Goed spel DVVC wordt beloond met mooie overwinning op DIA: 1-3

DVVC heeft afgelopen zondag een mooie prestatie geleverd door nummer 2 van de ranglijst DIA in eigen huis met 1-3 te verslaan. Hiermee neemt de ploeg van Piet Gabriëls verder afstand van de gevarenzone en kan met een gerust hart uitzien naar de belangrijke wedstrijd van aanstaande zondag tegen hekkensluiter Raamsdonk. Een 100% inzet en collectiviteit waren de basis voor deze fraaie overwinning.

De meisjes van DVVC speelde voorafgaande een wedstrijd tegen de meisjes van DIA en de Dongense meiden wisten met 0-3 te winnen. “Mooie voorbode voor het eerste”,  gingen stemmen langs de lijn.  En de stemmen hadden gelijk, alleen doelman Rian Vermeulen moest 1 keer de bal uit het net halen terwijl  de hoofdmacht van DVVC ook 3 maal wist te scoren. Een uitslag waar niemand op rekende maar degene die de wedstrijd gezien hebben kunnen niets anders zeggen dat de overwinning verdiend was. Vanaf het eerste fluitsignaal liet DVVC zien dat het voor de thuisploeg geen gemakkelijke middag zou worden. Met wat mogelijkheden aan beide zijden werd met een terechte brilstand de thee opgezocht. 
Na de verplichte onderbreking kwam de thuisploeg fel uit de startblokken en DVVC had het even moeilijk. Deze aanvalsdrang duurde nog geen kwartier en hierin scoorde DIA de openingstreffer. DVVC  was hier niet van onder de indruk en in een kwartier tijd bogen de groenwitten de achterstand om in een fraaie 3-1 voorsprong.  Invaller Ferit Saygili scoorde 2 maal. Eerst een puike kopbal uit een strak genomen corner van Dennis Kras en niet veel later via een mooie actie van Koen Swanen. De derde treffer kwam op naam van Osman Cemrek die een voorzet van Dennis Kras buiten bereik van de thuisdoelman in de verre hoek kopte. DIA drong nog wel aan maar zonder resultaat. Maikel van Bragt kon de pijn nog verharden aan hoogvlieger DIA echter zijn inzet belandde op de paal. De uiterst sportieve wedstrijd werd door de goed leidende scheidsrechter van Rooden uit Dordrecht  na 90 minuten beëindigd en uiteraard was de vreugde aan de Dongen zijde groot. 
Komende zondag dus de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Raamsdonk, aanvang 14:30 uur op sportpark “Dongekant”. 
Opstelling DVVC:
Rian Vermeulen, Stefan Celi, Jan-Willem Siemons, Marc Gitz, Hasan Uzun(Ferit Saygili), Kevin Zijlmans, Willem van Riel, Dennis Kras, Maikel van Bragt(Geert Jacobs), Koen Swanen, Osman Cemrek.
Uitslagen DVVC senioren
DIA 1 DVVC 1 1-3
IFC 4 DVVC 2 5-2
DVVC 3 Viola 3 1-6
DVVC 4 Irene’58 4 1-3
SVW 2 DVVC 5 2-4
OVV’67 VR3 DVVC VR1 2-1
ODC G2G DVVC G1 2-3
SCO/TOFS 5 DVVC 2 zat. 3-1
Programma DVVC senioren
Zaterdag 22 maart
Internos G2 DVVC G1 11:15
Bavel 5 DVVC 2 14:30
Zondag 23 maart
DVVC 1 Raamsdonk 1 14:30
DVVC 2 JEKA 7 12:00
TSV Gudok 4 DVVC 3 12:00
DVVC 4 Madese Boys 6 10:00
Madese Boys 8 DVVC 5 10:00
VCW VR1 DVVC VR1 10:30