Dongen gaat effectiever om met kansen, ruime 5-1 winst op Schijndel.

De uitwedstrijd in en tegen Schijndel werd uiteindelijk een 4-2 nederlaag voor Dongen. Revanche was dus het streven. Niet alleen revanche: bij winst zou Dongen weer mee gaan spelen voor de 3e periodetitel. Trainer Ron Timmers had zijn basis op twee plaatsen gewijzigd. In het doel de hondstrouwe Emiel Akkermans, die de geschorste Timen Beijes moest vervangen. En op het middenveld Jaap van der Waarden, de jongeling die aan het begin van het seizoen nog centraal in de verdediging stond. Met verve verving hij de geblesseerde Tom Waltman, die volgens Timmers nog enkele weken uit de roulatie zal zijn.

Dongen tegen Schijndel werd een wedstrijd van de gemiste kansen. ,,Het blijft vermakelijk, vanwege de vele gemiste kansen,” werd op de tribune opgemerkt. Pas het laatste kwartier werd het leuk vanwege de treffers van Dongen. ,,Wij kregen meer kansen en kregen van Dongen een lesje in scorend vermogen,” merkte Schijndel trainer Frank Brands na afloop op. Dit moet een compliment richting Dongen zijn, want de ploeg kende ook een aantal wedstrijden  waarin volop kansen werden gemist. Ron Timmers vond zijn ploeg deze middag de betere ploeg, maar moest toegeven dat er veel meer op het scorebord had kunnen staan. De eerste tien minuten werd de toon van de wedstrijd gezet. Na zeven minuten verloor Paul van Zon zijn directe tegenstander Mark Dobbelsteen uit het oog. Deze miste de mogelijkheid de score te openen. In de direct daarop volgende tegenaanval kreeg Dongen via Remon Koenen de kans om de score te openen. Zijn inzet werd van de lijn gehaald. Gelijk daarop stond Schijndel binnen enkele tussenstations voor het Dongendoel. De voorzet van look-a-like Zlatan Ibrahimovic (Alibasic scoorde in Schijndel nog 3 maal tegen Dongen) werd door de inkomende Sjaak Egmond achter de verslagen doelman Akkermans getikt, 0-1. ,,En dat is nou typisch Schijndel. Zij hebben spelers voor zulke uitvallen,” was na afloop het commentaar van Timmers.
gib6jfp0eyiq7c6s0g4yon7k4
Dongen nam hierna het heft in handen. Het werd een draak van een wedstrijd waarin veel kansen gemist werden. Koenen mocht op rechts alleen door na een prima 1-2 met Floris Wouters. Fatih Kamaci lepelde de bal link over doelman Stijn van der Donk die de bal laag verwachtte. De bal rolde voor een leeg doel langs. Een inzet van Mathieu Kops, na een afgeslagen corner, vloog net langs de kruising. Na al deze mogelijkheden stroopte Van der Waarden zijn mouwen op. Na een half uur spelen joeg hij de gelijkmaker vanaf  zeker 35 meter snoeihard in de kruising van het Schijndel doel. Na de 1-1 ruststand stapelden de kansen zich verder op. Eerst kwam Sander de Bont enkele centimeters te kort op een voorzet van Wouters. Aan de andere kant ging de anders zo betrouwbare Revy Rosalia binnen de minuut twee maal de fout in. Zowel Sander Egmond als Armin Alibasic verzuimden de kansen af te ronden. 
zjmg0nomaka71o1cvazpn91ig
,,Dongen had op dit moment op achterstand kunnen staan,” kunnen na afloop de supporters lachen. Na bijna een half uur brak, wie anders dan Sander de Bont, de spanning, Vanuit een vrije trap van aanvoerder Kamaci kopte hij de bal onhoudbaar binnen. Schijndel probeerde de gelijkmaker te forceren maar was niet bij machte het net te vinden. Oorzaak was ook doelman Akkermans, die deze middag een prima vervanger was van Beijes. Nadat Alibasic, met nog een kwartier te gaan, de bal buiten bereik van alles wat Dongen was tegen de paal had geschoten, brak het Dongens kwartiertje aan. De jarige Robert Mutzers stak zelf de kaarsjes op zijn verjaardagstaart aan door de 3-1 binnen te schieten. Drie minuten later was Sander de Bont goed voor de 4-1 en als sluitstuk zette Jaap van der Waarden net voor tijd met een prima kopbal met de 5-1 de kroon op zijn uitstekende voetbalmiddag. Komende zondag gaat Dongen uit naar koploper OJC Rosmalen. Voor Dongen zaak nu eens de negatieve uitspiraal te doorbreken. Bij winst gaat het goed richting de 3e periode en is ook de spanning bovenin weer terug. 
g6lprdvrdb5tpphk4lqgpxelz
Foto’s: Giel Klaasse / HoofdklasseBzondag.nl