ONI geeft 0-2 voorsprong in kwartiertje uit handen

In de voorbeschouwing stond te lezen dat ONI voor een stunt ging in Wijk en Aalburg, en inderdaad na 51 minuten voetballen stond de teller op 0-2, zou de beoogde stunt er dan ook werkelijk inzitten.!? Na 72 minuten was de stunt als sneeuw voor de zon verdwenen en stond de teller ineens op 3-2.Weg stunt, weg bonus punten en veel onbegrip over hoe dit mogelijk is.

Zonder de vrijgesproken Jori broeders, die ondanks zijn vrijspraak toch niet mocht spelen, zonder de in de warming up afgehaakte Dennis Siemons en zonder de geschorste Maikel Jolie trad ONI aan aan de oever van de maas. Op een redelijk bespeelbaar veld maakte beide teams er een schaakwedstrijd van. Wilhelmina wist niet goed wat te doen met de compacte manier van spelen van ONI, en ONI loerde op een counter. Gezien de stand op de ranglijst en het hoog van de toren blazen van Wilhelmina omdat men mee wil doen om het kampioenschap had ONI zich goed voorbereid op een fel en goed spelend Wilhelmina.
Van al deze verwachtingen kwam niet veel uit, Wilhelmina grossierde in foute passes en ONI leunde lekker achterover en wachtte op haar counter kansjes die er dan ook kwamen middels uitbraken van Scotty van Leeuwen en Brian Weistra, alleen overtredingen aan Wilhelmina zijde konden deze uitbraken stoppen.
Hoe langer ONI de 0-0 op het bord kon houden hoe meer ruimte men zou krijgen was de gedachte bij de technische staf. Wilhelmina moest winnen, ONI had hier niks te verliezen alleen maar te winnen was het devies. En lang heel lang zag het hiernaar uit dat ONI voor een duur punt zou gaan. Pogingen van Brian Weistra die op randje zestien werd gevloerd en een afstandschot van Raymond Damen wat rakelings naast zeilde waren de wapenfeiten van deze eerste helft van ONI. Tot aan de rust kreeg Wilhelmina ook enkele kleine mogelijkheden maar was het doelman Jeroen vd Hoven die ONI staande hield. Met alle gevaren van dien kleunde hij soms de duels in om de grote sterke spits van Wilhelmina van het score tehouden. Dat deze spits het niet zo nauw nam qua regelgeving was te zien in het feit dat hij tot 2 maal toe doorliep op de inmiddels balvast hebbende doelman van ONI.
Uit één van de laatste aanvallen voor rust van Wilhelmina weer hetzelfde liedje, de doelman de bal vast en de spits weer opzoek naar hem, in een moment van niet nadenken reageerde de ONI doelman op niet misverstane wijze en mocht hij van geluk spreken dat de scheidsrechter dit afdeed met een scheidsrechterbal op de penalty stip, een vroegtijdige gang naar de kleedkamer had ook zomaar de straf kunnen zijn. Met een bloedeloze 0 – 0 werd de rust bereikt en viel langs de zijlijn op te maken dat de aanhang van Wilhelmina zeer ontevreden was over het vertoonde spel van hun eigen geel/zwarte want dat oranje/blauwe legertje stond toch onderaan en zou wel even met een dikke nederlaag naar huis worden gestuurd.
Het doldwaze kwartiertje
Wat er zich direct na het rustsignaal afspeelde was voor alles en iedereen ongeloofwaardig om te bevatten. ONI dat de aftrap mocht nemen voor de start van het 2e bedrijf nam direct het heft in handen en drukte Wilhelmina steeds verder achteruit en het duurde niet lang of alles wat Oranje/Blauw was kon voor het eerst juichen. In de 48e minuut lag de bal achter de doelman van Wilhelmina, een prima aanval werd vakkundig afgemaakt door de pijlsnelle Brian Weistra. De gezichten in de dug out bij Wilhelmina stonden op ontploffen, terwijl de gezichten bij ONI er een heel stuk vrolijker uitzagen. Wilhelmina was helemaal de kluts kwijt en wist niet wat tedoen, helemaal niet toen in de 51e minuut Brian Weistra met een schitterend afgemaakte aanval de stand naar 0-2 tilde. Een stunt was in de maak, maar waar de wind even mee blies, blies die een kwartier later weer tegen.
Het leek of ONI zelf schrok van de voorsprong en dat deze verlammend werkte. In de 57e minuut kwam Wilhelmina op 1-2 en vanuit deze aftrap voor ONI had Jelle Horsten direct hierna de 1-3 op de schoen en was het aan de doelman van Wilhelmina tedanken dat de geel/zwarte in de wedstrijd bleven. 2 minuten later stond de teller ineens op 2-2 en was het alle hens aan dek voor ONI. ONI probeerde de rust weer in het spel te krijgen en schiep zich weer enkele mogelijkheden middels de ingevallen Elroy Vereggen en de prima spelende Jelle horsten, helaas werden de aanvalsdriften nu niet meer beloond en kwam Wilhelmina in de 72e minuut met enig hulp van de overigens goed leidende scheisrechter v Wijk op 3-2.
Een diepe bal klutste tussen de spits van Wilhelmina en laatste man John Broeders waarbij de spits de bal met de hand meenam en deze goed neerlag voor zijn rechterbeen en hiervan dankbaar gebruik maakte en ook de doelman van ONI verschalkte en de stand naar 3-2 tilde.
De proteste van John Broeders en de ass scheidrechter van ONI werden niet gehoord door de leidsman en werd de treffer zeer onterecht goed gekeurd.
Nadien beaamde de leidsman dat hij wel iets gezien had, maar het niet helemaal goed kon beoordelen en dus het voordeel aan de aanvaller gaf. ONI stond dus na 72 minuten voetbal weer met lege handen, na eerst op rozen te hebben gezeten. Na deze dol dwaze 27 minuten ging het spel op en neer en kreeg wilhelmina de kansen op een grotere voorsprong maar sprong men slordig om met de geboden kansen omdat ONI na de 3-2 één op één ging spelen en ruimte weg gaf in de ijver om de 3-3 op het bord te krijgen. De 3-2 bleek na 95 minuten de eindstand tezijn en deed ONI veel pijn, men was zo dichtbij een stunt zo dichtbij extra bonus punten in de strijd om de laatste plaats te verlaten en over tekunnne geven aan zuilichem en of blc.
Over 2 weken, 8 Mrt, speelt men opnieuw tegen een tegenstander die koste wat kost wil promoveren het bovenaan staande Unitas uit Gorichem komt dan naar ’s Gravenmoer.
Ook in deze wedstrijd geld dat ieder punt wat men hier pakt een bonus punt is en wat is er dan mooier om DE titel kandidaat thuis een beentje te lichten. In de uit wedstrijd aldaar had ONI het beste van het spel en was een zege niets te veel van goede geweest, maar moest men in de laatse 10 minuten de zege aan Unitas laten. ONI is dus uit op sportieve revanche in de thuis wedstrijd en zal de huid weer duur gaan verkopen in de strijd tegen degradatie
Men kan dan weer beschikken over Jori Broeders en Maikel Jolie maar zal het moeten doen zonder de voor één wedstrijd geschorste Brian Weistra. Het belooft een spannende middag op SportPark ‘T Wiel te worden waar ONI gaat voor een hernieuwd stunt.!