Dongense Darts Competitie

Net voor de Pasen is speelronde 6 verspeeld in de Dongense Darts Competitie. Zou het De Bluffers lukken om de eerste plaats vast te houden van de Tweede Divisie? Dan moet dat wel ten koste van No Score, de nummer 2. No Score begon prima en scoorde gelijk 3 single winsten. Daarna ging het wat over en weer en De Bluffers kwamen helemaal terug in de wedstrijd. Er was zelfs een 7-6 winst voor De Bluffers. 

Het Karrewiel 13 tegen HBHB ging gelijk op tot 6-6. De 1001 teamronde moest de doorslag geven en deze werd gewonnen dor Het Karrewiel. 7-6 de winst dus voor K13 en dit was alweer de 4-e 7-6 winst op een rij. No skills just luck is prima begonnen aan de competitie en hebben denk ik zelfs de minste verliespunten. Thuis tegen Young Falcon kon deze lijn worden doorgetrokken. Maar de nummer 3 scoorde vooral in de koppels tac/tic goed en won met 9-4 van No skills just luck. Voor No skills just luck scoorde Arnic de Labie een 97 finish en Paul Kelder finishte 90. Het Vaartje was deze ronde vrij. De 180 teller staat op 6. De Bluffers houden stand op plaats 1. Het Karrewiel 13 en Young Falcon staan beide op plaats 2.
De klassieker in de Eerste Divisie was toch wel Vrolijke Bull tegen De Tobbers. Na de singles 2-2, maar in de koppels liep Vrolijke Bull uit. Uiteindelijk een 9-4 eindstand voor Vrolijke Bull. En dubbel feest voor Toine Akkermans. Eerst al beste bier van de wereld gescoord in Westvleteren en ook nog een 180 score in deze wedstrijd. Bart Esser van Vrolijke Bull finishte 110. Pijlloos kreeg een tikkie van Nie te Pijle. De eerste 3 singles gingen direct verloren en die achterstand werd niet meer goed gemaakt. 8-5 de winst voor Nie te Pijle met een 114 finish voor Roy Netten. Christiaan Langeveld van Pijlloos finishte 99. New Bundy’s is deze dagen niet op zoek naar eieren, maar naar punten! En die werden niet veel gevonden in De Viersprong op bezoek bij 4P. 4P was duidelijk beter en won met 9-4. Het Karrewiel 2 was deze ronde vrij. De 180 teller is er met 1 omhoog en staat op 7. Nie te Pijle blijft bovenaan staan. Vrolijke Bull is de nummer 2. De Tobbers en Pijlloos volgen op 3.
In de Ere Divisie kreeg Triple Trouble bezoek van Op Dreef 12. In een hoogstaande partij leek Triple Trouble op weg naar een hoge uitslag, maar zoals altijd zijn de verschillen tussen Op Dreef en Triple Trouble niet groot. Triple Trouble won wel de partij met 8-5. Voor TT scoorde Vincent Langeveld een 180 en finishte Dylan in ’t Groen 124. Voor Op Dreef scoorde Robin Huysmans een 180 en een finish van 131, Johan Smulders een 180 en een finish van 128. BSEIDREN pakte een goede overwinning op De Valk 1. BSEIDREN stond zelfs met 6-1 voor, maar het werd een 8-5 met een 180 score voor Eric van de Assem. Gijle Peile beleefde een moeilijke avond tegen The Dartons. Na 2-3 liep The Dartons uit naar een 11-2 winst. Voor Gijle Peile scoorde Patrick Pruyssers een 131 finish. Game on was deze ronde vrij. De 180 teller heeft weer een boost gehad en staat op 34. De Valk blijft aan de leiding. BSEDREN en Triple Trouble staan nu op de 2-e plaats. Maar The Dartons, Op Dreef 12 en ook Game on staan dichtbij.