Opnieuw een zeperd voor ONI

En wederom heeft ONI niet gekregen waar zeker recht op had in een goede eerste helft en een iets mindere 2e. ONI begon zoals men voor ogen had, SSC opvangen voor de middenlijn en vol druk naar voren spelen. Al deze ingrediënten leidden er toe dat ONI gedurende de eerste 45 minuten de betere ploeg was en gezien de kansen welke men voetballende wist te creëren zeer zeker met een 0-2 ruststand hadden moeten gaan rusten.

Dat hadden een lelijk woord is werd wel duidelijk deze middag; had Jelle Horsten het vizier op scherp gehad dan had hij in de 15e en 30e minuut ONI op een zeer verdiende voorsprong kunnen en moeten zetten, het had gekund, maar het gebeurde tot zijn eigen ergernis niet.
ONI dat startte met de beide A junioren Sander Blom en Eric Rosenbrand in de basis liet zien dat men voor één ding naar de vrijhoeve was gekomen, en dat was winst. Het werd in het eerste bedrijf een leuke wedstrijd om te aanschouwen, zeer zeker van ONI zijde. SSC, dat voetballend niet voor gevaar wist te zorgen maar alleen uit stilstaande situaties zoals vrije trappen en corners gevaarlijk werd moest gedurende de eerste helft steeds meer het spel laten aan een gedreven ONI. Helaas kon ONI niet profiteren van de geboden kansen en werd de rust behaald met een 0-0.
In het 2e bedrijf waren de feiten net een beetje anders, ONI dat Jelle Horsten en Eric Rosenbrand had ingewisseld voor Nils Verkooijen en Scotty van Leeuwen moest in de eerste stormachtige 20 minuten achteruit. SSC gooide alle kracht en geestdrift in de strijd en drong ONI terug op eigen helft met als gevolg een handvol kansjes voor SSC waarbij in de 58e min de bal door de ONI verdediger van de lijn werd gehaald, ONI was dus gewaarschuwd. Het werd een open strijd, beide teams gingen voor de winst en beide teams lieten ruimtes achter voor de tegenstander. Uit éen van de wederom prima aanvallen van ONI had Elroy Vereggen ONI de 0-1 op de schoen, de pijlsnelle spits van ONI denderde de zestien in en liet een verwoestend schot los in de korte hoek, maar SSC heeft een prima doelman onder de lat staan en deze wist met de grootste moeite de bal onschadelijk te maken.
SSC dat inmiddels ook het breekijzer had ingezet middels de inbreng van Carlo Riedijk ging steeds meer de lange bal hanteren en stichtte menig gevaar voor het doel van ONI. Maar ook ONI heeft de beschikking over een prima doelman en dus was het wachten op wie de gelukkigste ploeg werd deze middag, want wie zou scoren was spekkoper Helaas heeft uw verslaggever de laatste ongetwijfeld spannende minuten niet mogen mee maken, daar ik door een ongelukkige misstap aan de zijlijn een uur later in het Z-Huis op de onderzoeks- tafel lag. SSC mensen bedankt voor de goede zorgen.! Volgens de mij toegekomen info maakte SSC uit het niets de 1-0 door een schot wat door een ONI speler met de billen werd aangeraakt en met een boog over de doelman van ONI in het doel plofte.
Opnieuw een totaal onverdiende nederlaag voor ONI dat een hernieuwde kennismaking met de 4e Klasse nu wel heel dichtbij ziet komen. Toch geven de spelers de moed niet op en gaat men de laatste 5 wedstrijden er alles aan doen om het geschade blazoen op te poetsen, al was het alleen al voor de hondstrouwe aanhang die ONI heeft en de Sponsoren die ONI een warm hart toedragen. Om plaats dertien te bereiken zal een groot wonder nodig zijn, maar wie niet waagt zal zeker niet winnen. A.s zaterdag speelt ONI de eerste van 3 opéénvolgende thuis wedstrijden en gaat men voor het totaal van 12 punten, en dan maar zien hoe de vlag erbij hangt.