Olympia’60 en TSVV Merlijn delen de punten

Olympia speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen de Tilburgse studenten van Merlijn. Vorige week nam Merlijn de rode lantaarn nog over van Olympia en mocht die vanuit Dongen ook weer mee huiswaarts nemen. Door het gelijkspel tegen de Tilburgers en de winst op Kerkwijk en WSC blijft de ploeg van trainer Jurgen van der Elzen nog ongeslagen na de winterstop.

Vooraf was er de opdracht om zeker niet te verliezen van Merlijn en proberen de goede flow voort te zetten. Pupil van de week Teun van Kuijk had er zichtbaar zin in en slalomde langs de studenten alsof het zijn afstudeerproject was. Teun hengelde de bal in de touwen en mengde zich tussen de reserves Glodi Bomisa, Niels Brugman en Bas Leemans in. Teun is Ajax supporter en ziet Lionel Messi als zijn grote voorbeeld. Zijn lievelingseten friet met een frikadel stond eveneens op het programma dus zijn dag kon niet meer kapot!
Olympia begon gretig aan de wedstrijd en zag schoten van Nick van Wanrooij en Dylan van der Elzen net naast het doel verdwijnen. In de 10e minuut was het Merlijn dat een hard en gevaarlijk schot net naast zag gaan. Na 20 minuten moest middenvelder Davy van der Schans het veld ruimen door een kleine blessure. Hierdoor maakte het grote jeugdtalent Bas Leemans zijn debuut in competitieverband voor Olympia 1. Nog geen 3 minuten later was het raak voor de thuisploeg. Een prachtige diagonale pass van Tim Smulders belandde bij de meegesnelde Tim van Wanrooij die met een directe pass voor de goal zijn broer Nick van Wanrooij wist te vinden, Nick kwam voor zijn tegenstander uit en tikte de 1-0 binnen. Tot dusver verliep alles volgens plan. Toch viel de gelijkmaker nog voor de rust. Een uittrap van keeper Wouter Dirven belandde in de voeten van de tegenstander die meteen zijn medespeler aanspeelde. Een harde hoge bal verdween vervolgens in het Olympia doel en de stand was weer rechtgetrokken.
Na de thee volgde een vrij futloos gedeelte en het leek wel of Olympia het wel goed vond. De wedstrijd ebte wat dood met wat kleine kansjes over en weer totdat de rood witten wakker schrokken. Vanuit een scrimmage wist Merlijn de 1-2 aan te tekenen.
Waarschijnlijk had Olympia dat nodig en zette onverhoopt een slotoffensief in. De 2 snelle aanvallers Glodi Bomisa en Niels Brugman verschenen tussen de lijnen en de druk op het Tilburgse doel liep op. In de 82e minuut toonde keeper Dirven zijn frustraties die hij had opgelopen bij de eerste tegengoal en knalde uit vol vermogen de bal ver over de middenlijn in de hoop een aanvaller te bereiken. Merlijn was onthutst en probeerde de bal weg te werken uit de 16. De bal werd opgevangen door verdediger Ruud van Beek die vol uithaalde. De bal kwam met een stuit terecht bij Niels Brugman die fraai zijn 5e goal van het seizoen binnen prikte. Een verdiend gelijkspel was met het vertoonde spel het hoogst haalbare voor Olympia.
Donderdagavond oefent de hoofmacht tegen 3e klasser NEO’25 uit Sprang-Capelle. Aanvang van dit treffen op thuisbasis Crispijn is 20.00 uur.