Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje speelde team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen met 4-4 gelijk tegen Setpoint uit Tilburg. Kopman Jack Wijnen speelde wederom een uitstekende partij. Hij zette het prima gemiddelde van 1.333 neer. Ook Bart Hultermans deed het uitstekend. Hij zette het mooie gemiddelde van 0.800 neer. Beide spelers maakten ook een mooie serie van vijf. Verlies was er voor Willie Damen en Dingeman Picocrie. Willie kreeg maar 40 beurten en Dingeman maar 41. Door dit resultaat is de voorsprong op de nummer twee geslonken tot twee punten, met nog vijf wedstrijden te gaan. 

Biljartsport Landelijke derde divisie:
Verlies autobedrijf Lion van Loon 
In Goirle verloor team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 6-2 van team B.C.G. De enige winst kwam op naam van Jurgen Sauvillers. Verlies was er voor Marrie Groeneveld, Geoffrey Dresselaerts en Arnoud van Rooij. Marrie speelde niet slecht. Hij kwam uit op 0.561, maar dit was onvoldoende voor de winst. Geoffrey deed het met 0.645 zelfs nog beter qua moyenne. Ook dit leidde echter niet tot de winst. Arnoud kwam niet echt in zijn spel en moest eveneens een nederlaag incasseren. 
Biljartsport vierde divisie:
Gelijkspel ‘t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje speelde team ’t Vaartje gelijk tegen team de Eekhoorn uit Oosterhout. In de eerste sessie was er winst voor Willy v.d. Wiel en Piet Kamp. Willy kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.454. Willy gaf hiermee zijn tegenspeelster de Dongense Hanny Hultermans weinig kans.  Piet zette het moyenne van 0.423 neer. Aan de finish won hij met slechts één carambole verschil. In de tweede sessie kwamen zowel kopman Jan Ligtenberg als Patrick Schrijver er niet aan te pas. Patrick maakte nog wel een mooie serie van vier. 
Opnieuw winst C. v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken 
In Breda won team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 2-6 van team Michielsen. De enige verliespartij kwam op naam van Embert Broekhoven. Leo Loonen was met het formidabele gemiddelde van 0.757 de beste man. Hij troefde zijn rivaal met ruim verschil af. Kopman Ad Faro deed hier met 0.731 niet veel voor onder. Ook hij won met ruim verschil. Hij maakte bovendien een prachtige serie van zeven. Toon Verbunt pakte in een gedegen partij de winst. Door dit resutaat is team v.d. Nieuwenhuizen opgeklommen naar de zesde plaats. 

Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Opnieuw volle Winst Hazenberg De Moer 
In sportcafé ’t Vaartje won team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 30-17 van team D.K.S. uit Tilburg. Jan Smeekens was verhinderd, waardoor Ad Faro in de basis stond. Ad kweet zich uitstekend van zijn taak. Hij won met het formidabele gemiddelde van 0.870. Hij was al na 31 beurten bij de finish. Ook Embert Broekhoven pakte bekwaam de winst. Hij had 48 burten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.479. Ook kopman Charles Mekes pakte de winst. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.780. Ook met het teammoyenne van 0.689 kan het team tevreden zijn. Met twee keer de volle winst was er sprake van een krachtige eindspurt. Toch belandde het team net naast het podium Het eindigde op een fraaie vijfde plaats. 
Biljartsport districtscompetitie libre:
Verlies AK Deur & Interieur 
In Werkendam verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 30-22 van team Damen. Verlies was er zowel voor Jan, Erwin als Edwin Ligtenberg. Alleen Edwin haalde met het gemiddelde van 2.214 nog enigszins zijn niveau. Erwin en Jan werden beide op grote achterstand gezet. Jan maakte nog wel een mooie serie van twaalf en Edwin één van tien. Door dit resultaat handhaaft team AK zich nog wel in de middenmoot.
Aankondigingen
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
C. v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken thuis
Op vrijdagavond 21maart speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg een thuiswedstrijd. Het moet het dan opnemen tegen team D’n Beuk uit Oosterhout. Winst is nodig om zich te kunnen handhaven in de middenmoot. Team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg bestaat uit kopman Ad Faro, Leo Loonen, Embert Broekhoven en Toon Verbunt. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. 
Biljartsport districtscompetitie libre:
AK Deur & Interieur thuis
Op dinsdagavond 25 maart speelt team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel een thuiswedstrijd tegen team D.G.P. uit Herpt. Het is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Team AK Deur & Interieur is een gezinsteam en bestaat uit vader Jan Ligtenberg en de zonen Johan, Edwin en Erwin. Anton Smulders en Embert Broekhoven staan reserve bij dit team. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje  in Dongen-Vaart begint om 20.00 uur.  
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Derby voor Brabant-Service Zonwering 
Een dubbelprogramma voor team Brabant Service Zonwering Tilburg. Op 25 maart wordt in  eigen huis aangetreden tegen team de Eekhoorn uit Oosterhout. Op woensdagavond 26 maart speelt team Brabant-Service Zonwering thuis. Dan wordt aangetreden tegen huisgenoot ’t Vaartje. Er is dus sprake van een echte derby. Team Brabant Service Zonwering Tilburg bestaat uit kopvrouw Anja Verbogt, Gerard Gabriëls, Anton Smulders en Jos Hamers. Drik v.d. Kaa en Wim van Beijsterveldt staan reserve bij dit team. Team ’t Vaartje bestaat uit Jan Ligtenberg, Patrick Schrijver, Piet Kamp, Willie v.d. Wiel en Ton Kemmeren. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 20.00 uur.