Nordea-Olympia’60 gestaakt in 43e minuut

Sinds vorige week leefde Olympia’60 met de wetenschap dat het de laatste plaats weer had overgenomen van Nordea Dit ondanks de ongeslagen status sinds de winterstop. Vorige week wonnen naaste belagers Nordea en Merlijn beide verrassend hun wedstrijden, Nordea zelfs met 5-1 bij TEC dus Olympia was gewaarschuwd. Zonder de geschorste Tim van Wanrooij en Paul Jespers en de geblesseerden Ruud van Beek en Ran van Peer toog Olympia naar Tilburg.

Op een onverwacht warme dag begon Olympia wederom fel aan het treffen met Nordea. De rood witte brigade van trainer van der Elzen acteerde ditmaal in maagdelijk wit met maar éém opdracht en dat was winst om van die hatelijke laatste plaats te komen. Al in de eerste minuut werd Olympia wakker geschut door een hoge bal die door keeper Kenneth Janssen prima werd overgetikt. Nordea werd kort gezet en het bleek dat de Tilburgse opponent daar niet echt raad mee wist. Na 10 minuten spelen wist Rick Hultermans die een puike partij afleverde met een prachtige pass Tim Smulders te bereiken die op zijn beurt met een prima assist Nick van Wanrooij bediende. Nick scoorde de openingsgoal van het duel maar de grensrechter wist de scheidsrechter te overtuigen dat het buitenspel was. De zuivere goal werd dus afgekeurd maar wel volkomen onterecht. De Tilburgse lijnrechter verklaarde na de wedstrijd: “het was geen buitenspel maar ik stak gewoon mijn vlag omhoog”. Waar zijn de normen en waarden van het hedendaagse voetbal op dit niveau kun je je afvragen… Olympia werd dus behoorlijk benadeeld maar pakte de draad weer op en bleef aandringen op de goal van de Tilburgers.
Na een half uur spelen was het wederom Rick Hultermans die met een werkelijk magistrale vrije trap het hoofd wist te vinden van topscorer Nick van Wanrooij. Nick knikte subliem de 0-1 in de touwen en Olympia kwam dus alsnog op een verdiende voorsprong. Nog geen 3 minuten later belandde de bal op de stip. Dylan van der Elzen eiste de bal op en legde subtiel de 0-2 in de touwen. Olympia zat op een zetel maar moest nog even bibberen bij een prachtige uithaal van Nordea die door Kenneth Janssen op ongelooflijke wijze werd tegengehouden. De Olympia goalie die het vertrouwen kreeg van trainer van der Elzen weet inmiddels alle 3 de wedstrijden dat hij werd opgesteld de 0 te houden, chapeau voor dit jonge talent! Hierna was het toch weer Olympia dat het doel wist te vinden. Bas Leemans die inmiddels al aardig zijn draai weet te vinden in de hoofdmacht leverde een prima assist af op Tim Smulders die doeltreffend afrondde en daarmee zijn team op een riante 0-3 voorsprong zette. Met nog 2 minuten op de klok werd in een correct duel tussen een Nordea speler en Davy van der Schans de Tilburger gevloerd waarna hij om verzorging vroeg. De leidsman liet echter de verzorger niet toe op het veld waarna er tal van verwensingen volgden richting de scheidsrechter. De verzorger rende toch het veld op en zag een gele kaart verschijnen. Hierop trok de leidsman de ene na de andere gele kaart gevolgd door een rode voor een Nordea speler en een rode voor de trainer van Nordea. Nordea verliet hierop het veld en Olympia bleef vertwijfeld achter.
De sfeer tussen beide teams was tot zover gemoedelijk en Olympia wachtte af. Een rapporteur die langs het veld stond ging in gesprek met de scheidsrechter en delegaties van beide teams. Na een kleine 20 minuten wilde de scheidsrechter de wedstrijd hervatten maar Nordea ging hiermee niet akkoord. Het is nu afwachten wat de KNVB beslist. Olympia treft geen enkele blaam. Als de KNVB wil dat de wedstrijd wordt uitgespeeld staan er nog 2 minuten op de klok van de eerste helft en de gehele 2e helft. In dat geval verdedigt Olympia een 0-3 voorsprong en moet het aantreden tegen 10 tegenstanders. Mocht de wedstrijd niet worden uitgespeeld dan telt Olympia drie punten op bij zijn totaal en passeert het Nordea, Merlijn en WSC op de ranglijst. En blijft het al 6 wedstrijden ongeslagen (4x winst, 2x gelijk). Volgende week komt op Crispijn de runner up Willem II op bezoek dat volop in de strijd is gewikkeld voor het kampioenschap. Met Willem II heeft Olympia nog wat goed te maken na de 8-1 zeperd in Tilburg.