Geweldige Werp3kamp & Estafettebattle bij Atledo

Foto:

Nederlands Records en baanrecords sneuvelden tijdens de wedstrijd op Zaterdag 19 april 2014. Er heerste op de atletiekbaan bij Atledo een grote drukte. Het betrof een goed georganiseerde en sportieve wedstrijd met deelnemers uit de hele regio. De animo voor de wedstrijd was erg groot en door middel van voorinschrijvingen waren bijna alle onderdelen in vijf groepen per onderdeel al volgeboekt. Vanaf de D-junioren tot en met de masters. Ook waren er leden van de echte werpgroepen uit de regio waren gekomen om hun prestaties te verbeteren op de werponderdelen en estafetteploegen om met het oog op de as. competitie dit spannende onderdeel testen.

In de vroege ochtend, nog erg frisjes, werd gestart met discuswerpen. Daarna  werden elk uur de drie onderdelen speerwerpen, kogelstoten en discuswerpen gelijktijdig  afgewerkt en elk onderdeel kwam vijf keer aan de beurt. De opvallendste prestaties voor het werpen werden gehaald door Riet Jonkers-Slegers die zowel bij het kogelstoten (8,13 mtr.), als bij het speerwerpen (14,48 mtr.) het Nederlands Record verbeterde in de categorie 70+. Treffend, want in de pauze werd Riet gehuldigd voor haar fantastische prestaties bij de WK masters vorige maand, toen ze vier gouden en één zilveren medaille in de wacht sleepte.
Phill Pols wierp de discus naar een prachtige afstand bij de D-junioren: 31,69 mtr. Hij komt daarmee hoog op de ranglijst. Op het onderdeel speerwerpen redde hij het met 38,96 mtr. net niet om het baanrecord te verbreken met de 400 gram-speer. Daar gaat hij zeker nog een aanslag op doen, omdat hij met zijn pas verworven record van 40.11 mtr. hierin wel geslaagd zou zijn. Jelle de Roon bereikte een mooi PR in zijn tweede wedstrijd met de speer van 600 gram: 37.45m. In zijn categorie is de competitie erg hoog, met deelnemers die boven de 45 meter werpen, maar wel een jaar ouder zijn. Bij de B-junioren wierp Glenn Pols de discus naar een mooi PR van 36,31 mtr. en de speer zelfs naar 45,37 mtr., een mooie prestatie voor de ranglijst. Zijn doel is dit jaar nog de 50 meter halen. Uit Amsterdam was 2e jaars B-junior Henrik Propper gekomen, die hier zelfs 61,62 mtr. neerzette.
Ook bij de senioren en masters werd er een mooie strijd geleverd. Bij de dames senioren was Lisa Smit van Scorpio goed op dreef met discus en kogel. Bij de mannen senioren kwam Haike Franssen van GVAC als beste werper uit de bus, op de voet gevolgd door de werpploeg van Scorpio. De mannen masters van Atledo zijn het laatste jaar sterk in de breedte gegroeid – sommigen zowel letterlijk als figuurlijk – en de onderlinge competitie jaagt de prestaties flink op. Bernard Oerlemans liet zien dat op deze werponderdelen techniek  belangrijker is dan kracht en hij springt er nog steeds met heup(inzet) en schouders boven uit. Bovendien lijkt Bernard na zijn blessure sterker dan ooit. Maar hij voelt de hete adem van de verschillende meerkampers in zijn nek. 
Diezelfde meerkampers van Atledo waren ook goed vertegenwoordigd bij de estafettebattles, die tussen het werpen door werden uitgevochten. Met twee ploegen op de 4 x100 meter, 1 team op de 4 x 800 meter en twee teams op de Zweedse estafette kleurde de baan blauw en vooral grijs. Het team Atledo 55 Tinten Grijs pakte hier twee club- en baanrecords in de categorie M55 met  59.08 sec. op de 4 x 100 meter en 2.44,1 min. op de Zweedse estafette. Met die laatste tijd werd ook het clubrecord van de M50 ruim verbeterd en gelet op de stroeve wissels zit er nog veel progressie in. Op de 4 x 800 meter vochten de mannen masters van Atledo een heroïsche strijd uit met de Dames MilaTroopers en de Specials van Sprint, die op de streep werd beslist in het voordeel van de vrouwen. Het mixed team van de MilaTroopers won (met Atledo’s Robin Flipsen) vestigde een baanrecord met 10.31,0. De snelste tijd van de dag op de 4 x 800 meter was voor het Atledoteam dat bestond uit Wouter Stokkermans, Martijn Flipsen, Jelle de Roon en Matthijs van Gemert. Zij liepen in 9.07.0 min. naar een baanrecord bij de jongens A-junioren en bleven zo het sterke team van DAK Drunen voor.
Tenslotte werd de wisselbeker op de altijd spectaculaire Zweedse estafette gewonnen door hetzelfde damesteam van de MilaTroopers. Hun tijd van 2.30,8 min. leverde de meeste punten op.
Al met al een zeer geslaagde wedstrijd, waarbij alle onderdelen keurig op tijd werden afgewerkt en de zon er nog een feestelijk tintje (gelukkig geen grijs) aan gaf.