Dongen wint van koploper

Voor vele tegenstanders is de rit naar Dongen veelal een zware opgave.Dongen heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als bedwinger van de koplopers. Gemert en OJC speelden hier gelijk en afgelopen zondag moest ook Blauw Geel uit Veghel het hoofd buigen. Voor het carnaval werd schlemielig, of misschien wel laconiek, verloren van Deurne. Zo in de trant van even punten pakken bij Deurne en na carnaval Blauw Geel laten struikelen. Dat laatste is afgelopen zondag prima gelukt. De nipte 1-0 zege had zeker hoger uit kunnen vallen. Na afloop was alles wat Dongen was dan ook zeer tevreden met deze zege.

Ook al omdat in de degradatiezone de ploegen elkaar het leven zuur aan het maken zijn. Daar wint iedereen van iedereen. Hoe spannend kan het zijn in de hoofdklasse B, waarin Dongen voor het vierde jaar laat zien hoofdklasse waardig te zijn. Het tweetal Dongen en Baronie, op afstand de enige twee achtervolgers van het leidend trio, hoeven niet meer bang te zijn voor een eventuele degradatieplaats.
De ploeg van trainer Ron Timmers had er echt zin in. De eerste tien minuten waren nog niet verstreken of Dongen had al twee mogelijkheden gehad om de score te openen via Sander de Bont en Remon Koenen. Sander de Bont kreeg deze wedstrijd, zoals zo vaak, een mandekker in aanvoerder Gerke van den Akker in zijn broekzak mee. Het tweetal vocht, op sportieve wijze, menig robbertje uit waarbij De Bont nogal eens als winnaar uit de bus kwam. Voor rust was het een gelijk opgaande strijd waarin de ploegen elkaar vrij weinig toegaven. Na een kwartier spelen brak Sten van Vessem gevaarlijk op rechts door de Dongen verdediging. Geheel vrij voor Timen Beijes schoot hij voorlangs, net langs de verre paal. Blauw Geel probeerde met lange ballen snel voor het Dongendoel te komen. 
k391zxuwaur8uuwf09j4o9wu0
Ook uit spelhervattingen werd de bal hard naar voren gestuurd. Voor de Dongen verdediging, met een prima controlerende Revy Rosalia, was dit geen echt gevaar. Na de 0-0 rust kwam het eerste gevaar van de bezoekers. Dongen, ver opgerukt tot de middellijn, werd verrast door een diep bal op Emiel van der Sanden. Mathieu Kops moest alle zeilen bij zetten om deze doorgebroken speler bij te houden. De twee liepen snel richting de zestien meter. Toen volgde een fluitsignaal van de overigens goed leidende scheidstrechter Ruperti. De Blauw Geel speler zou Kops hebben afgehouden. Commotie alom wat Blauw Geel was. Ook vraagtekens bij het publiek. Dongen was door het oog van de naald gekropen. Hierna was het Dongen wat de klok sloeg. Door enkele prima reddingen van doelman Sander Maas, bleef de stand 0-0. Het publiek rook de openingstreffer van Dongen en ging er voor zitten. 
In de 72 minuut was het dan echt raak. Wat twijfelend, ga ik naar links of naar achteren,  stelde Robert Mutzers zich op bij een uittrap van doelman Maas. Mutzers onderschepte deze slechte uittrap, snelde naar de achterlijn en zijn voorzet werd onberispelijk door Sander de Bont binnen gekegeld. ,,Hoe ik hem raakte, weet ik niet, maar de bal kwam achter mij.”  Fatih Kamaci en Robert Mutzers werden even voor tijd gewisseld voor Mitchell van der Stappen en Yeswindum Gire. Komende zondag komt Venray naar Dongen. Dongen heeft nog iets goed te maken. Eerder dit seizoen werd in Venray met 2-1 verloren. 
kyhk61pxhbyx5rov5a90f1svd
Foto’s: Giel Klaasse / HoofklasseBzondag.nl