Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In Reusel is team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen er in geslaagd om te winnen van de naaste concurrent team De Molen. Het werd 2-6. Kopman Jack Wijnen speelde een fantastische partij. Hij was al na 29 beurten bij de finish. Hij zette het mooie gemiddelde van 1.379 neer en maakte bovendien een fraaie serie van elf. Voorts was er winst voor Willie Damen en Dingeman Picocrie. Willie speelde een degelijke partij en loodste deze bekwaam naar de winst. Dingeman hield zijn verdediging prima gesloten en pakte eveneens de winst. Hij maakte een geweldige serie van zeven. Bart Hultermans speelde een solide partij. Hij kwam uit op 0.707. Toch was dit niet voldoende voor de winst. Zijn opponent was al na 41 beurten bij de finish. Door dit geweldige resultaat is team Hultermans dichterbij het kampioenschap gekomen.

Biljartsport: driebanden-klein ‘t Vaartje:
Dongenaren doen het goed 
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart manifesteerden de Dongenaren zich de afgelopen week uitstekend. Cees Sprangers (Dongen) zette het beste algemeen gemiddelde neer. Hij kwam uit op 0.7246. Hans Claassen (Kleindongen) liet met 1.142 het beste partijgemiddelde voor zich noteren. Hij speelde ook het meest boven zijn gemiddelde. Hij speelde maar liefste bijna 60% boven zijn gemiddelde. Ook komende week worden er weer verschillende wedstrijden gespeeld. 
 
Biljartsport vierde divisie:
C. v.d. Nieuwenhuizen pakt winst
In sportcafé ’t Vaartje won team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 6-2 van team Kloens uit Dordrecht. Na de eerste sessie stond het 2-2. Ad Faro excelleerde. Met een serie van 6 en een serie van vier, maakte hij in twee beurten tien caramboles. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.769. Hij gaf hiermee zijn tegenstrever geen schijn van kans. Toon Verbunt had het zwaar. Zijn tegenstander speelde een puike partij en liet Toon kansloos achter. In de tweede sessie speelde Embert Broekhoven aanvankelijk een gelijk opgaande partij. Daarna liep hij weg van zijn opponent. In de slotfase had Embert echter nog al wat beurten nodig om te finishen. De winst kwam echter niet in gevaar. Op de andere tafel hield Leo Loonen lange tijd gelijke tred. In de slotfase liep hij van zijn tegenstander weg en pakte de winst. Door dit resultaat is team v.d. Nieuwenhuizen het best presterende team van de teams die onder dak zijn bij sportcafé ’t Vaartje en uitkomen in de vierde divisie.  
Opnieuw verlies Brabant Service  
In Zundert verloor team Brabant Service Zonwering Tilburg kansloos van de nummer twee van het klassement team Vissenberg. Het werd liefst 8-0. Kopvrouw Anja Verbogt kwam nog het dichtst bij de winst. Toch moest zij nog vier caramboles toegeven. Met het prachtige gemiddelde van 0.650 kan Anja tevreden zijn. Met het resultaat waarschijnlijk niet. Gerard Gabriëls, Anton Smulders en Jos Hamers eindigden op grote achterstand. Gerard kreeg maar 36 beurten en Jos maar 40. 
’t Vaartje verliest 
In Zundert verloor team ’t Vaartje met 6-2 van koploper Hoog-Laag. Er was een kansje op een stunt. Piet Kamp pakte bekwaam de winst. Hij speelde een puike partij. Ook Ton Kemmeren had kans om de winst te pakken. In een gelijk opgaande strijd kwam hij aan het einde echter slechts twee luttele caramboles te kort. Patrick Schrijvers kreeg geen schijn van kans. Zijn tegenstander was al na 29 beurten bij de finish. Jan Ligtenberg kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos.  
Biljartsport districtscompetitie driebanden-klein:
’t Vaartje verslaat Jos Brouwers Schilderwerken 
In sportcafé ’t Vaartje stond de onderlinge confrontatie tussen team ’t Vaartje en team Jos Brouwers Schilderwerken op het programma. Het betreft de eerste wedstrijd van het seizoen. De partijen waren prima aan elkaar gewaagd. Het werd uiteindelijk 29-28. In het duel der kopmannen won Ad Faro nipt van Piet Kamp. Piet kwam maar twee caramboles te kort. Ton Kemmeren versloeg nipt Jan Ligtenberg. Ton kwam uit op 0.627 en was hiermee de beste sporter van de avond. Jan kwam toch maar twee caramboles te kort. Toen de laatste partij bego was de stand nog volmaakt in evenwicht: 19-19. Jan Smeekens en Embert Broekhoven moesten uit gaan maken wie er met de winst aan de haal zou gaan. Jan troefde Embert net af. Ook Embert kwam slechts twee caramboles te kort. 
Aankondigingen
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
’t Vaartje thuis 
Op vrijdagavond 25 april speelt team sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Er wordt dan aangetreden tegen team DC. Michielsen uit Breda. Winst kan er voor zorgen dat team ’t Vaartje nog van de laatste plaats afkomt. Team Michielsen staat immers maar één punt onder team Michielsen. Team ’t Vaartje bestaat uit kopman Jan Ligtenberg, Piet Kamp, Patrick Schrijver, Willie v.d. Wiel en Ton Kemmeren. Wim van Beijsterveldt en Frans Kemmeren staan reserve bij dit team. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. 
‘t Vaartje thuis
Op dinsdagavond  29 april  speelt team ‘t Vaartje thuis. In sportcafé ’t Vaartje wordt de strijd aangebonden met team de Eekhoorn uit Oosterhout. Team ’t Vaartje bestaat uit Piet Kamp, Jan Smeekens, Ton en Frans Kemmeren. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.