Dongen in uitwedstrijden niet scherp genoeg. Instelling?

,,Zo gauw we Dongen uit gaan rijden lijkt het of de ploeg niet scherp meer is!” Een analyse van teambegeleider Hans Kuijsters die hij met statistieken aantoont. Thuis 23 punten bijeen gesprokkeld en uit? Slechts 8! En de uitslagen op de velden van onze tegenstanders liegen er niet om. Is dit een mentaliteitskwestie? Kuijsters denkt bijna van wel. ,,Thuis, voor eigen publiek, wordt er met passie in inzet gevoetbald. En uit?”

In het verre Zuid Limburg moest de wedstrijd tegen Groene Ster worden afgewerkt. Een tegenstander die niet altijd even gemakkelijk voor Dongen te bestrijden is. Thuis werd aan het begin van het seizoen nog een klinkende 4-1 zege op Groene Ster behaald. De ploeg verkeert in de gevaarlijke degradatie zone en wil daar uiteraard zo snel mogelijk weg. Opvallend dat de ploegen uit deze gevarenzone allemaal punten gaan pakken. Sterker nog, Deurne en De Valk, enkele weken geleden nog degradatiekandidaten, gaan nu voorop de strijd om de 3e periode. Dongen had bij winst in deze periode goede zaken kunnen doen, maar mag nu weer vanaf de zijkant toekijken en afwachten.
Zoals gezegd kwam thuisploeg Groene Ster scherper uit de startblokken. Het bleef echter bij enkele speldenprikjes waarop Timen Beijes alert reageerde. In de 23e minuut opende Emil Miljkovic vanuit een corner de score. Daarbij ging Dongen niet geheel vrijuit; de doelpuntenmaker kon van dichtbij gemakkelijk de openingstreffer binnen tikken. Nog geen vijf minuten later kreeg Dongen de mogelijkheid de stand gelijk te trekken. Aanvoerder Fatih Kamaci werd de diepte ingestuurd door Remon Koenen, maar werd bij het binnengaan van de zestien overduidelijk gehaakt. Kamaci ging zelf achter de bal staan maar zag zijn inzet door de doelman gekeerd. Robert Mutzers kreeg de afgeslagen bal in zijn voeten maar zijn inzet kwam via binnenkant paal het veld weer in. Dongen stroopte de mouwen op en gelukkig voor de aanhang kreeg Dongen meer balbezit. Dit resulteerde in 39e minuut in de gelijkmaker van Kamaci. Hier ging een prima aanval aan vooraf, ingeleid door Daan Poelmans. Zijn cross pass kwam bij Koenen, die vanaf de achterlijn zijn aanvoerder op maat bediende. Met een 1-1 stand de rust ingaan, was voor Dongen het maximale haalbare. Zo ver kwam het echter niet. Op slag van rust kreeg de thuisploeg nog een corner te nemen. Weer een spelhervatting waarmee Dongen deze middag niet al te best omging. De Dongenverdediging greep niet resoluut in, moest weer een corner weggeven. Nu was het Vandegard die de bal in het Dongendoel plaatste, 2-1.
,,Nadat de spelers in de rust op hun verantwoordelijkheid waren gewezen hoopten wij dat de spelers wakker waren geworden,” merkte Hans Kuijsters op. Dongen kwam offensiever de kleedkamer uit. Maar zoals zo vaak scoort dan de tegenstander vanuit een snelle tegenaanval. Weer was het Miljkovic die nu de 3-1 op het bord zette. Aan Dongenzijde werd door gewisseld. Het mocht echter niet baten. Sander de Bont had nog wel de aansluitingstreffer binnen kunnen koppen. Zijn inzet werd prima gepakt door de Groene Ster doelman. Hierna nog een tweetal mogelijkheden voor Jordi Smout en Robert Mutzers.
Het zat niet mee deze middag. Het werd nog erger toen Mitchell van der Stappen een bal te zacht op Timen Beijes terug wilde leggen. De alerte spits van Groene Ster pikte de bal op, viel over doelman Beijes heen. Rode kaart voor de doelman en strafschop. Van Kesteren joeg de bal binnen en zo verscheen een bizarre uitslag van 4-1 op het bord.
Komende zondag geen competitie, maar mogelijk een wedstrijd tegen PSV om de Brabant Cup. Maandagavond 24 maart wordt dit bekend gemaakt. 6 april neemt Dongen het thuis op tegen Schijndel/De Wit. Dan moet de uitnederlaag van 4-2 weggepoetst worden.