Toon Broeders persoonlijk kampioen 1e klasse bandstoten

Foto:

Dit jaar vindt voor de 39e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B. in café de valk.In het toernooi speelden in totaal 93 biljarters, die waren onderverdeeld in 6 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart om een leuke prijzenpot in de super finale.

Vorige week werd de finale verspeeld in de 1e klasse. Alle deelnemers dienden 40 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 2 poules plaatsten de beste 5 zich voor deze finale. In de openingswedstrijd speelden Toon Broeders en Leo van den Broek tegen elkaar. In slechts 11 beurten bereikte Toon de finish. Cees Sprangers en Hans Oerlemans speelden hierna tegen elkaar, Cees won deze strijd in 18 beurten. Tom Mijnders kwam voor het eerst aan de tafel om te spelen tegen Leo van den Broek, Tom bezorgde Leo ook zijn 2e verliespartij en won in 16 beurten. Toon Broeders pakte ook zijn 2e winst door Hans Oerlemans te kloppen in 10 beurten. De laatste wedstrijd van de eerste dag ging tussen Cees Sprangers en Tom Mijnders, in deze partij wist Tom te winnen in 15 beurten. Na dag 1 aan de leiding Toon Broeders en Tom Mijnders met 2 gewonnen partijen.
De puntloze biljarters Leo van den Broek en Hans Oerlemans troffen elkaar in de 1e partij op de 2e dag , Leo pakte zijn eerste winst in 21 beurten. Toon Broeders moest vervolgens spelen tegen Cees Sprangers, om in de race te blijven voor het kampioenschap moest Cees deze wedstrijd winnen. In de langste partij in deze finale won Toon in 21 beurten en kwam al op 6 punten. Hans Oerlemans pakte toch nog een winstpartij tegen Tom Mijnders in 15 beurten, voor Tom zijn 1e nederlaag. Leo van den Broek won ook zijn 2e partij door Cees Sprangers in 19 beurten te verslaan. De laatste wedstrijd ging tussen Toon Broeders en Tom Mijnders, mocht Tom deze wedstrijd winnend af sluiten zou er nog een barragepartij volgen.
Toon was echter in prima vorm en speelde in 9 beurten de partij uit en prolongeerde zijn titel,, proficiat.
De beste partij werd behaald door Toon Broeders in 9 beurten speelde hij zijn partij uit, 4,44. Cees Sprangers pakte de hoogste serie met 16 caramboles. Door dit kampioenschap is Toon Broeders ook verzekerd van deelname aan de super finale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, Dit van Loon in de 6e klasse, Christ van der Linden, kampioen in de 5e klasse en Rob Kuipers in de 4e klasse en Jan Schoenmakers in de 3e klasse en Gert-Jan van der Horst in de 2e klasse. Na afloop reikte voorzitter Piet Rademakers de prijzen uit aan de deelnemers.
biljart17032
Dit weekend wordt de super finale verspeeld en wordt het toernooi bandstoten afgesloten voor dit seizoen.
Foto boven  v.l.n.r.  Leo, Tom, Hans, kampioen Toon en Cees