Bizar paasweekend ONI

Ondanks alle goede bedoelingen en voornemens is het ONI niet gelukt om zich te handhaven in de 3e Klasse. Al voor de wedstrijd tegen Woudirchem was duidelijk dat het eigenlijk een onmogelijke opgave zou worden om zich alsnog te plaatsen voor een eventuele na-competitie. In de wedstrijd op zaterdag tegen Woudrichem kreeg ONI het aller laatste zetje waardoor men volgend seizoen wederom in de 4e klasse zal acteren.

In een slechte eerste helft stond ONI bij rust met 0 – 2 achter en was het pleit beslecht.
In een betere 30 minuten na de rust kwam ONI terug in de wedstrijd en was het A junior Sander Blom die de stand naar 1-2 tilde en de oranje harten toch nog een beetje hoop gaf op een goede afloop. Doordat ONI op jacht ging naar de mogelijke gelijkmaker moest men achterin de nodig ruimtes weggeven en daar profiteerde Woudrichem optimaal van in de 90e minuut. Door deze 1-3 nederlaag was het voor ONI over en uit na een jaartje in derde klasse.
Op paasmaandag moest men ondanks alles  aantreden tegen Sleeuwijk, en deze wedstrijd kreeg na 90 minuten het predikaat BIZAR omgehangen. Waar men in eerste instantie dacht dat ONI het wel zou laten lopen na de uitschakeling, kreeg een ieder die dit dacht het deksel op de neus gedrukt door ONI. ONI opende de wedstrijd vol allure en wilde de aanwezigen laten zien dat men het voetballen niet verleerd was en is. Na een klein kwartier spelen stond de teller op 2 – 0 voor ONI en wreef men langs de zijlijn in de ogen en kneep men in de dug out elkaar in de armen.
Een ongekende luxe die behaald werd met het perfecte voetbal, twee kansen en 2 score’s.
Na 24 minuten kwam Sleeuwijk even iets dichterbij en stond de teller op 2 – 1 Weer 3 minuten later kopte Elroy Vereggen de bal tegen de lat en amper 2 minuten hierna plofte een bal van Sleeuwijk op de paal naast ONI doelman vd Hoven. Een spektakelstuk was het inmiddels en het werd als maar groter en groter. In de 38e minuut kwam Brian Weistra oog in oog met de Sleeuwijk sluitpost maar zijn inzet miste het doel. Amper 40 seconden later maakte de zelfde Brian Weistra het karwei wel vakkundig af en stond ONI met een ongeloofwaardige voorsprong van 3-1 met een big smile op het veld.
Deze smile werd direct na rust alleen maar groter, nu was het weer Jelle Horsten die een knap staaltje sprinten liet zien en zeer bekwaam afdrukte en ONI op een ongelofelijke 4-1 zette. Alles en ieder was verbaasd zelfs Sleeuwijk was de weg helemaal kwijt maar wist deze nadien weer heel snel terug tevinden. In de 65e min kwam Sleeuwijk uit het niets op 4-2 en het leek of deze treffer als een mokerslag aankwam bij ONI. Toch had ONI in een tijdsbestek van 5 minuten nadien de stand naar 5 – 2 en 6 – 2 moeten tillen ware het niet dat Jelle Horsten en Brian Weistra de geboden mogelijkheden niet wisten te verzilveren.
Een kleine tien minuten later stond de teller op 4-3 waarmee het hek helemaal van de dam was voor ONI en men beleefde de meest bizarre laatste 12 minuten van deze competitie.
In de 77e minuut stond Sleeuwijk weer naast ONI met de 4-4 en weer amper 30 sec later had ONI middels Jelle Horsten op 5-4 moeten staan, maar helaas trof zijn verwoestende uithaal alleen de lat en geen net. In de 84e minuut viel het doek voor ONI helemaal en kwam Sleeuwijk op een 4-5 voorsprong en welgeteld 120 sec later stond de stand op 4-6.
De big smile die eerst viel af te lezen op de oranje gezichten was helemaal verdwenen en had plaats gemaakt voor ongeloof en woede. Zelfs een gelouterd leidsman als R Collé die overigens een prima wedstrijd floot kwam na de wedstrijd woorden tekort, een spektakelstuk wat hij gedurende zijn lange carriere nog nooit had mee gemaakt viel hem nu ten deel. ONI had de kans om het geschade blazoen enigzins wat op te poetsen maar men kreeg de kous op de kop. ONI resteert nu nog 2 wedstrijden, met als eerste opponent NOAD’32 uit op 3 Mei en op 10 Mei thuis tegen BVV.