Medailleregen voor Dongense damjeugd

Foto:

Het Brabants kampioenschap sneldammen voor jeugdspelers heeft de Dongense jeugdspelers van Rompa Leder/D.A.M. een rijke oogst aan medailles opgeleverd. Bij de aspiranten werd het gehele podium in beslag genomen. Na de gehele dag aan kop te hebben gelegen moest Rini Schellekens in de allerlaatste ronde de leiding afstaan aan Sjors van ’t Westeinde, die daarmee opnieuw goud veroverde. Rini kreeg het zilver en hoewel Sarah Griechen lang bij kon benen moest de getalenteerde ’s-Gravenmoerse uiteindelijk met brons genoegen nemen.

n moest de getalenteerde ’s-Gravenmoerse uiteindelijk met brons genoegen nemen.
Ook bij de pupillen was het hoogste treedje voor Dongen: Erwin Broekhoven heeft al vaak genoegen genomen met een vierde plek, maar nu was hij ongenaakbaar. Hij liet de Tilburgse Berra Duman en Harm Peereboom uit Uden achter zich.
Ook bij de welpen was er een succesje. Mirte Verheijen liet zien dat ze kijk heeft op dit moeilijke spel en na een spannende barrage tegen clubgenoot Kasper Barentzen wist ze de bronzen medaille te winnen, achter de Brabantse kampioen Cas van den Heuvel uit Uden en Yorik Korst uit Tilburg, die ze in een direct duel had weten te verslaan.