ONI met één been in vierde klasse

Door het verlies met 1 – 3 thuis tegen Sparta’30 staat ONI nu met één been terug in de 4e klasse voor het volgende seizoen. In een wedstrijd die voor ONI maar moeilijk op gang kwam -het was allemaal slapjes en zonder overtuiging- ondanks dat men wist wat er op het spel stond namelijk de aller aller laatste flinter dunne hoop op een ontsnappingsroute voor eventueel behoud.

Sparta wist wel wat er op het spel stond en probeerde de zaken energieker aan tepakken zonder dat ook tot goed voetbal kwam, hier door kwam ONI er in het eerste bedrijf niet aan tepas en moest men lijdszaam aanzien dat Sparta steeds gevaarlijker werd en nog voor rust 2 keer het net achter doelman v d Hoven wist te vinden. Met de allerbeste bedoelingen probeerde ONI het tij te keren maar het werd een allemaal net niet middag, en kwam er dan een bal wel prima aan dan werd men ook meteen gevaarlijker zonder dat de doelman van sparta handelend moest optreden. Het duurde overigens tot de 31e minuut voordat sparta haar overwicht kon uitdrukken, eerst belandde de bal uit een vrije trap op de paal en amper 40 sec later lag de zelfde bal wel achter de ONI doelman. In de 40e min wist sparta de stand op te trekken naar 0-2 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.
In het 2e bedrijf een geheel andere start van ONI, nu was de geestdrift er ineens wel en wist men sparta tot vlak voor het eigendoel terug te drukken. Waarom dan zo niet starten vraag je je af, het antwoord zal nooit komen. Zoals gezegd een beter ONI een elftal dat ineens wel kansen creëerde en vanaf minuut 46 tot aan minuut 85 recht had op zeker 2 treffers, maar zoals een voetbalwet luid gedane zaken nemen geen keer. Men probeerde van alles maar men kreeg de stand niet meer omgedraaid. Ook de prima ingevallen Glen Bos en Nils Verkooijen kregen de ONI motor niet meer aan de praat en omdat ONI door het opportunistische spel achterin de ruimtes weg gaf profiteerde sparta optimaal en bracht men de score op een geflatteerde 0 – 3.
De spreek woordelijke eer werd gered voor ONI door een treffer van Jelle Horsten in de 89e minuut, een steekpass werd goed beoordeeld door Jelle en op volle snelheid passeerde hij de laatste man van sparta en maakte het karwei doeltreffend af. De tijd was tekort voor een verder offensief daar de prima leidende leidsman A Kant uit Giessen die de wedstrijd zonder kaarten tot een goed einde leidde en na één minuut blessure tijd voor het einde floot.
Door deze nederlaag staat ONI hoe pijnlijk ook om te zeggen met één been terug in de 4e klasse. Toch gaat ONI deze competitie op de enige juiste manier uitspelen en zullen de wedstrijden met vol elan worden aangepakt, dit is men verplicht aan de aanhang en de sponsoren en aan al die mensen die het gehele jaar er alles aan doen om het de voetballer van groot tot klein naar de zin te maken.
A.s Zaterdag komt het ook in nood verkerende WOUDRICHEM op bezoek, deze ploeg heeft de punten ook hard nodig, maar als het aan ONI ligt dan gaat men puntloos terug naar het land der vissenkoppen. Maandag 2e Paasdag komt het voor de derde periode strijdende SLEEUWIJK  naar s’Gravenmoer en ligt er wederom een mooie uitdaging voor ONI klaar om toch telaten zien dat ONI zich niet zomaar gewonnen geeft en ondanks alles met opgeheven hoofd de 3e klasse vaarwel kan zeggen.
Toch was er afgelopen zaterdagmiddag ook goed nieuws te melden, de toekomst van ONI, de A jeugd speelde een heuse derby tegen de A 2 van Dongen. Enkele weken terug kreeg ONI flink de kous op de kop en verloor het dik. Nu waren de zaken totaal anders en ondervond Dongen hoe het was om van het kasje naar de muur teworden gestuurd.
De A jeugd die enkele spelers herbergd die volgend seizoen de selectie komen versterken liet geen spaan heel van Dongen A2 en stapte met een 5 – 0 overwinning van het veld.
Ook het 2e elftal van ONI wist 3 punten bij te schrijven na een moeilijke maar terechte 1-0 winst op Goodluck.
Het Veteranenteam van ONI was ook de meerdere over A.Veen en stapte onderleiding van de piep jonge leidsman C Adams met een 7-0 overwinning tevreden van het veld.
PROGRAMMA ONI
19 APRIL
15.00    ONI 1 – WOUDRICHEM
13.15    ONI C1 – VIOLA
11.30    ONI C2 – GROEN WIT
10.30    ONI D – DESK
09.30    ONI F2 – DONGEN
09.30    ONI MP – SCO/TOFS
14.30    BAARDWIJK – ONI 2
12.30    WILHELMINA – ONI 3
09.45    GROEN WIT – ONI F1
08.45    INTERNOS – ONI E2
08.30    GUDOK – ONI E1
MAANDAG 21 APRIL 2E PAASDAG
15.00    ONI 1 – SLEEUWIJK
12.00    BOEIMEER – ONI A
17.00    VCW – ONI E2 beker 1/4 finale