Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt in de periode van maart tot en met juni de 24ste editie van het driebandentoernooi voor de kleine tafel gehouden. Doordat het einde van de inschrijfperiode gelijk viel met carnaval heeft dit mogelijk voor verwarring gezorgd. Tot dusverre zijn er nog maar weinig inschrijvingen. Vandaar dat de organisatie besloten heeft om de inschrijftermijn te verlengen tot 10 maart. Er wordt gespeeld volgens het poule-systeem met na-beurt op een kleine tafel (2.30 m.). De eerste prijs in elke klasse bedraagt € 250,-. Inschrijven kan bij sportcafé-zaal ’t Vaartje, Vaartweg 137, 5106 NC te Dongen-Vaart. Telefoonnummer 0162-312275. Ook kun je daar terecht voor verdere informatie. Voort kun je je ook aanmelden via de website: http://hetvaartje.com/inschrijvenbspdv/ Het inschrijfgeld bedraagt slechts vijf euro. 

Biljartsport Landelijke derde divisie:
Belangrijke winst autobedrijf Lion van Loon 
In Rijen won team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 2-6 van team ’t Rijens Vat. Team van Loon trad enigszins gehavend aan. Kopman Marrie Groeneveld zorgde voor de winst. Hij hield de verdediging prima gesloten en pakte een gedegen winst. Arnoud van Rooij was de beste man van de avond. Hij liet het fraaie gemiddelde van 0.729 voor zich noteren. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vijf. Leo Loonen kreeg weinig kans en verloor in maar 44 beurten. Leo zette het mooie gemiddelde neer van 0.568. Toch was het onvoldoende voor de winst. Ton Kemmeren hield de verdediging prima gesloten. Hij won uiteindelijk met slechts twee caramboles verschil. De winst was hiermee echter binnen. Het team met als thuishaven sportcafé ’t Vaartje, handhaaft zich met dit resultaat in de middenmoot.
Biljartsport vierde divisie:
Volle winst Brabant Service Zonwering
In sportcafé ’t Vaartje won team Brabant Service Zonwering Tilburg op overtuigende wijze van team DKM uit Oosterhout. In de eerste sessie was er winst voor Gerard Gabriëls en Jos Hamers. Jos kwam uit op 0.377 en dit was oldoende voor de winst. Gerard Gabriëls speelde een superieure partij. Hij was al na 38 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.657.  In de tweede sessie had kopvrouw Anja Verbogt een uitstekende start. Daarna ging het minder. In de slotfase moest Anja nog alle zeilen bijzetten om de winst binnen te halen. Anton Smulders speelde een gelijk opgaande strijd. Hij wist dit in de slotfase in zijn voordeel te beslissen. Door dit resultaat staat team Brabant Service nu gedeeld zesde.
’t Vaartje speelt gelijk 
In sportcafé ’t Vaartje speelde team ’t Vaartje gelijk tegen team Kloens uit Dordrecht. Winst was er voor kopman Jan Ligtenberg en Patrick Schrijver. Jan bewees opnieuw in vorm te zijn. Hij bracht de winst bekwaam naar de finish. Patrick speelde het degelijke gemiddelde van 0.500 precies. Ook hiermee pakte hij nipt de winst. Verlies was er voor Ton Kemmeren en Piet Kamp. Piet kwam niet echt in zijn spel en verloor. Ton kreeg maar 28 beurten. Door dit resultaat staat team ’t Vaartje nu op de tiende plaats. 
Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Volle Winst Hazenberg De Moer 
In Made won team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 23-30 van de nummer twee van het klassement ’t Steegje. Embert Broekhoven was de gelegenheidskopman. Hij kweet zich van zijn taak en pakte de winst met het mooie gemiddelde van 0.511. Hij was hiermee niet de beste man van de avond. Dat was reserve Toon Verbunt. Toon liet het geweldige moyenne van 0.558 voor zich noteren. Hij liet hiermee zijn opponent volstrekt kansloos. Hij maakte bovendien een mooie serie van vijf. Ook Jan Smeekens maakte een mooie serie van vijf. Hij leidde zijn partij gedegen naar de winst. Door dit resultaat staat het team met als basis sportcafé ’t Vaartje op een mooie vierde plaats. Het podium is op dit moment nog ver verwijderd.
Biljartsport districtscompetitie libre:
Gelijkspel AK Deur & Interieur 
In sportcafé ’t Vaartje speelde team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 26-26 gelijk tegen team ’t Gelagh. Winst was er voor Anton Smulders en Edwin Ligtenberg. Edwin kwam uit op het degelijke gemiddelde van 2.500. Hij maakte bovendien een mooie serie van dertien. Anton liet een fraaie productie van elf voor zich noteren. Jan Ligtenberg kon totaal niet in zijn spel komen en verloor kansloos.  Door dit resultaat handhaaft team AK zich in de middenmoot op een mooie zevende plaats.
Biljartsport districtscompetitie libre:
Winst AK Deur & Interieur 
In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 28-27 van team de Hofstede uit Waalwijk. Winst was er alleen voor Edwin Ligtenberg. Edwin hield de verdediging goed gesloten en bracht zo de winst binnen. Erwin Ligtenberg was na een blessure voor het eerst weer in actie. Hij verloor op één luttele carambole. Jan Ligtenberg speelde een gedegen partij. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 2.846. Hiermee wist hij het verlies beperkt te houden. Jan maakte ook nog een mooie serie van 12. Edwin deed met 11 niet veel onder voor zijn vader. Door dit resultaat handhaaft team AK zich in de middenmoot.
Aankondigingen:

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken thuis
Op vrijdagavond 7 maart speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg een thuiswedstrijd. Het moet het dan opnemen tegen team Hoog-Laag uit Zundert. Dit team is koploper. Het belooft derhalve een moeilijke opgave te worden. Team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg bestaat uit kopman Ad Faro, Leo Loonen, Embert Broekhoven en Toon Verbunt. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. 
Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
Hazenberg thuis 
Op dinsdagavond 11 maart speelt team Hazenberg de Moer Bestrating & Grondwerkzaamheden in eigen huis. Het treedt dan aan tegen team D.K.S. uit Tilburg. Het betreft een wedstrijd in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team Hazenberg heeft de punten nodig om nog kans te maken op een podium plaats. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Embert Broekhoven en Jan Smeekens. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje  begint om 19.30 uur.