij de finish.
’t Vaartje pakt nipt de winst
In Oosterhout won team ’t Vaartje met 26-27 van team de Eekhoorn. Piet Kamp speelde fantastisch en liet het geweldige gemiddelde van 0.875 voor zich noteren. Hij maakte ook nog een mooie serie van zes. Toch was dit onvoldoende voor de winst. Jan Smeekens en Ton Kemmeren pakten echter wel de winst. Jan had maar 49 beurten nodig om te finishen en Ton slechts 54.Jan kwm uit op het mooie gemiddelde van 0.551 en Ton liet het gemiddelde van 0.500 precies voor zich noteren. 
Aankondigingen
Jos Brouwers Schilderwerken thuis
Op dinsdagavond  6 mei speelt team Jos Brouwers Schilderwerken thuis. In sportcafé ’t Vaartje wordt de strijd aangebonden met team de Eekhoorn uit Oosterhout. Team Jos Brouwers bestaat uit: Ad Faro, Jan Ligtenberg en Embert Broekhoven. De wedstrijd begint om 19.30 uur.