Olympia’60 bindt ook Brakel aan zegekar

Foto:

Reeds drie wedstrijden is Olympia ongeslagen. Afgelopen zaterdag wachtte de uitwedstrijd tegen middenmoter Brakel. De Olympia trein denderde door en stopte na Tilburg, Waalwijk en Kerkwijk ook niet op station Brakel. Met een knotsgek laatste kwartier wist Olympia de volle winst te pakken in “de klaai”.

Trainer Van der Elzen kon niet beschikken over Paul Jespers, Ruud van Beek (schorsing), Niels Brugman (blessure) en aanvoerder Robert Hillebrand (werk). Dat betekende dat het jonge talent Bas Leemans kon rekenen op zijn eerste basisplaats. Ook werd Bas Loonen bij het vierde elftal opgehaald wat later een gouden zet bleek te zijn.  De rood witten gingen furieus van start wat resulteerde in een paar kansjes voor Tim Smulders, Nick van Wanrooij en Dylan van der Elzen. De schoten gingen echter jammerlijk naast en over. De gehele eerste helft was niet heel aantrekkelijk van beide zijden en golfde wat op en neer. Het eerste bedrijf bloedde dan ook langzaam dood maar niet nadat keeper Kenneth Jansen magistraal redde op een inzet van een Brakel aanvaller. Jansen had deze keer de voorkeur gekregen en verdedigde het Olympia doel met verve. Laatste man Toon Verboven gaf eveneens geen enkele kans weg en hield samen met zijn verdedigers Patrick van Engelen, Rick Hultermans en Tim van Wanrooij de boel goed op slot.
De tweede helft ging van start en beide ploegen lieten meteen zien niet tevreden te zijn met minder dan 3 punten. In dat stadium waren de ploegen aan elkaar gewaagd.
Toch was het Olympia die langzamerhand de overhand nam. Na een kwartier een prachtige aanval die via Bas Leemans en Nick van Wanrooij hard voor de goal langs ging en de mee gesnelde creatieveling Tim Smulders net miste. De jonge debutant Leemans kreeg vlak hierna nog een kans maar zag zijn inzet gestopt door de Brakel goalie. Ook Davy van de Schans kreeg 2 dotten van kansen uit een corner maar wist deze niet om te zetten in doelpunten. Olympia bleef aandringen en trainer Van der Elzen plaatste een dubbele wissel. Bas Loonen en Glodi Bomisa kwamen binnen de lijnen voor Jeroen van Rijen en de moegestreden Bas Leemans. Hierna brak een doldwaas kwartiertje aan. Olympia spits Nick van Wanrooij vierde zijn 19e verjaardag en trakteerde zichzelf en zijn team op een glaszuivere hattrick. van Wanrooij werd gedurende de hele wedstrijd gedekt door meerdere verdedigers maar wist zich er toch van los te rukken.
Een schot belandde op de hand van een Brakel verdediger en de leidsman floot terecht voor en penalty. Zou het dan toch nog lukken…Nick van Wanrooij arresteerde zelf de bal en haalde uit. De Brakel keeper zat in de goede hoek en stopte de bal maar uit de rebound was het Bas Loonen die er als de kippen bij was en prachtig de bal meteen breed legde waardoor van Wanrooij toch nog zijn eerste erin kon prikken. Hierna was het Bakel dat weer naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker. Met nog 8 minuten op de klok kreeg Olympia een vrije trap in de buurt van de cornervlag. De sluwe Dylan van der Elzen gaf de bal met een fraaie curve op Nick van Wanrooij die op de hoek van de 16 stond. Dat stond garant voor een wonderschone goal van het goudhaantje, uit een omhaal lanceerde hij de bal in de kruising en met een beauty van een goal en nog maar enkele minuten op het bord zat Olympia in een zetel. De bezoekers kwamen niet meer in gevaar en in de 91e minuut verscheen Nick van Wanrooij alleen voor de keeper. Met een fraaie trap bezegelde hij het lot van Brakel en was zijn hattrick een feit.
Chapeau voor het hele elftal dat geknokt heeft voor wat het waard was en na zoveel tegenslagen toch de weg naar boven heeft gevonden, Met deze overwinning passeert Olympia Nordea op de ranglijst en staat nu gelijk met Merlijn. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst Giessen. Vanzelfsprekend gaat de Olympia brigade er alles aan doen om dan de goede reeks voort te zetten. Aanvang van deze wedstrijd op Crispijn is 14.30 uur. In de pauze zal de D jeugd wederom strijden om de felbegeerde penaltybokaal onder leiding van Corné Vereggen en gesponsord door Rommelse Transport.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen