Dames VV Dongen winnen voor ‘Ome Ben’

Op deze laatste zondag van maart in de 4de ronde van de Beker mogen de dames van VV Dongen uit naar Den Dungen. Op weg met de rouwbanden in verband met het plotseling overlijden van Ben van Loon, die vorig seizoen afscheid had genomen van zijn dames na 17 jaar hun trouwe vlagger en sponsor te zijn geweest. Met 1 minuut stilte en de naam Ben van Loon dragende op de shirtjes van de dames staat voor de dames van Dongen deze ochtend de zware taak om de winst te behalen speciaal voor ‘Ome Ben’.

In het begin van de wedstrijd zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar het zijn de dames van Den Dungen die in de 14de minuut de score openen door een miscommunicatie in de Dongense verdediging 1-0. Maar in de 30e minuut weet Sylvana Bliekendaal de stand gelijk te zetten, door een pass van Samara Couwenberg te verzilveren 1-1.
In de tweede helft weet Den Dungen weer een voorsprong te nemen en in de 54ste minuut de 2-1 binnen te schieten. Gelukkig weet Dongen vijf minuten voor tijd, toch nog de gelijkmaker te scoren. Anouk Mekes weet de bal in het doel te schieten uit een corner van Marianne van der Schans 2-2. In de slotfase van de wedstrijd, krijgen beide ploegen nog een kans om de wedstrijd te beslissen. Keepster Rebecca Bliekendaal weet te voorkomen dat Den Dungen er met de winst van door gaat en uit een corner van Marianne in de 90ste minuut kopt Julie Stuit de bal over. Net als in de vorige beker wedstrijd wordt de wedstrijd met penalty’s beslist. Na 16 genomen penalty’s gaat Dongen door naar de kwart finales van de beker met een 6-5 score, waarbij de hoofdrol was voor keepster Rebecca, die 2 penalty’s wist te stoppen. Deze overwinning is speciaal voor ‘Ome Ben’ als dank voor alles wat hij voor de dames van VV Dongen heeft betekend.