Topprestaties Phill Pols bij indoor

Foto:

Phill Pols was uitgenodigd om in Breda bij AV Sprint een indoorwedstrijd mee te doen met de onderdelen: kogelstoten, verspringen, hoogspringen, en sprintmeerkamp van 40m-50m-60m. Bij het opstaan had hij al hoofdpijn en voelde  erg warm aan, maar hij ging toch meedoen.

Als eerste was de 40 m sprint aan de beurt. Deze serie wist hij te winnen met een PR in een tijd van 6.03 sec. Hij mocht meteen door naar het kogelstoten. Hij had twee pogingen per onderdeel. Al in zijn eerste worp stootte hij 12.11 m wat goed was voor een PR en ook het CLUBRECORD. Zijn tweede worp zat er net iets onder.
Hat was meteen weer schoenen wisselen en er werd gestart met de 50m sprint. Met een zeer mooie start werd hij tweede in de race. Weer een PR met een tijd voor in de ranglijst van Nederland van 7.41 sec.  Zijn vierde onderdeel was het verspringen, maar na een ongeldige poging landde hij op een mooie afstand van 4.46m in de zandbak. Op naar de start van de 60 m sprint. Ook hier een 2e positie in zijn serie, maar een mooi gelopen race met een tijd van  8.80 sec. En ook dat was een PR. Toch was hij niet tevreden met zijn tijd, omdat zijn hoofdpijn hem parten speelde.
Phill is een doorzetter en als afsluiting moest hij nog gaan hoogspringen. Hij startte als laatste,  met nog een tegenstander over, op 1.40 m. Een hele mooie sprong. Het ging foutloos tot de 1.55 m. Zijn tegenstander viel af en Phill sprong er in de tweede sprong goed overheen. Hij liet de lat naar 1.62 m verplaatsen en ook daar ging hij in de eerste sprong heel mooi overheen. Een tweede CLUBRECORD en een verbetering van zijn prestatie als beste van Nederland in zijn categorie.
Op zondag werd er een speerwerpwedstijd georganiseerd onder leiding van de Nederlands Kampioen speerwerpen Bjorn Blommerde,  bij AV Sprint in Breda.  Zowel Glenn Pols, Jelle de Roon en Phill Pols volgen hun speerwerptraining bij Bjorn. Phill had zijn krachten de dag ervoor al flink verspeeld en was niet tevreden. Hij eindigde helaas onder zijn oude prestatie, maar toch nog boven de 33 m. Jelle gooide ook een eerste wedstrijd met een zwaardere speer, nu van 600 gr. In zijn eerste worp al meteen een heel goede afstand. Hij verbeterde zichzelf in een volgende worp tot boven de 36 m.  Van Jelle zullen we zeker nog meer horen, dit seizoen. Glenn mocht in zijn eerste worp 42.64 m noteren.  Hij gooide zijn eerste wedstrijd met een speer van 700 gr. Deze prestatie was zelfs al verder dan vorig jaar met een lichtere speer. De volgende worpen waren dichtbij deze prestatie. Dat beloofd nog wat voor komend seizoen.
Alle drie atleten met nog meer in hun mars.