Toon Broeders winnaar superfinale PK bandstoten

Foto:

Dit seizoen vond voor de 39e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats in café de valk.Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door B.V. De Valk en de bobo’s, en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B. In het toernooi speelden 92 biljarters die waren onderverdeeld in 6 klassen. Verleden week speelden de 6 kampioenen om een leuke prijzenpot.Hiervoor waren uitgenodigd de kampioenen Toon Broeders (1e, ), Gert-Jan van der Horst (2e), Jan Schoenmakers (3e)  Rob Kuipers (4e), Christ van der Linden (5e) en Dit van Loon (6e)

Onder deskundige arbitrage van Ger Kerst en kersvers lid van de Dongense gemeenteraad Robert Renard namen de wedstrijden een aanvang. In de 1e partij streden Dit van Loon (10 car) en Christ van der Linden (15 car) tegen elkaar, in 17 beurten won Dit deze partij.
Jan Schoenmakers (25 car) speelde vervolgens tegen Gert-Jan van der Horst (30 car), Gert-Jan won in 22 beurten. Toon Broeders (40 car) en Rob Kuipers (20 car) speelden hierna tegen elkaar, in 23 beurten pakte Toon de winst. Gert-Jan van der Horst won ook zijn 2e wedstrijd in 20 beurten tegen Christ van der Linden. Rob Kuipers pakte zijn 1e winst tegen Dit van Loon in 23 beurten. Toon Broeders klopte Jan Schoenmakers in 20 beurten. Rob Kuipers speelde hierna een prachtige partij tegen Christ van der Linden, met onder meer een serie van 9 speelde Rob in 5 beurten uit, een gemiddelde van 4,00. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Dit van Loon en Gert-Jan van der Horst, Gert-Jan pakte ook zijn derde winst en dat gebeurde in 22 beurten. Na dag 1 dus nog 2 ongeslagen spelers Toon Broeders en Gert-Jan van der Horst.
 
Op de 2e speeldag waren Piet Rademakers en Theo in ‘t Groen als arbitrage uitgenodigd.
De 1e wedstrijd ging tussen Toon Broeders en Christ van der Linden. Toon was in uitstekende vorm, in slechts 5 beurten met daarbij een serie van 24 speelde Toon een moyenne van 8.00. Jan Schoenmakers won hierna zijn eerste wedstrijd tegen Dit van Loon in 21 beurten. Rob Kuipers wist hierna Gert-Jan van der Horst zijn 1e nederlaag te bezorgen, dat gelukte Rob in 25 beurten. Christ van der Linden behaalde toch nog 1 winstpartij, Jan Schoenmakers werd geklopt in 14 beurten. In een spannende wedstrijd won Toon Broeders ook zijn 4e partij met 1 carambole verschil tegen Dit van Loon. Rob Kuipers pakte de winst tegen Jan Schoenmakers in 15 beurten en had 8 punten verzameld.
Nog 3 kanshebbers voor de titel met ingang van de laatste wedstrijd. Toon Broeders en Rob Kuipers hadden 8 punten, Gert-Jan van der Horst 6. De laatste wedstrijd ging tussen Gert-Jan van den Horst en Toon Broeders, bij winst of remise was Toon de nieuwe kampioen, bij remise zou er nog een barrage volgen. Met gedegen spel wist Toon ook deze wedstrijd winnend af te sluiten in 15 beurten en werd ongeslagen voor de eerste keer superkampioen, proficiat. Na afloop van de finale reikte voorzitter Piet Rademakers de prijzen uit aan de deelnemers, en sloot hiermee het bandstoottoernooi voor dit seizoen af.
pk2403
Foto boven: v.l.n.r. Dit, Christ, Rob, Jan, Gert-Jan en kampioen Toon