ONI vol vetrouwen 

Na het spektakel stuk in Wijk en Aalburg en een verplicht weekendje vrij af, kijken de Oranje/Blauwe Leeuwen nu reikhalzend uit naar de ontmoeting met de trotse koploper Unitas uit Gorichem. Unitas bestempeld door alles en iedereen als de best voetballende ploeg en daardoor de gedoodverfde favoriet voor de titel zal a.s zaterdag een tot op het bot gemotiveerd ONI gaan treffen.

De manschappen van Marco de Haas en Eric de Weijer hebben ondanks de onnodige nederlaag bij Wilhelmina toch het nodige vertrouwen getankt en kunnen niet wachten om thuis aan te treden tegen de best voetballende ploeg in de 3e klasse D. In een doordeweekse wedstrijd tegen zuster vereniging DVVC heeft ONI ook een stuk vertrouwen getankt daar men met een 4-1 overwinning na een uur voetballen van het veld stapte. Het laatste halfuur werd niet gespeeld daar het veld door de met bakken uit de lucht vallende regen  verder spelen onmogelijk maakte. In een tijdsbestek van een uur wist men eindelijk weer eens de doelpunten machine aan de praat te krijgen en speelde men ondanks de belabberde omstandigheden toch een nuttige wedstrijd.
Nu is het te hopen dat de carnavalsvierders onder de spelers weer op tijd het juiste ritme en gevoel oppakken en de focus weer op voetballen hebben staan. Gelet op de huidige reactie’s van alles en iedereen wat ONI een warm hart toe draagt, kan men stellen dat de wedstrijd tegen Unitas zeer zeker leeft en misschien wel de ommekeer kan betekenen voor het restant van de competitie. Dat de wedstrijd de inwoners van ’s Gravenmoer bezig houdt en dat alles en iedereen mee leeft met het vlaggenschip van de vereniging blijkt wel uit het feit dat de beheerders Els en Gerrit Faro van CAFETARIA DE WARME HAP EN EETCAFE DE TAP  het gehele elftal en begeleiding heeft uit genodigd voor een wedstrijd lunch voorafgaande aan de wedstrijd tegen Unitas.
Volgens beheerster Els Faro moet er als een team gepresteerd worden en hoopt zij met deze teamlunch dat ONI net dat extra zetje krijgt om tot een goed resultaat te komen.
De spelers en begeleiding nemen deze uitnodiging dan ook zeer dankbaar aan zullen a.s zaterdag om 12.15 aan tafel schuiven bij EETCAFE DE TAP. Na deze lunch die de juiste voedingsstoffen bevat om tot een goed resultaat te komen, zal ONI er alles maar dan ook alles aan gaan doen om vriend en vijand te verassen met een drie punter. Punten die ONI heel hard nodig heeft om concurenten als Blc, Zuilichem,Heukelum en zelfs Scc in het vizier tehouden.
Een overwinning op Unitas zou daarom ook een welkome bonus zijn en zou betekenen dat ONI deze ploegen weer in de nek hijgt, waarbij ONI ploegen als zuilichem en ssc nog gaat treffen in een later stadium. ONI zal het in deze wedstrijd wel moeten doen zonder enkele vaste krachten waaronder één geschorste en aantal vakantie vierende spelers. Pluspunt is weer wel dat ONI weer wel de beschikking heeft over de weer schorsingsvrije Jori Broeders en Maikel Jolie. Met de weersvoorspelling voor a.s zaterdag in het vooruitzicht kan men stellen dat er onder prima omstandigheden gespeeld gaat worden en is het te hopen dat ook letterlijk het zonnetje gaat schijnen voor ONI. De wedstrijd heeft zijn aftrap op de gebruikelijke tijd van 15.00 en zal onder leiding staan van Dhr A. Kant uit Giessen. De spelers hopen op uw aller aanwezigheid en ondersteuning, een 12e man kan ONI tot grote hoogte doen stijgen.!!
Ook om 15.00 zal het 2e elftal zijn aftrap hebben, deze door een klinkende overwinning van vorige week op Ssc met 6-2 op een 3e plaats staande equipe van Rini Netten en Pieter Dekkers hebben ook een overwinning nodig om zich te handhaven in de top drie en zodoende toch nog uitzicht te houden op de bovenste plaats. Zoals u ziet zal het er op beide velden spannend aan toegaan en hopen beide teams de punten in ’s Gravenmoer te houden.
PROGRAMMA ONI
8 MAART
15.00    ONI 1 – UNITAS
15.00    ONI 2 – TERHEIJDEN
11.00    ONI E1 – WERE DI
11.00    ONI E2 – VVR
10.00    ONI C2 – MADESE B
09.30    ONI F1 – ZWALUWE
12.00    WILHELMINA’ 26 – ONI B
14.30    GLORIA UC – ONI C1