Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart zijn er afgelopen week weer wedstrijden gespeeld in het kader van het driebanden-klein toernooi. De volgende spelers plaatsten zich voor de volgende ronde: Patrick Schrijver (Raamsdonsveer), Jan Versprille (Breda), Ad van Sas (Kaatsheuvel) en Gerard Gabriëls (Dongen). Het hoogste algemeen gemiddelde kwam op naam van Ad met 0.848. Het hoogste partijgemiddelde kwam op naam van Gerard met 1.375. 

Kees Boons (Kaatsheuvel) is de nieuwe leider in het hoogste serie klassement met 6 en een percentage van 75%. Willy v.d. Wiel (Rijen) en Laurent Goossens (Kaatsheuvel) hebben nog een kansje om door te gaan als beste derde. Willy speelde wel het meest boven zijn gemiddelde. Hij kwam uit op 117%. Ook komende week worden er weer verschillende wedstrijden gespeeld. 
Biljartsport Landelijke derde divisie:
Degradatie dreigt voor Lion van Loon 
In sportcafé ’t Vaartje verloor team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 0-8 van team ADC uit Waalwijk. In de eerste sessie kreeg Arnoud van Rooij weinig kans. Zijn opponent was al na 40 beurten bij de finish. Hij liet het acceptabele gemiddelde van 0.575 voor zich noteren, maar dit leverde niets op. Hij maakte nog wel een mooie serie van vijf. Op de andere tafel kwam de zieke Marrie Groeneveld terug van een fikse achterstand. Hij verloor echter door in de na-beurt van acquit te missen. Jurgen Sauvillers stonden vervolgens voor de zware opgave om nog een punt te redden. Dit lukte niet. Jurgen kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Jan gaf uitstekend partij. Hij verloor echter met nog maar drie caramboles te gaan. 
Biljartsport vierde divisie:
C. v.d. Nieuwenhuizen pakt winst
In Oosterhout pakte team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg de winst met 2-6. Leo Loonen speelde een geweldige partij en liet het formidabele gemiddelde van 0.675 voor zich noteren. Ook zijn rivaal speelde een prachtige partij. Leo won met maar twee caramboles verschil. Kopman Ad Faro deed het met het gemiddelde van 0.666 niet veel minder. Hij hield een gat van vijf caramboles over. Embert Broekhoven kwam uit op het prima gemiddelde van 0.520. Hij gaf hiermee zijn opponent geen schijn van kans. Alleen Toon Verbunt kreeg geen kans. Zijn tegenstander was al na 45 beurten bij de finish. Ad maakte een geweldige serie van zeven en Embert maakte er één van zes. Met het teammoyenne van 0.514 kan team v.d. Nieuwenhuizen zeker tevreden zijn. Door dit resultaat staat dit team op een fraaie zesde positie. 
Kansloos verlies Brabant Service  
In Made was team Brabant Service Zonwering Tilburg kansloos tegen team ’t Steegje. Jos Hamers kwam nog het dichtst bij de finish. Aan de meet kwam hij echter nog één carambole te kort. Anja Verbogt, Gerard Gabriëls en Anton Smulders waren volstrekt kansloos. Anja en Anton konden hun niveau niet halen. Gerard speelde een degelijke partij. Hij kwam uit op 0.529. Toch was dit onvoldoende voor de winst. Zijn tegenstrever was al na 34 beurten bij de finish. Brabant Service staat op dit moment op een zevende plaats. 
’t Vaartje verliest in eigen huis 
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje kansloos van topteam Vissenberg. Alleen Patrick Schrijver haalde zijn niveau.Hij kwam uit op 0.533. Hij kreeg echter maar 30 beurten. Jan Ligtenberg kreeg weinig kans zijn opponent was al na 23 beurten bij de finish. Aanvankelijk gaf Jan nog goed partij. Hij was echter niet bestand tegen zoveel machtsvertoon. Zijn rivaal kwam op het gemiddeld 1.304 uit. Piet Kamp en Willy v.d. Wiel kwamen niet in hun spel. Willy kwam toch maar drie caramboles te kort. Team ’t Vaartje staat op een elfde plaats.
Aankondigingen
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken thuis
Op vrijdagavond 18 april speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg een thuiswedstrijd. Het moet het dan opnemen tegen team RCD uit Dordrecht. Winst is nodig om zich te kunnen handhaven in de middenmoot. Team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg bestaat uit kopman Ad Faro, Leo Loonen, Embert Broekhoven en Toon Verbunt. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. 
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Brabant-Service Zonwering thuis
In de laatste wedstrijd van het seizoen, moet team Brabant Service Zonwering Tilburg het opnemen tegen koploper team Hoog-Laag uit Zundert. Het belooft derhalve een moeilijke opgave te worden. Team Brabant Service Zonwering Tilburg bestaat uit kopvrouw Anja Verbogt, Gerard Gabriëls, Anton Smulders en Jos Hamers. Drik v.d. Kaa en Wim van Beijsterveldt staan reserve bij dit team. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 20.00 uur. 
Jos Brouwers Schilderwerken thuis
Op dinsdagavond  22 april  speelt team Jos Brouwers Schilderwerken thuis. In sportcafé ’t Vaartje wordt de strijd aangebonden met team de Eekhoorn uit Oosterhout. Team Jos Brouwers bestaat uit: Ad Faro, Jan Ligtenberg en Embert Broekhoven. De wedstrijd begint om 19.30 uur.