Donkere wolken boven ONI na 1-3 verlies

In een wedstrijd die het predikaat laatste kans had gekregen, heeft ONI niet laten zien deze kans te willen pakken, althans zo leek het. In een rechtstreeks duel met concurrent Zuilichem moest ONI de punten thuis zien te houden, dat dit met strijd passie en beleving moest gebeuren was vooraf wel duidelijk, maar het leek of de angst om tegen een zeperd aan te lopen juist deze strijd en passie naar de achtergrond drukte.

ONI dat ondanks alles toch goed uit de startblokken schot probeerde van begin af aan Zuilichem onder druk te zetten en kreeg daarvoor ook de gelegenheid, met als gevolg dat men in de 20e minuut de score wist te openen middels een perfect geplaatste schuiver van Thomas Heijblom. ONI op een tot dan toe terechte 1-0 en de vele aanwezige gingen er eens goed voorstaan. Men kreeg tot dan toe een echt degradti duel voor geschoteld met matig voetbal, angst voor een tegentreffer van beide kanten was hier debet aan. Na de 1-0 van ONI kregen beide teams ook te maken met een laten we zeggen zeer warrig fluitende leidsman.
Beide teams ondervonden de waarschijnlijk door hem zelf uitgevonden en gehanteerde spelregels en kregen de meest vreemde beslissingen voor geschoteld.
Ondanks dat verliep de overigens sportieve ontmoeting zeer matig en kregen beide teams enkele kleine mogelijkheden. Dat Zuilichem dit moest doen zonder hun trainer op de bank, de uiterst rustige Arjan Dekkers werd na een klein halfuur weggestuurd achter de omheining omdat hij zich schuldig had gemaakt aan verbaal contact met de leidsman, deerde hen niet en Zuilichem zette een slot offensief in net voor rust. Ondertussen had Tim Antheunisse alle geluk van de wereld gehad, in een sprint duel raken beide spelers elkaar en valt de spits van Zuilichem, doorgebroken speler neerhalen denk je dan en zo leek het ook en dus zou rood op zijn plaats zijn geweest, maar nee hoor, tot ieders verbazing mag Tim blijven staan, omdat het publiek van zuilichem de leidsman voor alles wat lelijk was zou hebben uit gemaakt kreeg Tim geen rood, dat was de zeer vreemde verklaring van de man in het geel, waar ONI/Tim dus het geluk mee had voor even.
Het leek of de leidsman spijt had van zijn beslissing om de trainer weg te sturen. Hij gaf Zuilichem in de 10e minuut van de blessure tijd in de eerste helft een wel heel groot goedmakertje. Een diepe bal belande binnen de zestien van ONI waar de voor John Broeders ingevallen Nils Verkooijen de bal wilde controleren dan wel wilde laten achterlopen, de spits van zuilichem probeerd voor Nils te komen en duwt Nils in de rug, al struikelend duwd hij nog éénkeer en Nils blijft voor hem staan, de spits raakt uit balans en valt, en wat denkt u, jawel hoor een penalty voor zuilichem en de rapen zijn gaar. Zuilichem profiteerde dankbaar van dit Zwijndrechtse geschenk en kwam dus in 55e minuut van de eerste helft op 1-1, en de toon voor de 2e helft was gezet.
Een 2e helft die de boeken ingaat als de one man show van de man in het geel, een show die door beide teams met afschuw werd ondergaan. Om maar te zwijgen over de uitspraak die de leidsman deed bij het betreden van het veld voor de 2e helft, een uitspraak waar de grensrechter van ONI en enkele spelers van Zuilichem hele vreemde gevoelens bij kregen en elkaar aankeken en zeide; Hoor ik dat nu goed.!? Na amper 8 minuten viel de volgende te belachelijke voor woorden beslissing van de man te noteren;
Er werd een overtreding gemaakt op Thomas Heijblom ter hoogte van de middelijn, de bal viel voor de voeten van een Zuilichem speler, voordeel voor Zuilichem gaf de man in het geel aan, amper 20 sec later lag de bal achter de doelman van ONI 1-2 voor Zuilichem, de leidsman liep terug greep in zijn borstzak en geeft tot ieders verbazing de speler van zuilichem alsnog geel voor de ovetreding op Thomas Heijblom.
Het was dus toch een overtreding en geen voordeel van Zuilichem, maar ONI had dus een vrije trap moeten krijgen daar de man in het geel alsnog een kaart gaf en dus de treffer had moeten worden afgekeurd. De volledig de kluts kwijt zijnde man maakte er in het vervolg nog meer een potje van door doodleuk met het publiek in discussie tegaan over van alles en nog wat. ONI stond inmiddels wel met 1-2 achter en probeerde het wel maar was niet bij machte om het Zuilichem nog lastig te maken. Ook een perfecte vrije trap van Jori Broeders werd door een goed keepende doelman van Zuilichem onschadelijk gemaakt. Door de voorwaartse pogingen van ONI liet men achterin veel ruimte en profiteerde Zuilichem optimaal hiervan in de 75e minuut en kwam het op 1-3.
De moed zonk helemaal in de voetbal schoenen van ONI, maar ondanks dat kreeg men in de blessure tijd die nu maar 2 minuten bedroeg toch nog de mogelijkheden middels Jelle Horsten en Maikel Jolie, helaas was nu het geluk niet aan ONI zijde, geluk dwing je af zegt men dan, en moest ONI met een 1-3 nederlaag een gevoelige tik incasseren. Zoals gezegd eindigde dit sportieve degradatie duel in een flinke zeperd voor ONI, een duel waar normaal de vonken van afvliegen,maar beide teams er een gezapig potje van maakte. Het optreden van de leidsman was niet de enige reden van verlies al waren de beslissingen wel de breekpunten in de wedstrijd, nee, ONI kon het niet opbrengen om tot het gaatje te gaan en heeft zodoende misschien wel de laatste strohalm niet kunnen pakken en dat doet pijn om te constateren.
Met nog 6 wedstrijden voor de boeg  moet ONI in alle 6 de wedstrijden de volle winst pakken en hopen dat de concurrentie hier of daar punten laat liggen. Het hoogst haalbare is dan nog plaats 13 en deze plaats geeft recht op na competitie voor behoud. De eerste volgende wedstrijd is op zaterdag 5 April als men op bezoek gaat bij SSC’55.
PROGRAMMA ONI
DONDERDAG 27 MRT
19.45    ONI 3 – HAAFTEN
20.00    RAAMSDONK – ONI 1 vrs
ZATERDAG 29 MRT
13.30    ONI A – THE GUNNERS
11.00    ONI E1 – ‘T ZAND
11.00    ONI E2 – INTERNOS
10.00    ONI C2 – SCO/TOFS
09.30    ONI F1 – GROEN WIT
15.15    GROEN WIT – ONI C1
10.15    DESK – ONI D
10.30    OLYMPIA – ONI MP
08.30    DONGEN – ONI F2