Olympia’60 laat koploper Willem 2 ontsnappen

Na zes wedstrijden ongeslagen te zijn geweest, stond voor Olympia’60 het treffen met kampioenskandidaat Willem 2 op het programma. Vooraf was Olympia wel zo realistisch dat het een zware middag zou worden gezien de 8-0 oorwassing destijds in Tilburg. Toch wist het team van trainer Van der Elzen Willem 2 het vuur aan de schenen te leggen.

Pupil van de week Rein van Oosterwijk straalde een fantastisch fanatisme uit en joeg dan ook als eerste de bal in de touwen. Rein houd van frikadellen en heeft geen echte club waar hij fan van is, als het maar een club is die sportief en eerlijk is, een mooie gedachte van de jonge 8 jarige pupil van de F1! Hij nestelde zich tussen de reserves Luuk van Egmond, Roland Smans en Bas Leemans in en was er klaar voor.
Olympia mistte opnieuw enkele basisspelers. Toon Verboven, Ruud van Beek, Ran van Peer en Davy van de Schans ontbraken. Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Olympia het kaas niet van zijn brood liet eten en uit was op eerherstel. Middenvelder Tim Smulders sjouwde als geen ander en gaf het goede voorbeeld wat door het hele team goed werd opgepikt. In het eerste half uur vielen er nog geen grote kansen te melden en schommelde het spel wat op en neer. Hierna was het Willem 2 dat voor de eerste gevaarlijke situaties zorgde. Een vrije trap ging net voorlangs en een hard afstandsschot van de bezoekers werd vakkundig weggewerkt door Olympia goalie Kenneth Janssen. Net voor de rust was het opnieuw Willem 2 wat gevaarlijk was via een lob en een snelle aanval die opnieuw voorlangs ging. Willem 2 was in die fase gevaarlijker maar Olympia opende toch de score. In de 43e minuut was het Nick van Wanrooij die met een schitterende pass Niels Brugman bereikte. Brugman aarzelde niet en schoot subliem de bal diagonaal in de verre hoek. Beide ploegen gingen rusten met Olympia op een onverwachte maar o zo heerlijke voorsprong.
In de tweede helft moest Olympia alle zeilen bijzetten om het sterke Willem 2 op afstand te houden. Dat lukte tot de 65e minuut. Willem 2 legde aan voor een dubieuze vrije trap en zag zijn schot rechtstreeks achter keeper Janssen verdwijnen. Met de 1-1 stand op de borden bleef Willem 2 aanzetten en nog geen 3 minuten later werd het door een snelle aanval zelfs 1-2 voor de Tilburgse bezoekers. Niels Brugman verliet het veld en werd vervangen door Bas Leemans en de hardwerkende Tim Smulders ruimde het veld voor Roland Smans. Olympia ging op zoek naar de gelijkmaker onder leiding van de buffelende Paul Jespers maar moest lijdend toezien dat Willem 2 tot twee keer toe 1 op 1 kwam te staan met keeper Kenneth Janssen. Die onderstreepte zijn klasse nog maar eens door iedere keer redding te brengen. Toch was ook hij niet opgewassen tegen een hoog afstandsschot wat in de 88e minuut de nekslag betekende voor Olympia. Met 1-3 op de borden was het toch Olympia dat met een slotoffensief kwam in de 91e minuut. Na goed doorlopen en storen van Nick van Wanrooij legde hij de bal af op de meegelopen Paul Jespers die op zijn beurt de aansluitingstreffer maakte.
Met een uitslag van 2-3 kon Olympia met opgeheven hoofd het veld verlaten en wenste het Willem 2 succes voor het kampioenschap met de wetendheid dat het niets cadeau had gegeven. De komende twee weken is Olympia vrij om vervolgens 3 mei weer aan te treden op het eigen Crispijn voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander in die wedstrijd is Well waarmee Olympia ook nog een rekening mee te vereffenen heeft.