Dames VV Dongen door naar halve finale Beker

Op deze zonnige zaterdagavond voor Pasen de ¼ finale van de Beker thuis tegen DSC uit Kerkdriel. Voor de dames van Dongen een onbekende tegenstander.

De eerste kans van de wedstrijd is voor DSC, maar gelukkig weet Judith de Kruijf de bal nog te raken en verdwijnt deze net voor het doel langs. Na 9 minuten spelen is het Dongen die de score opent. Uit een ingooi van Manja Elie, komt de bal via Lysanne Stevens bij Marianne vd Schans, zei haalt uit en de bal gaat over de keepster het doel in 1-0. Daarna is het weer aan DSC, maar keepster Rebecca Bliekendaal komt goed uit. Ook een afstandschot van DSC komt tegen de kruising, waardoor het DSC niet lukt naast Dongen te komen.
In de 24ste minuut brengt Dongen de stand op 2-0, door goed druk te zetten op de verdediging van DSC weet Sylvana Bliekendaal de bal te veroveren en scoort. Hierna krijgt DSC tot twee keer toe de kans om de aansluiting te houden, maar de ballen verdwijnen over het doel. Dongen blijft druk zetten, Betty Siemons verovert de bal op het middenveld en stuurt Sylvana diep, zij scoort in de 28ste minuut 3-0. Vijf minuten later is het DSC die de bal over keepster Rebecca heen schieten 3-1. Betty en Sylvana krijgen nog de kans om de stand voor rust uit te breiden, maar de ballen gaan over het doel.
Terug uit de kleedkamer is het Dongen die het initiatief neemt en Sylvana scoort in de 58ste minuut de 4-1. DSC krijgt wederom de kans, maar verdedigster Soraya Westerhuis weet dit te voorkomen. Dan is het in de 64ste minuut wel raak. Betty scoort 5-1. En vijf minuten later draait een corner van Marianne het doel in, de keepster raakt de bal nog wel aan, maar de bal verdwijnt in het doel 6-1. Beide ploegen krijgen nog een kans om te scoren, maar de keepsters weten dit te voorkomen. In de 74ste minuut kopt Betty een corner van Marianne in het doel 7-1 en tien minuten voor tijd bepaalt DSC de eindstand met een afstandsschot, die via de paal het doel in gaat 7-2. Hiermee zijn de dames van Dongen door naar de ½ finale van de Beker die op 11 mei gespeeld zal worden. Komende zondag de laatste thuis wedstrijd van de competitie tegen Jeka, aanvang 10.00 uur.