Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

Inmiddels is de finale van het clubkampioenschap van biljartvereniging ’t Vaartje in de spelsoort driebanden-klein gespeeld. Voor de finale plaatsten zich Wim van Beijsterveldt, Ton Kemmeren en regerend kampioen Johan Nieuwenhuizen. In de eerste partij won Ton van Wim. Wim had een slechte start, waardoor Ton een voorsprong kon nemen. Deze bouwde hij geleidelijk aan verder uit en pakte de winst. 

In de tweede partij vocht Wim voor zijn kansen tegen Johan. In maar 34 beurten pakte hij de winst, waarmee hij zich revancheerde voor zijn matige eerste partij. In de partij tussen Johan en Ton kon de beslissing vallen. Wanneer Ton zou winnen of gelijkspelen was hij kampioen. Wanneer Johan won, zou er een barrage volgen.  In het begin een gelijk opgaande strijd.. Daarna liep Ton geleidelijk weg. In de slotfase knokte Johan zich nog enigszins terug, maar zijn eindspurt kwam te laat. Hiermee is Ton de nieuwe clubkampioen. Het voltallige bestuur was aanwezig bij de prijsuitreiking. Bestuurslid Toon Verbunt bedankte de deelnemers en het kasteleinsechtpaar. Zij stelden het materiaal beschikbaar en zorgden voor een mooi prijzengeld. Het eerst volgend clubkampioenschap is in de spelsoort libre.
Biljartsport driebanden-klein:
Driebandentoernooi zoekt aanvulling
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt in de periode van maart tot en met juni de 24ste editie van het driebandentoernooi voor de kleine tafel gehouden. Inmiddels is de organisatie bezig met het plannen van de wedstrijden. Hieruit blijkt dat er nog ruimte is voor enkele aanvullingen om een volwaardig toernooi te kunnen realiseren. Belangstellenden voor deze open plaatsen wordt gevraagd om zo snel mogelijk contact te zoeken. Vol is vol. Er wordt gespeeld volgens het poule-systeem met na-beurt op een kleine tafel (2.30 m.). De eerste prijs in elke klasse bedraagt € 250,-. Inschrijven kan bij sportcafé-zaal ’t Vaartje, Vaartweg 137, 5106 NC te Dongen-Vaart. Telefoonnummer 0162-312275. Ook kun je daar terecht voor verdere informatie. Voort kun je je ook aanmelden via de website: http://hetvaartje.com/inschrijvenbspdv/ Het inschrijfgeld bedraagt slechts vijf euro. 
2e divisie driebanden-groot:
Winst installatiebedrijf Bart Hultermans 
In Goirle won team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen met 2-6 van team Fratello. Kopman Jack Wijnen speelde een prima partij. Hij zette het degelijke gemiddelde van 1.250 neer. Hij maakte ook een mooie serie van zes. Ook Willie Damen scoorde een reeks van zes. Hij kwam uit op 0.729. Dit was ruim voldoende voor de winst. Dingeman Picocrie kwam uit op hetzelfde gemiddelde. Ook voor hem was dit ruim voldoende voor de winst. De enige verliespartij kwam op naam van Bart Hultermans. Bart kreeg ook maar 43 beurten. Door dit resultaat is team Hultermans aan de leiding gebleven en houdt het zicht op promotie. 
Biljartsport vierde divisie:
Verlies C. v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken 
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 2-6 van lijstaanvoerder Hoog-Laag uit Zundert. Kopman Ad Faro speelde het degelijke gemiddelde van 0.555. Toch was dit onvoldoende voor de winst. Embert Broekhoven kreeg maar 42 beurten en verloor kansloos. Ook Leo Loonen had weinig kans. De eer werd gered door Toon Verbunt. Toon speelde een degelijke partij en zag de winst niet in gevaar komen.  
Winst Brabant Service Zonwering
In Dordrecht won team Brabant Service Zonwering Tilburg van team Kloens uit Dordrecht. Het werd 2-6. Winst was er voor Anja Verbogt, Gerard Gabriëls en Jos Hamers. Alleen Anton Smulders moest verlies incasseren. Anja speelde een puike partij en liet het fraaie gemiddelde van 0.555 voor zich noteren. Toch won ze met maar één carambole verschil. Ook Gerard deed het met 0.462 prima. Jos Hamers speelde degelijk en zag de winst geen moment in gevaar komen. Door dit resultaat handhaaft team Brabant Service zich op een zesde plaats.
Aankondigingen:
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
’t Vaartje thuis 
Op vrijdagavond 14 maart speelt team sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Er wordt dan aangetreden tegen team de Eekhoorn uit Oosterhout. Team ’t Vaartje bestaat uit kopman Jan Ligtenberg, Piet Kamp, Patrick Schrijver, Willie v.d. Wiel en Ton Kemmeren. Wim van Beijsterveldt en Frans Kemmeren staan reserve bij dit team. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. 
Biljartsport Landelijke tweede divisie:
Team Hultermans verdedigt koppositie
Aanstaande zaterdagmiddag 15 maart speelt team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen thuis. Dan wordt aangetreden tegen team Setpoint uit Tilburg. Team Hultermans heeft de punten nodig om zich aan de top te handhaven. Team Hultermans bestaat uit Jack Wijnen, Willie Damen, Dingeman Picocrie en Bart Hultermans. Patrick Adams, Daniël v.d. Geld, Gerbert v.d. Lee en Marrie Groeneveld staan reserve bij dit team. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart en begint om 13.00 uur.
Biljartsport districtscompetitie libre:
AK Deur & Interieur thuis
Op dinsdagavond 18 maart speelt team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel een thuiswedstrijd tegen team ’t Vosje uit Waawlijk. Team AK Deur & Interieur is een gezinsteam en bestaat uit vader Jan Ligtenberg en de zonen Johan, Edwin en Erwin. Anton Smulders en Embert Broekhoven staan reserve bij dit team. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje  in Dongen-Vaart begint om 20.00 uur.  
Biljartsport derde divisie:
Autobedrijf Lion van Loon thuis
Op woensdagavond 19 maart speelt team autobedrijf Lion van Loon in sportcafé ’t Vaartje tegen team D.C.Michielsen uit Breda. Bij winst is team van Loon nagenoeg zeker van klassenbehoud. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. Team autobedrijf Lion van Loon bestaat uit kopman Marrie Groeneveld, Geoffrey Dresselaerts, Jurgen Sauvillers, Raymond Lockkamper, en Arnoud van Rooij. Reserves zijn Leo Loonen, Ton Kemmeren en Jan Ligtenberg.