DVVC-nieuws

Ondanks het gelijke spel(0-0) tegen rode lantaarndrager Raamsdonk is de kans voor lijfsbehoud in de vierde klas weer gestegen. Met nog  5 duels te gaan is het gat met Noordhoek 11 punten en is prolongatie in de 4e klas bijna een feit.

Beide ploegen wilden niet verliezen en voldeden aan hun verwachtingen en konden dus blij zijn met het resultaat. Met name in de eerste helft was het spel aan beide zijde niet spectaculair. Na de verplichte break kwam het spel pas echt op gang. De thuisploeg ging fel van leer en creëerde vele kansen zonder resultaat. Maikel van Bragt dreigde de score te openen echter  op weg naar het vijandelijk doel werd hij getorpedeerd. De boosdoener werd slechts met geel bestraft en de verkregen directe vrije trap werd tot 2 maal toe in de muur geschoten door Kevin Zijlmans. Voordat doelman Rian Vermeulen in actie moest komen had de thuisploeg diverse mogelijkheden gehad via Osman Cemrek, Dennis Kras en Maikel van Bragt maar veelal was de doelman van Raamsdonk en “sta in de weg”. 
Halverwege de 2e helft mocht de thuisploeg van geluk spreken dat de bal niet op de stip ging. Net op het moment dat de scheidsrechter oogcontact had met de grensrechter werd een Raamsdonk aanvaller onreglementair gevloerd en alles wat blauw was schreeuwde om een penalty. “Wat ik niet gezien heb kan ik niet bestraffen” legde de leidsman uit en in de uitval die daarop volgde kwam DVVC bijna op voorsprong. Een bekeken trap van Maikel van Bragt belandde buiten bereik van de doelman op de lat. De verdediging, met centraal spelend Marc Gitz en Jan-Willem Siemons en op de flanken Hasan Uzun en Stefan Celi gaven niet veel kansen weg. Met name de gevaarlijke spits van Raamsdonk Marvin Blom werd goed afgestopt. De allerbeste kans was een kwartier voor tijd, de hard werkende Koen Swanen manoeuvreerde zich tot de achterlijn en zijn puike voorzet werd bijna voor open goal gemist door spits Osman Cemrek. Beide ploegen bleven aandringen voor de winnende treffer echter zonder resultaat. Exact na 90 minuten floot leidsman Looze uit veldhoven voor het laatst en zag 2 keihard werkende ploegen de punten evenredig verdelen. Gezien het spel was de uitslag terecht, qua kansen verhouding had DVVC meer recht op een overwinning echter na afloop waren beide ploeg content met een puntenverdeling.
Komende zondag geen wedstrijd voor DVVC 1, zondag 6 april de uitwedstrijd in den Hout tegen Irene ’58, aanvang 14:30 uur
Opstelling DVVC: Rian Vermeulen, StefaN Celi, Marc Gitz, Jan-Willem Siemons, Hasan Uzun, Kevin Zijlmans, Dennis Kras, Willem van Riel, Koen Swanen, Osman Cemrek en Maikel van Bragt.
Uitslagen DVVC senioren
DVVC 1 Raamsdonk 1 0-0
DVVC 2 JEKA 7 0-3
TSV Gudok 4 DVVC 3 4-3
DVVC 4 Madese Boys 6 0-4
Madese Boys 8 DVVC 5 4-0
VCW VR1 DVVC VR1 1-6
Internos G2 DVVC G1 4-8
Bavel 5 DVVC 2 zat. 1-0
Programma DVVC senioren
Zaterdag 29 maart
DVVC G1 Viola G1 10:30
DVVC veteranen Olympia ’60 vet. 15:00
Zondag 30 maart
geen programma
DVVC huldigde zijn jubilarissen op de vrijwilligersavond
Ergens in maart dankt DVVC ieder jaar haar vrijwilligers middels een vrijwilligersavond. Vrijdagavond was de kantine dan ook goed gevuld met mensen die de club een warm hart toedragen door, op welke manier dan ook, vrijwillig voor de club klaar te staan. Vicevoorzitter Jan Oerlemans sprak de aanwezige toe en dankte iedereen voor de inzet van het afgelopen jaar en hoopt uiteraard dat iedereen ook het komend jaar weer inzetbaar is voor de club. Want zonder vrijwilligers heeft een vereniging geen bestaansrecht, zo ook zonder de inbreng van sponsoren. Voor hun jubileumjaren lidmaatschap werden een vijftal personen in de bloemetjes gezet. Paul Oerlemans(afwezig) voor zijn 25 jarig lidmaatschap, Christ Ockhuizen(afwezig), Baukje Buwalda en Paul Haest werden in de schijnwerpers gezet vanwege hun 40 jarig lidmaatschap en bij verstek Peter Schrauwers voor 50 jaar lidmaatschap. 
Jan Oerlemans dankte de jubilarissen voor hun trouwe lidmaatschap met een bosje bloemen en een mooi aandenken. Ook Jan van der Heijden werd in het zonnetje gezet door zijn optreden als man met de grote witte baard rond 5 december. 15 Jaar maakte hij menig kind blij met zijn verschijning echter om gezondheidsredenen moet hij zijn activiteiten stoppen. De DDOO groep, te weten Tim Bouterse, Maikel van Mierlo, Wim van Dongen en Tommy Schoormans werden onderscheiden met het zgn “Concordiaantje”. Ook nam DVVC afscheid van een drietal bestuursleden. De vicevoorzitter dankte Ad de Jong, Cees van de Bemd en Jan Oomens jr. voor hun inzet voor de club. Gelukkig gaan de heren niet verloren voor de club daar zij aangegeven hebben op diverse fronten nog actief te willen zijn. Na het officiële gedeelte kwamen ruim voldoende decibels uit de speakers van disco “de Donkere Wolk” en werd het glas heftig gehesen tot in de kleine uurtjes. 

Bouwbedrijf van Eijk ook komende drie jaar hoofdsponsor van DVVC
Bouwbedrijf van Eijk uit Dongen zal ook de komende drie jaren als hoofdsponsor verbonden blijven aan voetbalvereniging DVVC.  Sinds 2011 treedt het gerenommeerde Dongense bouwbedrijf op als hoofdsponsor van de groenwitten. De goede samenwerking in de afgelopen drie jaren heeft er toe geleid dat zowel DVVC als bouwbedrijf van Eijk elkaar kenbaar maakten graag op dezelfde voet verder te willen gaan.
Kantine meubilair
Als onderdeel van de nieuwe deal zijn alle materialen, benodigd voor de vervaardiging van de steigerhoutplanken meubels in de kantine, geschonken door Bouwbedrijf van Eijk. Op initiatief van Koen Swanen zijn een aantal vrijwilligers actief die het interieur van de kantine van DVVC aan het restylen zijn. Het resultaat mag er zijn. Bouwbedrijf Van Eijk is voornamelijk actief in de regio Midden-Brabant. Voor zowel nieuwbouw, als verbouw, onderhoud of renovatie bent u bij Bouwbedrijf Van Eijk aan het juiste adres. Bij alle werken die zij uitvoeren streven zij naar een perfect eindresultaat en een tevreden klant.
DVVC is een gezonde vereniging en hoopt met ondersteuning van vele vrijwilligers en sponsoren haar sportieve doelstellingen voor zowel jeugd als senioren te kunnen verbeteren.