Goed weekend voor DVVC

DVVC heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan. Terwijl thuis met 2-0 werd gewonnen van naaste concurrent SVC uit Standdaarbuiten verloren alle overige ploegen in de onderste regionen van de ranglijst hun wedstrijd waardoor DVVC de grote winnaar van het weekend werd.

Al vroeg kwam de thuisploeg op voorsprong. In de openingsfase van de wedstrijd was het voor beide ploegen aftasten waarin het spel iets meer op de helft van de thuisploeg afspeelde. Bij de eerste uitgespeelde aanval van DVVC was het meteen raak. Spits Osman Cemrek legde de bal breed op Koen Swanen die met een bekeken schot de doelman van SVC kansloos liet. Hoewel meer in balbezit waren de bezoekers nooit een echte bedreiging voor doelman Rian Vermeulen, die voor het eerst dit seizoen de nul wist te behouden. Compliment mag gegeven worden aan de verdediging van DVVC met op de flanken Hasan Uzun en Stefan Celi en centraal achterin Mark Gitz en Jan-Willem Siemons. Met name de laatste had een belangrijke rol door het uitschakelen van de gevaarlijke spits Jowin van Belois. “Een collectieve overwinning” gaf trainer Piet Gabriëls aan. “Volgende wedstrijd gaan we met een goed gevoel naar Dussen om daar ook een goed resultaat neer te zetten”, aldus de Dongense oefenmeester die zeer in zijn nopjes was met het resultaat. Voor de neutrale toeschouwer was het een aangename wedstrijd om te zien daar er voor elke meter gestreden werd, veelal op het middenveld met de solide spelende Willem van Riel en de doorgeschoven Kevin Zijlmans. 
In de gehele wedstrijd was er wel geteld 1 uitgespeelde kans die dan ook verzilverd werd door Koen Swanen. De bezoekers hadden slechts enkele doelpogingen vanuit de tweede lijn die telkens hoog over werden geschoten. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers met 10 man te staan. De onverwoestbare Dennis Kras ging achter een diepe bal aan en werd door de doelman van de bezoekers getorpedeerd. De leidsman kon niets anders doen dan de rode prent trekken. De bezoekers waren even aangeslagen maar gaven de strijd nog niet op echter zonder resultaat. Hierdoor kreeg de thuisploeg wat meer ruimte de score te verdubbelen wat uiteindelijk ook lukte. Ver in blessuretijd trok Dennis Kras de bal strak voor en invaller Masoud al Bazaz hoefde maar tegen de bal te lopen om de eindstand te bepalen:2-0. Direct hierna floot de goed leidende scheidsrechter Hammen voor het laatst en kon DVVC met een goed gevoel het veld verlaten.
Komende zondag uiteraard geen voetbal ivm carnaval, zondag 9 maart de uitwedstrijd in Dussen aanvang 14:30 uur.
Opstelling DVVC
Rian Vermeulen, Stefan Celi, Mark Gitz, Jan-Willem Siemons, Hasan Uzun, Willem van Riel, Kevin Zijlmans, Dennis Kras, Koen Swanen(Masoud Azaz), Osman Cemrek(Geert Jacobs), Maikel van Bragt(Raymond de Bruijn)
Uitslagen DVVC senioren/G
DVVC 1 SVC 1 2-0
DVVC 2 Be Ready 2 1-1
Papendrecht 3 DVVC 4 2-3
DVVC 5 Hardinxveld 3 1-5
DVVC VR1 Unitas VR1 2-2
DVVC G1 Rijen G2 0-5
DVVC 2 zat. Unitas’30 5 5-1
Olympia’60 Vet. DVVC Veteranen 2-1
Programma DVVC senioren/G
geen programma ivm carnaval