Dartsnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje werd weer een wedstrijd gegooid in het kader van het bouwbedrijf van Leijsen Kleindongen-rankingtoernooi. In het singletoernooi ging de winst deze keer opnieuw naar Hans de Jong. Hij had het niet gemakkelijk. In een spannende finale won hij nipt met het kleinst mogelijke verschil van Pim Bollen: 4-3. Hans kwam in de finale door winst met 4-2 op Ton Kemmeren. Pim rekende hier met 3-1 af met Goof Verbunt. In de verliezerronde ging de tiel naar Erwin van Riel. Erwin won met 3-1 van Jordan Marijnissen. 

 De Jong/Goossens winnen koppels
In het koppeltoernooi ging de titel naar Hans de Jong en Wesley Goossens. In de finale wonnen zij afgetekend van het koppel Goof Verbunt en Frans Kemmeren. Het werd liefst 4-0. In de poules waren Goof en Frans nog te sterk voor het favoriete koppel. Hans en Wesley kwamen in de finale door winst op Erwin van Riel en Dennis Vermond. Frans en Goof wonnen van Michel Lesius en Pim Bollen. De finale in de verliezerronde werd gewonnen door Judith Schellekens en Jordan Marijnissen. Zij waren in een zinderende finale net te sterk voor Wilma Kemmeren en Nick Dirven. De hoogste uitworp ging naar Erwin van Riel met 110. Er was deze keer een 180-er te noteren. Deze kwam op naam van Pim Bollen. De volgende wedstrijd is op zaterdagavond 19 april.
West-Brabantse Darts Federatie:
Kampioenschap uit zicht voor ’t Vaartje 
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje met 4-5 van team de Juup uit Geertruidenberg. Alleen Davey Danyluk wist zijn singlepartij te winnen. Verlies was er voor Hans de Jong, Patty v.d. Wiel en Ernest v.d. Kaay. De koppelpartijen gingen gelijk op. De teamronde werd gewonnen door ’t Vaartje, waardoor de schade nog enigszins beperkt bleef. Doordat de naaste concurrenten beiden met 7-2 wonnen, bedraagt de voorsprong op de nummer twee nog maar twee punten. De nummer drie staat slechts drie punten achter. Dit team heeft echter een wedstrijd minder gespeeld.  Alleen bij een goed resultaat in de laatste wedstrijd en een misstap van de concurrentie kan de titel nog binnen bereik brengen.