Regiokampioenen van Atledo bij Indoorcircuit

Foto:

Dat Roos de Jong, Phill Pols en Sam van de Pol regiokampioen waren, was al duidelijk. Zowel Roos als Phill hadden bij de eerste drie wedstrijden al goud binnengehaald en voor Sam gold dat na de vierde wedstrijd. Voor het circuit telden ook de deelnemers uit andere regio’s mee.

Op 16 maart waren veel  atleten van Atledo te vinden in de indoorwedstrijd, die georganiseerd was door AV Spiridon in Rijen. Het werd een leuke afsluiting van het indoorseizoen voor iedereen. De ochtend werd gestart met pupillen. Renée Kramer deed het alle 5 wedstrijden prima als minipupil tussen de meisjes van een jaar ouder. Quinten Bressers was er ook alle 5 x bij en maakte een goede progressie door. Hij  haalde er nog een mooie PR bij voor kogelstoten.  Bij Reinier van der Linden ging het niet goed bij het hoogspringen, maar vanwege zijn sprint en PR op het kogelstoten (5.34m)eindigde hij toch nog hoog. Rav Riemslag verbeterde zich op het hoogspringen naar 0.75 m en met kogelstoten (4.43 m).  Roos de Jong had in deze laatste wedstrijd wat minder succes, maar kon niet meer verslaan worden als REGIOKAMPIOENE, met 3 gewonnen wedstrijden. Hiervoor werd Roos dan ook gehuldigd met als beloning  een mooie beker.
Bij de jongens B-pupillen was de concurrentie erg groot. Hier van Atledo 3 deelnemers: Pepijn Wijnen, Milan Rosenbrand en Roy de Weerd. Hier was Milan net iets beter en scoorde een PR op de kogel (4.59m). Pepijn verbeterde zich zelfs op twee onderdelen, met sprint een PR (7,61 sec) en met hoogspringen een mooie PR omdat hij op 0.90 cm nog netjes over de lat sprong. Roy was de snelste van de drie met de sprint (7,03 sec). Bij de A-pupillen was er ook een mooie onderlinge competitie omdat er 5 meisjes van Atledo waren en 4 jongens. Noortje Trommelen deed net als Anne de Jong en Anne ter Horst in alle 5 de wedstrijden mee. Anne ter Horst viel op met haar mooie PR met kogelstoten (6,78m). Isabel Moerdijk die er voor de 2e keer bij was, ging naar huis met op alle onderdelen een nieuwe PR.  Anne de Jong en Marjolein Bogers bleven netjes constant in hun prestatie en bereiden zich alweer voor op het baanseizoen met daarbij ook de lange afstanden. In het circuit bemanden zij een prima 5e en 6e plek. Finn Hultermans  was erg blij met zijn Pr bij kogelstoten naar zelfs 7.28 m. Finn Lodders bleef mooi stabiel op zijn resultaten Boudewijn van der Linden evenaarde bij de sprint en op hoogspringen zijn oude PR. Colin Bressers had een topdag en sprong 10 cm hoger over de lat (0,95 cm) en ook zijn sprint werd een PR in 7.02 sec.
In de middag waren de junioren en G- atleten aan de beurt. Geert van Krevelen en Ruben Bogers bij de D-junioren jongens en Desiree Trommelen, Enola Redering, Iris Schoenmakers, Laura Mulder bij de meisjes. Ruben werd 3e en mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen. Hij werd 4e in het regiocircuit. Maar Geert ging voor de nieuwe PR’s en dat lukte door erg goed te sprinten (6.29 sec) en zijn kogel op exact dezelfde afstand te laten landen als Ruben (7.81 m). Laura bleef netjes constant. Desiree verbaasde zichzelf door over de 1.30 m hoog te springen.  Ook Enola blijft zich verbeteren, hier liep ze haar beste sprint tot nu toe (6.24 sec) en ook kogelstoten lukte goed (6.03 m). Iris deed precies hetzelfde (6.26  sec op sprint en kogel 7.29m). 
Imke Denissen scoorde in haar 2e wedstrijd 2x een nieuw PR. Haar sprint nu 6.31 sec en de kogel 5.06 m bij de meisjes C-junioren. Bij de jongens wilde Sam van der Pol zijn eer verdedigen. Hij verbeterde zijn sprinttijd (5.47 sec) en stootte de kogel naar 11.78m, dat goed was voor een plaats in de ranglijst van Nederland. Hij ontving een zilveren medaille. Broer Pim van der Pol kwam goed terug na een lange blessure en ging met een PR op de sprint en op de kogel naar huis. Imogen Frerejan was er bij de G-atleten en werd 2e. Jorrit Heijkant werd ook 2e in deze wedstrijd. Voor beiden een zilveren medaille.
Na afloop was het tijd om de prijzen regio circuit uit te reiken.  Phill Pols was gelukkig op tijd om zijn prijs in ontvangst te nemen, als REGIOKAMPIOEN. Hij had in Breda deelgenomen aan de speerwerpwedstrijd, waar hij 2e was geworden. Sam van der Pol mocht dezelfde 1e plaats als REGIOKAMPIOEN innemen en ontving zijn beker. Jorrit Heijkant werd beloond met een beker voor zijn 2e positie.