Weinig vis bij koppelwedstrijd van de H.S.V. de Ruischvoorn

Foto:

Het visseizoen is weer begonnen dit met een blind koppelwedstrijd in Meeuwen aan de Maas. De opkomst was niet zo geweldig. Er waren 15 trouwe vissers naar de waterkant gekomen. Een enkele visser versliep zich en een andere visser zat vast in de klei met zijn auto en werd gelukkig er uit geholpen door een plaatselijke boer. De wedstrijdcommissie loste dit weer mooi op en iedereen kon mee doen. Maar vissers als je je eigen verslaapt of je ziet dat je te laat bent, bel dan een van de wedstrijdcommissieleden op, die hebben altijd wel een telefoon opzak. Dan weten ze er van en de telefoonnummers zijn bekend. 

Het weer was geweldig, maar er was geen stroming in het water en rond half 12 kwam dat een beetje opgang. Ook de vissen lieten het afweten, of zit er geen vis meer in ons mooi Brabants water? Om negen uur konden de vissers beginnen met vissen nadat ze hun hengels, voer en aas klaar hadden gemaakt.
De vissen hadden geen zin om het aas te pakken. Op de staart werden de grondeltjes gevangen maar de meeste gokte op grotere vis. Een visser werd verrast met een mooi vis, nadat hij een kop koffie  aan het nuttigen was. Een mooie winde van 1983 gram lande hij in zijn netje.
Hier werd Marie Biemans jr. mooi eerste mee en algemeen winnaar. Vooraan in het parcours werden nog enkele voorns gevangen. Na het wegen en de balans werd opgemaakt, konden de koppels getrokken worden. De vissers hadden heel wat te vertellen, maar geen vispraat. Er werd wat gedold en dat is toch ook fijn na zo ’n slechte vangst. De uitslag is als volgt:
vis3103
   
Op 6 april 2014 wordt het 1e bootconcours gevist voor de leden van HSV De Ruischvoorn, in de Biesbosch. Inschrijven is reeds gesloten. Vertrek om 8.00 uur, vanuit de jachthaven in Hank Tijd is van 8.00 uur tot 15.00 uur Prijsuitreiking bij café Weterings bij de haven.
Op  13 april wordt het Paasconcours gevist in het Wilhelminakanaal bij de Duivertoren. Inschrijven kan tot 6 april 2014 bij de wedstrijdcommissie. Er wordt gevist met de vaste hengel (max.9.5 m) van 9.00 uur tot 12.00 uur. Nummers afhalen kan vanaf 8.00 uur aan de waterkant.