DVVC stelt teleur in Noordhoek en verliest met 2-0

DVVC ging tweede Paasdag 21 april op bezoek bij voetbalvereniging Noordhoek in die gelijknamige plaats in West-Brabant. Voor de thuisploeg speelden er grote belangen gezien het feit dat degradatie naar de 5e klasse dreigt.  DVVC had zich vorige week al veilig gespeeld en was ook nog in de running voor het veroveren van de 3e periode. Ingrediënten die borg zouden moeten staan voor een leuke partij voetbal.

Dat viel echter zwaar tegen. Beide partijen begonnen wel erg tam aan de wedstrijd en van leuk combinatiespel was geen sprake. Door veelvuldig balverlies werd de aanwezige toeschouwers een povere partij voorgeschoteld. DVVC kon aanvallend niets brengen en ook Noordhoek leek krachteloos. Dat veranderde echter in de 20e minuut. Nadat eerst Stefan Celi een bal al koppend van de doellijn weghaalde ging doelman Rian Vermeulen niet geheel vrijuit bij de daaropvolgende corner en kon Noordhoek gemakkelijk op een 1-0 voorsprong komen. Na dik een half uur lanceerde Maikel van Bragt van ver een vrije trap waarbij de bal, gedragen door de wind, buiten bereik van de keeper op de lat uiteen spatte. In de rebound vond Koen Swanen de keeper van Noordhoek op zijn weg. Laatste wapenfeit voor DVVC in de eerste helft was corner van Maikel van Bragt waarbij de bal door Osman Cemrek naast gekopt werd.
In de tweede helft was er nauwelijks verbetering in het spel van beide ploegen te bespeuren. DVVC wilde wel maar kon niet en Noordhoek verdedigde met verve de kleine voorsprong. Uit een snel genomen vrije trap verdubbelde de thuisploeg bijna de voorsprong en het was maar goed dat Rian Vermeulen attent reageerde. Gaandeweg de tweede helft drong DVVC steeds meer aan zonder echter voor gevaar te zorgen. Noordhoek trachtte met verre uithalen de voorhoede aan het werk te zetten, ook dit echter zonder noemenswaardig gevaar. Uit een standaardsituatie kwam Noordhoek halverwege de tweede helft toch op een 2-0 voorsprong. Vanaf de middellijn werd de bal in het strafschopgebied gepompt waarbij een speler van Noordhoek de bal diagonaal koppend achter doelman Rian Vermeulen plaatste.
DVVC bleef wel de aanval zoeken maar slordigheden in de combinaties voorkwamen dat de tegenstander in het nauw werd gebracht. In de slotseconden leek Maikel van Bragt alsnog te gaan scoren doch zijn lob over de keeper kwam via de onderkant van de lat weer terug in het veld. Zo bleef het 2-0 voor Noordhoek en moest DVVC met lege handen de thuisreis aanvaarden.
De voorlaatste wedstrijd in de competitie wordt op 4 mei a.s. afgewerkt. Het betreft de thuiswedstrijd tegen DSE uit Etten Leur. De aanvang is 14.30 uur op Sportpark Dongenkant.
Opstelling DVVC: Rian Vermeulen, Stefan Celi, Jan Willem Siemons, Kevin Zijlmans, Hasan Uzun (Tayfyn Coban), Mo Yusuf Ali (Masoud Al Bazaz), Koen Swanen, Willem van Riel, Ferit Saygilli (Maarten van Leerdam), Maikel van Bragt, Osman Cemrek,