Dongense Darts Competitie

Dongense Darts CompetitieDe Zomer competitie is alweer toe aan ronde 2. Winnaars van de Winter competitie en beker zijn gehuldigd, inclusief de winnaars op het afsluitingstoernooi. Tijd voor nieuwe winnaars. Dus de reporter trok er weer op uit.

In de Tweede Divisie zijn er totaal 7 teams. Ik verwacht veel van Het Karrewiel 13 en van No Score dat in de Winter de 2-e plaats had behaald. No Score is ook prima begonnen aan de competitie. Eerste wedstrijd een 11-2 winst op HBHB en nu een 8-5 overwinning uit bij Het Vaartje. HBHB kreeg dus een tik in de eerste wedstrijd, maar herstelde zich tegen De Bluffers. In D’Ouwe Sok werd er een 8-5 winst geboekt. Overigens stond De Bluffers met 5-3 voor, maar wisten daarna geen punten meer te halen. HBHB captain Rob van Dongen gooide 108 uit. De Bluffers doen het ook niet echt onaardig. Wel een verlies dus tegen HBHB, maar de eerste wedstrijd werd met 7-6 gewonnen. Young Falcon was hier de tegenstander. Van het Karrewiel 13 valt nog weinig te zeggen. De eerste ronde was het team vrij en deze week is er geen uitslag bekend bij K13 tegen No skills just luck. Doordat er iedere week een team vrij is kan de stand ook iedere week weer veranderen. Nu aan kop No Score gevolgd door De Bluffers en HBHB op 3.
In de Eerste Divisie zijn er ook 7 teams ingedeeld. Hier verwacht ik dat Vrolijke Bull bovenin gaat meedoen, maar ook Pijlloos dat de winter goed heeft afgesloten kan een kans maken. En misschien wel Nie te Pijle dat kampioen is geworden van de Tweede Divisie! Maar het kan ook zomaar De Tobbers zijn die de eerste wedstrijd van Pijlloos met 7-6 wist te winnen. De 2-e wedstrijd werd wel gewonnen door Pijlloos. Uit bij 4P werd het een 3-10. Na een 2-2 tussenstand pakte Pijlloos bijna alle punten. Vrolijke Bull is wat aarzelend begonnen. Eerste wedstrijd een 7-6 verlies tegen 4P en 2-e wedstrijd wederom een 7-6 verlies. Nie te Pijle stond de hele wedstrijd op voorsprong en oa door een 180 score van Niek Geutjes was er dus de winst. Voor Vrolijke Bull gooide Paul Wijnands een 107 finish. Nie te Pijle pakte dus de winst in de 2-e wedstrijd, maar verloor de eerste. Het Karrewiel 2, misschien ook een outsider voor de titel, won met 9-4. En New Bundy’s net terug uit de Ere Divisie moet nog even wachten om het te laten zien. De eerste week vrij en nu is de wedstrijd tegen Het Karrewiel 2 uitgesteld. De 180 teller staat hier alweer op 5. De stand. Pijlloos aan de leiding met Vrolijke Bull op 2 en Nie te Pijle op 3.
En ook de Ere Divisie telt deze Zomer competitie 7 teams. Hier zullen De Valk 1 en The Dartons wel weer boven komen drijven, maar er zijn nog meer teams die misschien kunnen verrassen. Nieuwkomer Game on dat kampioen werd in de Eerste Divisie is goed begonnen. De eerste wedstrijd was een 7-6 winst op Op Dreef 12 en afgelopen weekend wederom een 7-6 winst. Gijle Peile was de tegenstander dat met een nederlaag weer naar huis werd gestuurd. Voor Game on gooide Ton Verhoeven een 180 score en Rob Emmerik noteerde ook 1 maal 180 en finishte 2 maal 100. Ook De Valk 1 noteerde 2 maal een 7-6 winstpartij. Triple Trouble moest er in de eerste wedstrijd aan geloven. In de tweede wedstrijd was het Op Dreef 12 dat met 7-6 verloor. Voor Op Dreef noteerde Robin Huysmans een 180 score. BSEIDREN dat deze ronde vrij was won wel met 8-5 de eerste wedstrijd tegen Gijle Peile. Triple Trouble kon ook de 2-e wedstrijd niet in winst omzetten. The Dartons namen een 5-2 voorsprong, maar Triple Trouble wist de schade beperkt te houden. 7-6 de winst voor The Dartons met een 180 score voor Wiek Claassen. De 180 teller staat op 9. De Valk en Game on samen aan de leiding.