van Gils Sport drie keer brons op ONK Nunchaku-Do

Foto:

Zaterdag 22 maart reisden de Nunchaku-ka’s van Van Gils Sport af naar Breukelen. De zeven koppige fanatieke en enthousiaste Nunchaku-ka’s gingen hun vaardigheden in Breukelen op de proef stellen.Thomas Pijnenburg moest helaas verschiet laten gaan door een griepje.

In de ochtend waren de kleinere onder ons en de dames aan de beurt. Rens Scheepers, Daniël van Dongen en Yentl Evers gingen de strijd aan op het onderdeel kumite. Alle drie lieten ze zien dat ze van goede huizen kwamen. Elke nieuwe partij gingen ze er weer met nieuwe frisse moet de mat op. Daniël en Yentl wisten zich te plaatsen voor de kruisfinales. In de kuisfinale moesten zij hun sterkere erkennen en mochten ze gaan vechten voor de 3e en 4e plaats. Jawel beide hebben ze het brons naar zich toe gesleept. Daniël brons in de -1.45 en Yentel brons in de +1.65 dames.
Tussen de middag stond het onderdeel kata op het programma. Hier werden alle klasse tegelijk gedraaid. Zowel Junioren, Dames, Senioren en de Black Belt categorieën.  Alle Poules waren druk bezet. Het was een hele strijd onderling. De punten volgende elkaar nipt op. Bianca Meeuwissen liet zien dat ze ondanks de sterke tegen stand haar “mannetje” stond. Zij wist de 3 plaats naar zich toe te trekken. Brons voor haar in de dames klassen.
In het middagblok, waren de grotere Nunchaku-ka’s aan de beurt. Erik Meeuwissen, Mike van Eijnatten en Luke Boudewijns zaten met zen drieën in de grootste en zwaarste poule de    -1.75 mtr. Erik en Mike kwamen de eerste rondes al tegen sterken en pittige tegenpartij terecht. Ze lieten zich niet zomaar uit het veld slaan en gingen vol goede de mat op. Helaas moesten zij hun sterkere erkennen. Ze mogen terug kijken op een leerzame dag. Luke die heel de week al ziek was geweest en nog niet hersteld ervan was. Liet deze dag zien dat zelfs met een griepje dat hij er niet zomaar eronder te krijgen is. Hij vocht zich een mooie weg naar boven toe. Helaas werd hij net uitgeschakeld voor de kruisfinale. Hij heeft een mooie 5e plaats weten te veroveren deze dag. Van Gils Sport nunchaku-do mag terug kijken op een sportieve en leerzame dag!!