Dames VV Dongen winnen van Madese Boys VR1

Na het verlies van vorige week uit bij Blauw-Wit in De Moer, stond deze zondag de wedstrijd tegen de dames van Madese Boys op het programma. Voor de 3de keer al dit seizoen tegen Made, aangezien de vorige wedstrijd om de volgende ronde van de beker ging, waarbij de dames van Dongen de wedstrijd beslist hebben met penalty’s.

De eerste kans van de wedstrijd is voor Sylvana Bliekendaal van VV Dongen, maar de bal verdwijnt naast het doel. Dan zijn het de dames van Madese Boys, die een aantal aanvallen weten op te zetten, maar geen van deze mogelijkheden leiden tot een doelpunt. In de 22ste minuut van de wedstrijd weet Dongen wel te scoren. Ingrid Voskuil speelt Samara Couwenberg aan, zij zoekt de achterlijn op en legt de bal op de elf meter, waar Sylvana staat en de bal binnen schiet 1-0. De enige nog uitgespeelde kans voor de rust is voor Betty Siemons, zij kan alleen doorlopen op de keepster van Made, maar ook deze bal gaat naast de goal.
Terug uit de kleedkamer is net als in de eerste helft de eerste kans voor Sylvana, maar de bal wordt overgeschoten. In de 58ste minuut weet Samara de 2-0 op het scorebord  te zetten, nadat de bal via verschillende speelsters bij haar terechtkomt. Twee minuten later is het weer Dongen die scoort, dit maal Julie Stuit, die met een lobje de stand op 3-0 zet. Made krijgt nog de kans om te scoren, een speelster weet door te breken, doordat Dongen probeert op buitenspel te spelen, maar Rebecca Bliekendaal, de keepster van Dongen voorkomt dat Made kan scoren, de bal wordt wel losgelaten, maar de verdediging van Dongen corrigeert de mislukte buitenspel val, door de bal weg te werken. In de 81ste minuut speelt Lysanne Stevens Sylvana aan, die de eindstand hiermee op 4-0 bepaald.
Komende zondag 23 maart de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat NOAD uit Tilburg, aanvang 10:00 uur. Maar eerst dinsdag avond 18 maart thuis tegen Almkerk VR1 voor de Omroep Brabant Cup, aanvang 20.00 uur.