Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart is afgelopen week het driebanden-klein toernooi van start gegaan. Henk Schneiderberg uit Bavel en Anies Soukotta uit Leerdam plaatsten zich rechtstreeks voor de volgende ronde. Ook Theo Laros uit Kaatsheuvel heeft nog een kleine kans om door te gaan. Anies, vorig jaar nog in de eerste ronde uitgeschakeld speelde nu fantastisch. Hij speelde liefst 50% boven zijn gemiddelde. Hij liet ook een geweldige serie van zeven voor zich noteren. Dongenaar Jozef v.d. Ven kwam niet in zijn spel en werd uitgeschakeld. Ook Puttenaar Phillip Diepstraten redde het niet. Het beste partijgemiddelde was met 1.111 voor Anies. Het beste algemeen gemiddelde ging met 0.870 naar Henk. Ook komende week worden er weer verschillende wedstrijden gespeeld. 

2e divisie driebanden-groot:
Team Hultermans houdt zicht op de titel
In sportcafé ’t Vaartje won team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen met 6-2 van team MIXX uit Geldrop. In de eerste sessie knokte kopman  Jack Wijnen zich miraculeus terug van een grote achterstand om vervolgens de winst te pakken. Op de andere tafel won Willie Damen met het fraaie gemiddelde van 0.853. Hij maakte onder meer een mooie serie van zes. In de tweede sessie had Bart Hultermans moeite om grip te houden op de partij. Hij zag zijn opponent onder meer met een serie van zeven weglopen. Op de andere tafel speelde Dingeman Picocrie een bekeken partij. Hij hield zijn rivaal op afstand en sleepte op deze manier de winst binnen. Door dit resultaat blijft team Hultermans aan de leiding. Het heeft twee punten voorsprong op team de Molen uit Reusel. Komende week staat in Reusel de onderlinge confrontatie op de rol. 
Biljartsport districtscompetitie libre:
Dubbelprogramma AK 
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 27-22 van team ’t Vosje uit Waalwijk. Winst was er voor Jan en Edwin Ligtenberg. Alleen Erwin Ligtenberg moest verlies incasseren. Jan was met een gemiddelde van 3.636 de beste man van de avond. Ook Edwin speelde met 2.187 een gedegen partij. Hij maakte ook nog een fraaie serie van 21. Erwin kwam totaal niet in zijn spel en  moest na 38 beurten capituleren. In de laatste wedstrijd van het seizoen ging team AK in Herpt tegen koploper D.G.P. met liefst 28-15 onderuit. De enige winstpartij kwam op naam van Edwin Ligtenberg. Hij had hier wel 43 beurten voor nodig. Hierin maakte hij nog wel een fraaie serie van 14. Erwin en Jan Ligtenberg kwamen beiden niet in hun spel en verloren kansloos. Team AK is op een plaat in de middenmoot geëindigd. In de eindklassering staat het op een mooie zesde plaats.
Aankondigingen:
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
’t Vaartje thuis 
Op vrijdagavond 11 april speelt team sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Er wordt dan aangetreden tegen team Vissenberg uit Zundert. Het belooft een moeilijke opgave te worden want dit team staat op dit moment tweede op de ranglijst. Team ’t Vaartje bestaat uit kopman Jan Ligtenberg, Piet Kamp, Patrick Schrijver, Willie v.d. Wiel en Ton Kemmeren. Wim van Beijsterveldt en Frans Kemmeren staan reserve bij dit team. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. 
Biljartsport- districtscompetitie:
Derby Jos Brouwers – ‘t Vaartje
Biljartvereniging ’t Vaartje is dit jaar met twee teams vertegenwoordigd in de districtscompetitie driebanden-klein. Team Jos Brouwers Schilderwerken Dongen bestaat uit de vaste spelers: Ad Faro, Embert Broekhoven en Jan Ligtenberg.  Team ’t Vaartje bestaat uit Piet Kamp, Jan Smeekens en Frans Kemmeren. Op eerste dag van de competitie op dinsdagavond  15 april spelen beide teams tegen elkaar. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur. 
Biljartsport derde divisie:
Autobedrijf Lion van Loon thuis
Op woensdagavond 16 april speelt team autobedrijf Lion van Loon in sportcafé ’t Vaartje tegen team De Hazelaar uit Rosmalen. Bij winst is team van Loon nagenoeg zeker van klassenbehoud. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. Team autobedrijf Lion van Loon bestaat uit kopman Marrie Groeneveld, Geoffrey Dresselaerts, Jurgen Sauvillers, Raymond Lockkamper, en Arnoud van Rooij. Reserves zijn Leo Loonen, Ton Kemmeren en Jan Ligtenberg.