Dongen door winst op De Valk rijp voor nacompetitie

Trainer Ron Timmers en zijn team zijn met een prima eindspurt bezig. Op paaszaterdag werd De Valk, de naaste concurrent voor de derde periodetitel, met een nederlaag huiswaarts gestuurd. De 2-0 winst was een schrille afspiegeling van het wedstrijdverloop. Want ondanks de winst werden er volop kansen gemist. Als Dongen de laatste twee wedstrijden uit de reguliere competitie winnend  weet af te sluiten, mag het in de nacompetitie gaan proberen om promotie naar de Topklasse te bewerkstelligen. Het zou een ongekende prestatie zijn.

Met nog een kleine tien minuten te spelen kreeg De Valk de grote mogelijkheid om er vanaf elf meter nog een spannende slotfase van te maken.Doelman Timen Beijes stopte de inzet en er was voor Dongen geen vuiltje meer aan de lucht. Drie punten in de knip, nog twee wedstrijden winnen en dan op naar de nacompetitie. Hoewel? Uit tegen het inmiddels gedegradeerde Bekkersveld diep in Zuid Limburg en nog thuis tegen het uitgespeelde Baronie uit Breda. Het lijkt erop dat Timmers het gelijk aan zijn zijde gaat krijgen. Tijdens zijn tactische besprekingen wijst hij steeds zijn spelersgroep erop dat zij van iedere tegenstander kunnen winnen. En daar kunnen de koplopers over meepraten.
Het wisselvallige bij de ploeg is het afmaken van de geboden kansen. Ook na deze wedstrijd had de score eens zo hoog kunnen zijn. Na tien minuten spelen kroop De Valk al door het oog van de naald. Zoals zovele kansen deze middag kwam deze mogelijk tot stand na een prima combinatie tussen Sander de Bont en Fatih Kamaci. Robert Mutzers kwam net even te laat om af te ronden waardoor de spelers van De Valk het credo bal wegwerken konden hanteren. Nog geen tien minuten later weer een aanval tussen De Bont en Kamaci, waarbij het hakje op de doorgestarte Kamaci net werd onderschept. De aanvallen van Dongen bleven duren. Nu was het Floris Wouters die zich langs een aantal verdedigers soleerde en uiteindelijk een pass verstuurde naar een plek waar geen medespelers te vinden waren. Na bijna een half uur was het dan toch raak via Robert Mutzers. Daar ging een prima cross pass van linkervleugel verdediger Paul van Zon aan vooraf. Deze pass kwam op rechts in de voeten van Remon Koenen die de instartende Mutzers opzocht. Deze 1-0 was geen verrassing gezien de spelverhouding.
ovcu7u5luetknqdmtb7jfchxl
Na ruim een half uur tikte Tom Dekker een voorzet van Koenen in eigen doel, 2-0. Deze mokerslag kwam hard aan bij de bezoekers uit Valkenswaard, want de kansen voor Dongen stapelden zich op. Eerst kwam Mutzers te kort na een prima steekpass van Jaap van der Waarden. Daarna kwamen en Kamaci en De Bont te laat op een voorzet voor het lege doel. De Valk doelman Danilo Verus, die zijn jeugd in en bij Dongen heeft doorgebracht, was ver uitgekomen en moest de voorzet aan zich voorbij laten gaan. Kort hierna schoot Koenen net naast.
Na deze 2-0 ruststand hoopte De Valk trainer Frank Weijers met de inbreng van twee snelle spelers iets aan deze stand te kunnen doen. Maar ook de tweede helft had de ploeg aanvallend steeds te weinig mensen voorin waardoor Dongen de aanvallen rustig kon opvangen. Dongen probeerde de voorsprong uit te bouwen, maar goed afronden was zaterdag niet weggelegd. Een schoolvoorbeeld hiervan was de kans van Kamaci een kwartier voor tijd. De Valk verdediging dacht aan buitenspel. Koenen, De Bont en Kamaci waren er als een haas vandoor. De voorzet van Koenen kwam in de voeten van de vrijstaande aanvoerder. Oog in oog met doelman Verus dacht hij de bal binnen te schieten. De bal kwam echter verkeerd op zijn voet en ging hoog over. Even leek het weer een wedstrijd te worden toen Jaap van der Waarden zeven minuten voor tijd de snelle Carsley Mathilda in de zestien onderuit haalde. Levi van der Heijden zag zijn inzet door doelman Beijes prima gestopt. De wedstrijd was gelopen. Enkele wisselspelers mochten nog speelminuten maken. Robert Mutzers, Daan Poelmans en Sander de Bont werden vervangen door, Stijn Biemans, Djordi Smout en Tom Kolkert.
mftte249xoyih3ojg0cjdpvjk
Komende donderdag  speelt Dongen de halve finale voor de Omroep Brabant Cup tegen PSV (amateurs). De Valk speelt tegen Kozakken Boys. Ook hier gaat Dongen om de prijzen.
foto’s: Giel Klaasse-HoofdklasseBzondag.