PHILL POLS 1e van Nederland bij de D-junioren met HOOGSPRINGEN met 1.60 m 

Foto:

Afgelopen weekend was het een druk weekend voor de jeugd van Atledo. Op zaterdag een indoor in Dordrecht met allerlei toppers van Nederland en op zondag de regio-indoor in Waalwijk. Phill Pols, Scott Pols, Glenn Pols, Cas van Eersel, Bryan Embregts en Cathelijn Peeters waren hier te vinden. Een wedstrijd van losse onderdelen en finalerondes.

Phill Pols startte met verspringen. Alle drie de sprongen waren boven zijn oude PR. In de finale verbeterde hij zich nog naar 4.62 m goed voor een bronzen medaille. Dit werd zijn vierde prestatie die goed was voor de Nederlandse ranglijst. Daarna hoogspringen, waar hij ruim een uur moest wachten voor hij kon beginnen omdat hij pas begon, toen er nog maar 3 deelnemers over waren.  Na twee sprongen moest hij al schoenen wisselen voor het hordenlopen. Hij deed dat in een tijd van 10.39 sec, goed voor een nieuwe PR. Terug naar hoogspringen, en sprong perfect over 1.50 m, om ook nog de 1.55 m te springen, een evenaring van zijn PR en goed voor een gouden medaille, De 1.60 wilde net niet lukken. De sprint liep hij ook precies op zijn beste tijd  en mocht naar de halve finale en later ook nog de finale. Ook bij het kogelstoten draaide hij mee met de finales en behaalde het zilver.
Glenn Pols ging ook met kogelstoten naar de finales vanwege de goede worpen, ook al had hij maar twee kansen gehad, omdat hij tussentijds horden moest lopen. Was gelijk weer aan de beurt en miste zijn doel, om in de 4e worp een mooie PR te stoten van 12.89 m met de 5 kg kogel. Bij het hoogspringen evenaarde hij zijn PR met 1.65 m. De pogingen op de 1.70 m waren goed, maar tikte de lat er nog net af. Zijn sprint was ook goed voor een evenaring van zijn beste tijd.
Scott Pols deed het ook prima. Al zijn onderdelen waren goed voor een finaleplaats. Het verspring-onderdeel kwam net iets boven zijn beste prestatie uit. Op de horden een mooie PR en daarmee zou hij mogen deelnemen aan de finale. Maar doordat er geen oproep gedaan werd, misten een aantal C-junioren de halve finales, waaronder Scott. De 60 m tijd was goed voor een finale deelname. Ook op het onderdeel hoogspringen een evenaring van zijn PR. Bij het kogelstoten verbeterde hij zichzelf met een afstand van 10.89 m.
Cas van Eersel scoorde met een nieuwe Pr op de 60 m sprint met een tijd van 7,94 sec. Bryan Embrechts sprong 4.97 m ver. Cathelijn Peeters liep op de 60m H met 10.14 sec een evenaring van haar oude PR. Met verspringen kwam ze uit op 4.80 m.
atledo242
Op zondag  namen 14 pupillen, 9 junioren en 1VB atleet deel aan de indoor in Waalwijk .
Zeer goede prestaties bij iedereen, maar dat leverde bij de pupillen geen medailles op.
Pepijn Wijnen sprongen voor het eerst over 0,85 cm bij het hoogspringen. Renée Kramer liep een supersnelle tijd op de sprint voor een mini-pupil met een tijd van 8,6 sec. Quinten Bressers evenaarde zijn PR op hoogspringen met 0,75 cm. Finn Hultermans verbeterde zijn kogelafstand naar 6.77 m en Finn Lodders sprintte met 7,5 sec naar een PR en dat deed Colin Bressers met 7.7 sec. Bij Chuck Pols ging het minder vandaag, hij werd 10e. Anne de Jong en Marjolein Bogers maakten aanspraak op plaats 5 en 6. Prima gedaan als 1e jaars A-pupillen, tussen 2e jaars. Anne ter Horst stootte de kogel naar 6.12 m. Isa Kuijpers ging met 3 PR’s naar huis en datzelfde deed Noortje Trommelen. Roos de Jong landde net naast het podium op de 4e plaats. Jorrit Heijkant (VB-atleet) liep een nieuwe PR op de sprint met een tijd van 6.2 sec. Hij nam het zilver mee naar huis.
Bij de Junioren ging de gouden medaille naar Sam van de Pol (C-junioren) en Phill Pols (D-junioren). Timo van Dongen werd als 1e jaars mooi 7e met een PR bij het kogelstoten naar 6.46 m. Ruben Bogers stootte de kogel naar 7.72 m, een prima afstand. Hoogspringen eindigde bij beiden op 1.35 m. Phill startte op die hoogte en na de 1.55 m gehaald te hebben zette hij alle energie op het verbeteren daarvan. Hij wilde liefst 1.60 m, maar ging voor veilig, omdat het gisteren niet lukte. In zijn eerste sprong vloog hij over de 1.57 m, wat al goed was voor een 1e plaats op de ranglijst van Nederland in zijn categorie.  Toch wilde hij zijn doel, de 1.60 m hoogte,  bereiken  en  ook dat lukte in de eerste sprong. Het kogelstoten was ook goed voor de eerste plaats op het onderdeel. Hij ontvingen voor de 4e keer in het circuit Goud.  Hij was na 3 wedstrijden al Circuitkampioen.
Sam van de Pol en Scott Pols vertegenwoordigden de C-junioren. Scott haalde deze keer geen PR’s binnen, maar Sam liet zich ook goed zien. Zijn kogel kwam tot 11.25 m, goed voor een nieuwe PR en ook het sprinten ging het supergoed af. Ook goed voor een nieuwe PR en voor Goud. Ook hij heeft zijn 3e keer goud binnen. Ook hij mag zich Circuitkampioen bij de C-junioren.