Benauwde maar verdiende zege DVVC op Dussense Boys

Foto:

DVVC wist afgelopen zondag 3 belangrijke punten te pakken in strijd tegen degradatie. In geen hoogstaande maar zeer spannende wedstrijd was de ploeg van trainer Piet Gabriëls de betere ploeg en kon opgelucht adem halen na het laatste fluitsignaal:1-2, mede door 2 doelpunten van Maikel van Bragt.

De uitslag doet anders vermoeden dan het spelbeeld, in de eerste 45 minuten verzuimde de bezoekers de vroeg opgelopen voorsprong te vergroten. De marge had in deze fase al minimaal 3 doelpunten kunnen zijn. Nadat Maikel van Bragt een mooi opgezette aanval van mede uitblinker Dennis Kras in 2e instantie afrondde, bleef de uitbreiding van de voorsprong uit. Koen Swanen, echtgenoot van de kersverse wereldkampioene indoor vijfkamp Nadine Broerse, had de 0-2 op zijn schoen echter zijn lobje was een gemakkelijke prooi voor de thuisdoelman. Bij de eerste de beste aanval van Dussense Boys was het wel prijs. In eerste instantie bracht doelman Rian Vermeulen nog redding maar uit de verkregen corner kon de thuisploeg tegen de verhouding in op gelijke hoogte komen. Hierna waren er van beide kanten wat mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer.
Na de thee kwam DVVC even in de verdrukking maar de thuisploeg speelde zonder overtuiging en de gecreëerde mogelijkheden werden niet afgerond. DVVC kwam wat meer in hun spel en voelde dat er meer te halen was dan een gelijk spel. Een kwartier voor tijd maakte Maikel van Bragt zijn 2e en na later bleek de winnende goal. De gretig spelende aanvaller werd door Osman Cemrek de diepte ingestuurd en faalde niet. De thuisploeg ging hierna 1 op1 spelen echter zonder resultaat. In de 97e minuut floot de goed leidende scheidsrechter Aartsen uit Etten-Leur voor het laatst en was DVVC weer de grote winnaar van het weekend. Voor de jarige Jan-Willem Siemons, die weer een goede wedstrijd speelde, was het een mooi verjaardagscadeautje. 
Volgende week de zware uitwedstrijd in Teteringen tegen DIA, aanvang 14:30 uur
Opstelling DVVC: Rian Vermeulen, Stefan Celi, Hasan Uzun, Jan-Willem Siemons, Marc Gitz, Willem van Riel, Mo Yusuf Ali(Ferit Saygili), Dennis Kras, Koen Swanen(Geert Jacobs), Osman Cemrek, Maikel van Bragt(Barry van Rijswijk)
Uitslagen DVVC senioren
Dussense Boys 1 DVVC 1 1-2
OVV’67 5 DVVC 4 2-1
SAB 4 DVVC 5 5-0
DVVC 2 zat. Nordea 2 2-3
Programma DVVC senioren
Zaterdag 15 maart
ODC G2G DVVC G1 10:00
Molenschot Vet. DVVC Veteranen 15:00
SCO/TOFS 5 DVVC 2 zat. 15:00
Zondag 16 maart
DIA 1 DVVC 1 14:30
IFC 4 DVVC 2 12:00
DVVC 3 Viola 3 12:00
DVVC 4 Irene’58 4 10:00
SVW 2 DVVC 5 10:00
OVV’67 VR3 DVVC VR1 12:30